Dcera nedodělá školu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13197
16.1.23 19:08
@Dandie22 píše:
@markytka3 Že.by měla plnoletou holku dotáhnout (asi) za vlasy do nemocnice na miniinterupci? To asi těžko že jo :zed:

nez se zacnes mlatit do ocividne dute hlavy, co ti vyzniva z teto vety „Po oznameni tehotenstvi jsme se na tom totiz dohodli, dcera odsouhlasila ze si skolu dodela, slibovala hory doly že nás nezklame, že to zvládne, ale najednou obrátila a mám prostě strach že se na to vykašle.“… nevim, jak tobe, ale probehla „valna hromada lidi, co si predstavuji zalozeni rodiny jako hurvinek valku“… verim, ze kdyby se za ni vsichni nepostalavili a nevideli vse slunickove, tak na ten potrat sla… ted ji ceka zivot plny zivoreni, hadek s chlapem, co neni na rodinu zraly, vyschizla babicka, ktera si bere vse na sva bedra… no good luck

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
16.1.23 19:17

@markytka3 No dutou ji máš jen ty sama, dle toho osočování a tedy totálně zbytečnýho :mavam:
Jestli je zamilovaná a její kluk teda dítě chtěl tak s mladou holkou opravdu nehne vyhlídka do budoucna ohledně financí, bydlení… ale naopak jen naivní vyhlídka na šťastnou rodinku, bohužel prozření přijde až později :P
A chci tě vidět, jak necháš svou dceru ve štichu, těhotnou a řekneš ji jdi na potrat… ehm a plnoletou :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
16.1.23 19:20
@markytka3 píše:
nez se zacnes mlatit do ocividne dute hlavy, co ti vyzniva z teto vety „Po oznameni tehotenstvi jsme se na tom totiz dohodli, dcera odsouhlasila ze si skolu dodela, slibovala hory doly že nás nezklame, že to zvládne, ale najednou obrátila a mám prostě strach že se na to vykašle.“… nevim, jak tobe, ale probehla „valna hromada lidi, co si predstavuji zalozeni rodiny jako hurvinek valku“… verim, ze kdyby se za ni vsichni nepostalavili a nevideli vse slunickove, tak na ten potrat sla… ted ji ceka zivot plny zivoreni, hadek s chlapem, co neni na rodinu zraly, vyschizla babicka, ktera si bere vse na sva bedra… no good luck

Tak hlavneze ty víš, že ji čeká živoreni. Ale ono se spousta holek po té, co se jim narodí dítě chytne za nos a všechno dozenou.
Já naopak holce tleskám, že na potrat našla. Ale holt bude muset zabrat.

Taky mohla jít na potrat a pak si vzpomenout pozdě a najednou uzby to nešlo. To by taky bylo moc prima. Mohla pak dožít krásný život mezi hromadou koček.

Samozřejmě jsou i jiné možnosti, ale nikdy nevíš, co ti život nadeli.

A bez ohledu na výše uvedené, když dcera nechce, tak ji nelze donutit. A navíc jim to holka mohla klidně oznámit až po 12. týdnu.

• Citovat
  • Upravit
13197
16.1.23 19:23
@Dandie22 píše:
@markytka3 No dutou ji máš jen ty sama, dle toho osočování a tedy totálně zbytečnýho :mavam:
Jestli je zamilovaná a její kluk teda dítě chtěl tak s mladou holkou opravdu nehne vyhlídka do budoucna ohledně financí, bydlení… ale naopak jen naivní vyhlídka na šťastnou rodinku, bohužel prozření přijde až později :P
A chci tě vidět, jak necháš svou dceru ve štichu, těhotnou a řekneš ji jdi na potrat… ehm a plnoletou :poblion:

pokud vim, ze ma dcera neni moc odusevnela, budu se snazit co nejvice ji vstepit prakticke rady do zivota (antikoncepce, antikoncepce, antikoncepce…), a pokud mam dceru uplne tupou, ktera chce otehotnet pred ukoncenim alespon ucnaku, budu ji to vtloukat jeste vice (nerikam, ze je to tento pripad). + neverim, ze takovyto floutek dite chtel, proste nehoda dvou ne moc bystrych, ale hlavne nezodpovednych, lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
16.1.23 19:25
@markytka3 píše:
pokud vim, ze ma dcera neni moc odusevnela, budu se snazit co nejvice ji vstepit prakticke rady do zivota (antikoncepce, antikoncepce, antikoncepce…), a pokud mam dceru uplne tupou, ktera chce otehotnet pred ukoncenim alespon ucnaku, budu ji to vtloukat jeste vice (nerikam, ze je to tento pripad). + neverim, ze takovyto floutek dite chtel, proste nehoda dvou ne moc bystrych, ale hlavne nezodpovednych, lidi

