Dcera mě nechce vídat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65287
1.7.23 09:07
@Uslava píše:
Protože přichází o práci. Kromě toho, že neumíte psát, neumíte ani číst, dámo. :mrgreen:

ovšem on se nemůže sám jen tak rozhodnout, že bude platit mín než půlku, pokud je to dohodnuté soudem. Dávat 2000 je docela směšné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
1.7.23 09:09

No, a jak jsi s ní trávil čas před vaším rozchodem, na to nejde navázat? Máte společné koníčky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
1.7.23 09:18

Jdi s tím k soudu. Určí vám výživné i styk s dítětem.
Co se týče kontaktu s dcerou, nenechávala bych to být. Pokud o ni stojíš, zkus ji kontaktovat v rámci možností. Nevím, jak je velká. Pokud k tobě vyloženě nechce, ať už z jakéhokoli důvodu, nelámala bych to přes koleno. Ale aspoň ji zajít pozdravit, chvilku si s ní pohrát, popovídat. Aby o tátovi pořád věděla. Ona jednou pobere rozum a uvidí sama, jak se věci mají. Je fajn, že o holčinu stojíš, není to úplně samozřejmé a holky tátu potřebují. Tady z těch dementek si nic nedělej.

• Citovat
  • Upravit
15297
1.7.23 10:02

@Micki2701000 Nech si u soudu určit návštěvy dcery a vyměřit alimenty podle tvých příjmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.7.23 10:06

Tak abych to doupřesnil:
1. Soud zatim nebyl.
2. Jo a jíst mám co když jen za bydlení bez úvěru dám kolem 10000 a mám jen 14600 ID, taky musim něco jíst a nedělám to naschvál, ale zase nejsem pytel na peníze aby si bývalá ze mě dělala jen tento pytel.
3. Našla si frajera, v insolvenci, takže neivm, ale já sem živil taky její dceru předtim, prevít asi v tom případě nejsem, obě holky sem měl stejně rád.
4. Problém je, že nemám auto, nemohu řídit, chtěl sem za malou přijet teď na ty svátky, byť 2 hodiny tam 2 hodiny naopak, ale prý nechce abych za ní jezdil.
5. K tomu, že jí kupujou věci aby jí zabavili, protože jí neuměj zabavit sami a znemožňují vztah s dcerou, za tím si stojim, ono nejde dítě jen rozmazlovat.
7. K našemu vztahu, problém byl, když já sem něco zakázal, tak přítelkyně to ihned povolovala dcera u ní měla volnější pravidla než já, já neměl problém jí zabavit mobil, když neměla svoje věci hotové.
8. Přijde ti v pohodě, fajn, chápu dcera se zhoršila ve škole nemohu jí to uplně vyčítat, ale to, že má pozdní příchody do školy důtku z toho, to vám dámi přijde v poho? Sou tam 2 dospělí a nezvládnou takovou lehkou věc?
Najít práci lehce se to řekne ale:
1. Nemohu řídit.
2. Nemohu dělat x věcí, na které je potřeba zrak.
3. Ve firmě, která bude na mě brát 15000 a dávat mi jen 5000 nehodlám pracovat.
3. Doposud sem pracoval od školy 16 let v kuse, chodil sem do 3. prací a to i za bývalou a nechával sem jí 2 výplaty, ale ona holt vystačila s 25000 max na 2,5 týdne a to neplatila nic, k bydlení, telefony, pojisty, to sem platil já a navíc do 10 12 jak kdy i jídlo, boty apod.

Suma sumárum, dcera u bývalé má volnějí pravidla, resp možná en její je taky přísnější, ale jeho pravidla neporušuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.7.23 10:22

Nechces se zajit poradit na ospod…? Tohle je moc zamotany.

Jak daleko se odstehovala, 2 hodiny cesty? S tim ji musis dat souhlas. Na druhou stranu, z alimentu 5000 (2000 uz vubec) jedenactilete dite neuzivis, takze je logicke, ze pujde za prachama.

Normalne bych ti poradila, at jsi s dcerou casteji, treba v tydnu chvili po skole, doprovodis ji na krouzek, zmrzku a tak. Ale ta vzdalenost, no.

Nechces si do bytu vzit slusneho podnajemnika, abys to lip zvladal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.7.23 10:27

Alušáku vidim od tebe prázdný příspěvek
Luci, právě ta vzdálenost, autem to není tak strašné 50 km cca, ale s 2. přestupama a defacto jen o víkendu to sou ty 2 hodiny a to mi to nemsí ujet před nosem.
Ona má teď chlapa který má míň peněz, ale vidí, má auto, maj barák.
Sice moc hezké výše alimentů, ale pokavaď přemýšlí tak, že půjčky sou cestou k úspěchu a spokojenosti?
Přijde ti normální dávat za Vánoce kolem 35000 z otho na dárky kolem 6, 8000?
Co to dítě naučí, malá se mě už ptala kdy bude moci platit kartou na internetu má dětský účet a kolik tam má peněz kupuje si hovadiny do her.
Na ospodu sem byl, je to složité no, teď do toho ta práce, takže sem z toho docela konternován.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.7.23 10:29

Ty taky nejsi úplně normální, viď? Houpačka, trampolína a bazén to opravdu není rozmazlování a schválnost tobě a dokonce ani potřeba se zbavit dítěte. To je na vesnici naprosto standardní výbava zahrady.

• Citovat
  • Upravit
24
1.7.23 10:30

Zajimave její bývalý na starší platil 2000 takže kdo na ní doplácel? Tohle např. neni fér, když se cizí chlap rozhodne starat o dítě které neni jeho, stát by to měl dle mě nějak ocenit, já sem si třeba ani na její dítě nemohl odpočítat daně.
Ale to je jendo, to em nepatří, 5000 z ID jí dávat prostě nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.7.23 10:35

@Micki2701000
Zkus „nejde a nemuzu“ vymenit za to, ze si sednes a napises si, jake mas realne moznosti.

Alimenty platit musis a dceru vidat taky.
Takze JAK presne to jde udelat?
Prace v miste bydleni dcery, podnajemnik v byte, brigada, spolujizda k dceri (nejezdi do toho mesta lidi casto do prace?) atd.
Musis premyslet nad konkretnimi moznostmi, co mas.
A ne resit, kdo co dela nebo nedela spravne a kdo z vas je vetsi pitomec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35853
1.7.23 10:36
@Micki2701000 píše:
Zajimave její bývalý na starší platil 2000 takže kdo na ní doplácel? Tohle např. neni fér, když se cizí chlap rozhodne starat o dítě které neni jeho, stát by to měl dle mě nějak ocenit, já sem si třeba ani na její dítě nemohl odpočítat daně.
Ale to je jendo, to em nepatří, 5000 z ID jí dávat prostě nemůžu.

Takže když teď budeš dávat 2000 ty, kdo bude doplácet na tvoje? Ten její :roll: a to ti přijde ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.7.23 10:39

Já bohužel nebudu moci více.
Práci nenajdu jentak ani v Brně natož tam.
Nad podnájemníkem zatim začínám přemýšlet, aspoň aby mi to pokrylo náklady na úvěr.
K výbavě standartní zahrady se nebudu vyjadřovat, zkus si jen přečíst co jsem napsal, včetně zvířat.
No vidim, že si budu muset porait sám.
Já se jen bojim co z dcery vyroste, když vidí příklad maminky v půjčkách a úvěrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.7.23 10:45

Co takhle se víc soustředit, ať si najdeš novou práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22060
1.7.23 10:49

Takže obvyklý scénář… všechno děláš dobře, všichni kolem tebe jsou ti špatní, nic nelze změnit, nic se nedá dělat.

V tom případě, přesně jak píšeš… budeš si muset poradit sám. Nechápu ostatně, jakou radu jsi tady hledal, když nic nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.7.23 10:52
@Micki2701000 píše:
Já bohužel nebudu moci více.
Práci nenajdu jentak ani v Brně natož tam.
Nad podnájemníkem zatim začínám přemýšlet, aspoň aby mi to pokrylo náklady na úvěr.
K výbavě standartní zahrady se nebudu vyjadřovat, zkus si jen přečíst co jsem napsal, včetně zvířat.
No vidim, že si budu muset porait sám.
Já se jen bojim co z dcery vyroste, když vidí příklad maminky v půjčkách a úvěrech.

Matku neovlivnis. Dceri musis proste ukazat spravny priklad na sobe. Tak to nepokaz ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí