Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je toto normalni v tomhle veku nema cenu nic zakazovat at si dojde na gyndu…casem to vysumi samo naopak zakazovanim se jen utvrdi
Kdyz jsem chodila na střední tak byla kamarádka nekolik let zamilovaná do 28leteho a to ji bylo 16, znala ho z tábora jako vedoucího. Ve tretaku spolu začali chodit a musim rict ze jim to klapalo, nakonec to ale pokazila ona.
Jinak moje sestra si na střední zacala s o 7 let starším a uz jsou spolu 9 let a maji dve krasny deti ![]()
Záleží na tom, co je to za kluka. Moji rodiče měli mezi sebou přesně takový věkový rozdíl a začali spolu chodit, když mamče bylo 16
. Měli hezký vztah, vydrželo jim to. Táta již zemřel, ale byli by spolu určitě dodnes.
Antikoncepci nechci aby brala, na sex mi přijde dost mladá ještě. Jsem už starší máma, táhne mi na 60. Asi ty mladý už teďka nechápu, ale já jsem o panenství přišla až ve 23. V 16 mi přijde moc brzo.
@Anonymní píše:
Antikoncepci nechci aby brala, na sex mi přijde dost mladá ještě. Jsem už starší máma, táhne mi na 60. Asi ty mladý už teďka nechápu, ale já jsem o panenství přišla až ve 23. V 16 mi přijde moc brzo.
Mozna vam v 16 prijde brzo ale lepsi antikoncepce nez aby vam prisla domu tehotna.. tim ze ji antikoncepci nepovolite ji akorat podporite k nechranenemu sexu. ![]()
Spolužačka ze střední měla o 9 let staršího přítele a teď jsou manželé, jsou moc spokojení. Ale nezakazovala bych, spíš to zhoršíš.
@Anonymní píše:
Mně bylo 16 a partnerovi 27,kdyz jsme spolu začali chodit. Teď jsme spolu už 14 let, máme 2 děti.
A to, že je toto první přítel o kterém Vám řekla neznamená, že už s někým nespala.
Nechci Vás strašit, beru to podle sebe a kamarádek, když jsme byly v tom věku.
Připomeňte jí, že se musí chránit.
Příspěvek upraven 21.11.18 v 23:15
Já v tom teda nevidím problém, pokud je dcera rozumná a on ji nebude chtít tlačit do nějakých závazků
třeba já měla vždycky starší… V 15 jsem milovala 25, v 16 21, v 17 25, v 18 cca 28(už si nevybavim
) v 19 34… A vždycky to byli fajn kluci který mi do života něco dali ( v tom dobrým slova smyslu, žádné selhání antikoncepce se nekonalo
) dceři teď možná imponuje zájem staršího… A pokud jim to vydrží, 11 let není takovej rozdíl
ale osobně si myslím že takové lásky dost rychle končí
…
@Anonymní píše:
To mate dojem,ze 28letemu klukovi budou stacit polibky? Radsi risknete to,ze bude mit mimco v 17? Mno..proti gustu… ![]()
Ja osobne jsem s tim zacla az v dospelosti, ale nemela jsem o 10 nebo vic let starsiho chlapa. A pro dnesni mladata je normalka zacinat v 15. Jinak zakazovani nema smysl,jen se sprajcne.
@Anonymní píše:
Lepší aby brala antikoncepci nez aby prisla domu s tim ze je tehotna,tobě přijde na sex mladá,ale je ji 17let tak myslim že brat antikoncepci v 17je dnes naprosto normalni,vzdyt se tim chrani,lepsi nez ji nemit a byt tehotna.Vekovy rozdil neni tak hrozny,cim vic budes zakazovat,tim to bude horsi.
@Anonymní píše:
hele 16 není brzo.. je to normální podle naší přírody.
jinak jsem taky v 17 chodila s 28letým, a nemělo cenu mi to zakazovat, ikdyž všichni v okolí kroutili hlavou. jsem fakt strašně tvrdohlavá, takže jsem dala rodičům za pravdu mnohem později až sama pochopila co to je zač.
Vy jste blázen, když si myslíte že můžete téměř dospělé dceři zakázat partnera.
Čím víc do toho budete kedrovat, tím pevněji za ním bude stát.
Nezbývá vám nic jiného, než se proměnit na protivnou tchýni a neustále prudit a nebo se smířit s tím, že už je velká a že si na spoustu věcí musí přijít sama.
Dobrý den, mám dceru, které je 16 let, v lednu jí bude 17. Začala chodit s klukem o kterém mi vždycky vyprávěla jaký je hodný na ni, z vyprávění ideální. Dneska se mi svěřila s věkem a je mu 28! Hned jsem jí vztah zakázala ale ona si nedá říci. Přijde mi, že ten chlap musí být blázen motat hlavu tak mladé holce, co myslíte?