I neplánovaně dítě může být chtene

• Citovat
  • Upravit
557
16.1.23 19:25

@Andromeda81 Tak hlavně je plnoletá, takže to mohla jen oznámit. A po debatě miniinterupce se sebrat a přerušit kontakty, to bych se nedivila. Docela je mi k zblití představa, že bych svou dceru poslala potratit moje vnouče. :poblion: a to mi miniinterupce nevadí, když je dospělá (zákonem) ženská z nějakýho důvodu přesvědčená že chce, ale nikoliv kdyby ji k tomu rozhodnutí měl někdo zmanipulovat, to fakt ne… to je humus a průser. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
16.1.23 19:26
@Andromeda81 píše:
Tak hlavneze ty víš, že ji čeká živoreni. Ale ono se spousta holek po té, co se jim narodí dítě chytne za nos a všechno dozenou.
Já naopak holce tleskám, že na potrat našla. Ale holt bude muset zabrat.

Taky mohla jít na potrat a pak si vzpomenout pozdě a najednou uzby to nešlo. To by taky bylo moc prima. Mohla pak dožít krásný život mezi hromadou koček.

Samozřejmě jsou i jiné možnosti, ale nikdy nevíš, co ti život nadeli.

A bez ohledu na výše uvedené, když dcera nechce, tak ji nelze donutit. A navíc jim to holka mohla klidně oznámit až po 12. týdnu.

sorry, ale asi cteme kazda jiny prispevek… a starat se bude akorat babina s dedou jako do ted… borec do roka vezme kramle, nebo patris mezi ty naivky, co si mysli, ze mimisek chlapa zmeni, obzvlast pokud neni moc odusevnely a uz ted radeji huli jednu za druhou nez aby pomohl s cimkoliv? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
16.1.23 19:28
@Andromeda81 píše:
I neplánovaně dítě může být chtene

hele, precti si prispevek jeste jednou, fakt si myslis, ze dite je chtene? :zed:… asi ziji v jine socialni skupine, ale v te me, pokud je dite bych neplanovane chtene, OBA rodice se sami snazi, aby zajistili ditku prijatelne zazemi,… prijde ti to tak z autorcina prispevku?… co ja ctu, akorat parazituji na babine a holka se vysr.a.ala uplne na vse

Příspěvek upraven 16.01.23 v 19:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
16.1.23 19:30

@markytka3 takže když se ti dcera odstěhuje v 18 letech za partnerem tak ji při nedělnim obědu budeš i nadále zpovídat zdali pravidelně bere antikoncepci nebo používaj kondom? :lol:
Ono tohle není ani selhání rodičů - dokonce i ti, zdárně ideální rodiče mají s dětmi problémy. Prostě dospělý je samostatná jednotka a vštěpené názory a směrnice od rodičů může změnit. To se prostě někdy stane a největší hovadina je myslet si, že rodiče děti zklamaly nebo že nad nima mám pořád nadvládu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
16.1.23 19:32

@markytka3 tak nejvetsi pruser asi bude, ze jsou oba mladí. Ovšem práci kluk dle prispevku má, bydlení taky takže se fakt může srovnat. I to je realita. Ono teď stejne v nic jineho doufat nemuzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
16.1.23 19:34
@Dandie22 píše:
@markytka3 takže když se ti dcera odstěhuje v 18 letech za partnerem tak ji při nedělnim obědu budeš i nadále zpovídat zdali pravidelně bere antikoncepci nebo používaj kondom? :lol:
Ono tohle není ani selhání rodičů - dokonce i ti, zdárně ideální rodiče mají s dětmi problémy. Prostě dospělý je samostatná jednotka a vštěpené názory a směrnice od rodičů může změnit. To se prostě někdy stane a největší hovadina je myslet si, že rodiče děti zklamaly nebo že nad nima mám pořád nadvládu.

pokud se mi odstehuje holka s vyucnim listem, kterou nezivim a ktera je jiz samostatna, za pritelem, bude mi to sumak.ale 18ti lete dite, ktere ma sotva zakladku, mam ji na triku, a vim, ze je kapku mene odusevnela, tak ano, budu to s ni probirat probirat nejen po nedelnim obede (a prestoze mam hodne chytre deti, jdou mi do puberty, a tak tohle tema probiram s nima od te doby, co mi slo prvorozene na prvni rande, byt bylo 14let stare) a ukazovat nasledky, i kdybych ji mela prikovat at se se mnou diva na „vymenu manzelek“, at lepe pochopi, jak takoveto nanynky dopadaji… nebo ty si myslis, ze tohle bude mit jiny scenar? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
16.1.23 19:38

@markytka3 Hlavně si myslim, že rodice nejsou vsemohoucí a nemuzou at se sebevic snazi ovlivnit uplne vsechno. Obvzlast kdyz se jedna o dospele dite. Ani si nemyslim, že tyhle základy do života nedostala. Ono to bohužel je občas i k prdu neboť taková nehoda se stane fakt hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
16.1.23 19:43
@Dandie22 píše:
@markytka3 Hlavně si myslim, že rodice nejsou vsemohoucí a nemuzou at se sebevic snazi ovlivnit uplne vsechno. Obvzlast kdyz se jedna o dospele dite. Ani si nemyslim, že tyhle základy do života nedostala. Ono to bohužel je občas i k prdu neboť taková nehoda se stane fakt hned.

no nemyslim si, ze mladi je ten nejvetsi prus.er… spise hola zadel a nezodpovednost… fakt jsou lidi tak tupi, ze si nedokazi podivat dal nez za co si zitra koupi zvaro?… jak se asi holce se zakladkou a borcem, co neni schopen zajistit rodinu, povede?… sama autorka pise, jak uz ted je zdimaji kazdy vikend,… pro me do takoveto „konstalace hvezd“ dobrovolne, jak tu nektere predesilate, privest dite :nevim:… je mi lito mozna vice autorky, jak toho ditete, co ho ceka… viz. xy diskusi na toto tema, co je zde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
16.1.23 19:43

@markytka3
Popravdě ja toho chlapa zas tak neřeším. Může to dopadnout dobře a nemusí.
Chlapa možná změnit nemusí, ale matku většinou ano.
V každém případě to hrotit teď je blbost. Samozřejmě je třeba nastavit pravidla, ale drtit holku zrovna teď v citlivém období fakt není dobrý nápad.

A jestli se bude babička starat? No já třeba bych se starala ráda. Lepší než po sedmdesátce přemýšlet, jestli se nějakého vnoucete vůbec dočká.

Já ti dám příklad. Já měla první dítě ve 20 a moji rodiče si ho fakt užili. Jezdili jsme na výlety, k moři, lezli po horách.
Druhý mám v 41 a ještě má k tomu brácha dvě maličké. Ovšem táta už si je bohužel moc nežije, protože už je na tom zdravotně blbě :,(

• Citovat
  • Upravit
557
16.1.23 19:46

@markytka3 Já když jsem maturovala, bydlela jsem tehdy už s mým nýnějším mužem. Jenže jsem měla jiný představy a to jít si pro praxi v oboru, odpracovat si aspoň nárok na mateřskou a můj chlap zase najít si stalou práci a dobrý plat. Potom až přišlo dítě. A na naše poměry, máme se docela dobře nám stačí teda jen jedno, zatím i když druhé by jsme uživili „chceme i něco mít“… Já opět odpracovat, takže je to zase jasné…
A teda u nás doma jsme se o tomhle teda moc nebavili. Z takové situaci by jistě moji rodiče nadšení nebyli, ale moje mamka dokonce výučák nemá, jen ZŠ a děti má 4 a o to víc by ji to asi vytáčelo. Škola byla podmínka, ale já měla asi víc rozumu a nikdo mi to nemusel říkat. Mmj. i bez něj si vydělat dokáže, chce a je OSVČ.
Rodiče prostě neovlivní všechno a když má holka svojí hlavu, je zabouchnutá tak nezmůžou ani ho… akorát by brzo přerušili kontakty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová