Dcera nedodělá školu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
557
16.1.23 19:51

@markytka3 tak chlapec si může sehnat jinou práci, taky brigádu. Co já vím. Můj muž třeba pracoval v týdnu za docela slušný plat, ale časem si taky našel sem tam brigádu, když viděl že se hůř šetří úspory s mým rodičákem. Sice jiný příklad, ale vždyť se může vzpamatovat. A nemusí no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32081
16.1.23 19:58

@Andromeda81 Tak je rozdíl, jestli se staráš ráda chvíli o vnoučata a živit je, protože rodiče jsou jaksi v pohodě a jediné co umí je to dítě splodit…tohle bych teda nesponzorovala…mladá skončí se základním vzděláním a otec dítěte taky nevypadá, že by se přetrhnul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
16.1.23 20:02
@Monchichik píše:
@Andromeda81 Tak je rozdíl, jestli se staráš ráda chvíli o vnoučata a živit je, protože rodiče jsou jaksi v pohodě a jediné co umí je to dítě splodit…tohle bych teda nesponzorovala…mladá skončí se základním vzděláním a otec dítěte taky nevypadá, že by se přetrhnul…

A proč by to takhle muselo být? Na otce moc nesazim. Ale já když měla dítě, tak už jsem sice maturitu měla, ale placala jsem se od ničeho k ničemu. Ale to dítě mě nakoplo, udělala jsem si vejšku a nakonec našla dobrou práci.

Kdyby se chovali naši podle zdejších rad, tak dost pochybuji, že bych tu vejšku udělala.

• Citovat
  • Upravit
32081
16.1.23 20:04

@Andromeda81 No tahle mladá už jednou opakovala, teď raději otěhotněla…musíš vědět, jak se k tomu staví…a tihle chodí akorát vyžírat mámu…nevypadá to, že by se chtěli stavět na svoje nohy…všechno na dítě dostali…zatím se teda nepředvedli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
16.1.23 20:05
@Dandie22 píše:
@markytka3 tak chlapec si může sehnat jinou práci, taky brigádu. Co já vím. Můj muž třeba pracoval v týdnu za docela slušný plat, ale časem si taky našel sem tam brigádu, když viděl že se hůř šetří úspory s mým rodičákem. Sice jiný příklad, ale vždyť se může vzpamatovat. A nemusí no :nevim:

hele, fakt ti pripada, ze by se nejak pretrhl? sama pise, ze jsou spolu 4 roky, a maji uplny houno, on misto aby se snazil, tak posledni prachy prohuli… :nevim: nerikam, ze kazda nactileta holka se ZS dopadne spatne, ja se bavim o tomhle pripadu… mozna by se chytli za rypak, kdyby jim takto nebylo podstrojovano a vychazeno vstric… proste dalsi white trash…stejne to si myslim o romech, kdyby jim stat nerval horem a dolem, verim, ze urcite procento by se za ten rypec chytlo a slo se svym zivotem neco udelat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
16.1.23 20:08
@Andromeda81 píše:
A proč by to takhle muselo být? Na otce moc nesazim. Ale já když měla dítě, tak už jsem sice maturitu měla, ale placala jsem se od ničeho k ničemu. Ale to dítě mě nakoplo, udělala jsem si vejšku a nakonec našla dobrou práci.Kdyby se chovali naši podle zdejších rad, tak dost pochybuji, že bych tu vejšku udělala.

ale ty jsi ty a ona je ona, ona nema ani vyucak, necha se zbouchnout budiznicemou a spolecne chodi vyzirat babinu… ty jsi se chovala stejne? asi ne… tady nikdo nepise vybodnout se na dceru, ale dat ji mantinely, ktere ocividne doted nemela a rodice ted splakavaji nad vydelkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
16.1.23 20:15
@markytka3 píše:
ale ty jsi ty a ona je ona, ona nema ani vyucak, necha se zbouchnout budiznicemou a spolecne chodi vyzirat babinu… ty jsi se chovala stejne? asi ne… tady nikdo nepise vybodnout se na dceru, ale dat ji mantinely, ktere ocividne doted nemela a rodice ted splakavaji nad vydelkem…

Tak mantinely určitě. Ale teď není prostě období, kdy bych do toho rizla nějak zostra.

Taky je dobře promyslet si taktiku, než jednat impulsivní. Na každého platí něco jiného. Na někoho třeba i tvrdost. Na jiného ale třeba vludnost a při tvrdém období se zabejci.

• Citovat
  • Upravit
35645
16.1.23 20:19

@Perníček22 Na mateřskou má nárok i otec dítěte, ale až po šestinedělí. Takže taky nechápu jak to myslí kdy dítě ještě nemají. Chlap může dokonce dál pracovat pro stejnyho zaměstnavatele, ale na jinou smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
16.1.23 20:21
@JancaS84 píše:
@Perníček22 Na mateřskou má nárok i otec dítěte, ale až po šestinedělí. Takže taky nechápu jak to myslí kdy dítě ještě nemají. Chlap může dokonce dál pracovat pro stejnyho zaměstnavatele, ale na jinou smlouvu.

tohle me taky zarazilo, ale nejsem v tom prilis kovana, tak jsem nechtela rypat… taky jsem mela za to, ze zenska si bere materskou 6tydnu pred terminem, chlap po narozeni :nevim:… mozna treba zase copywriter, ktery si neco vycucal z prstu a neni prilis financne gramotny, uz jen to, ze vubec nereaguje a necha debatu vyvijet svym svym zivotem a jen sbira podklady pro clanek… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35645
16.1.23 20:24
@markytka3 píše:
tohle me taky zarazilo, ale nejsem v tom prilis kovana, tak jsem nechtela rypat… taky jsem mela za to, ze zenska si bere materskou 6tydnu pred terminem, chlap po narozeni :nevim:… mozna treba zase copywriter, ktery si neco vycucal z prstu a neni prilis financne gramotny, uz jen to, ze vubec nereaguje a necha debatu vyvijet svym svym zivotem a jen sbira podklady pro clanek… :nevim:

Buď a nebo ji dcera uvedla v omyl, možná ne záměrně a má v tom sama taky bordel což bych se nedivila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
16.1.23 20:25
@Andromeda81 píše:
Tak mantinely určitě. Ale teď není prostě období, kdy bych do toho rizla nějak zostra.Taky je dobře promyslet si taktiku, než jednat impulsivní. Na každého platí něco jiného. Na někoho třeba i tvrdost. Na jiného ale třeba vludnost a při tvrdém období se zabejci.

v tom naprosty souhlas… mozna nez mantinely bych to nazvala pravidly… my ti pomahat, ty skola… ty ne skola, my tolik nepomahat, ale porad tu pro tebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
16.1.23 20:26
@JancaS84 píše:
Buď a nebo ji dcera uvedla v omyl, možná ne záměrně a má v tom sama taky bordel což bych se nedivila.

myslim, pokud se nejedna o variantu b), v tom maji hokej obe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8851
17.1.23 15:40
@markytka3 píše:
tak to si nemyslim, protoze vysokoskolsky vzdelany clovek si nemysli o lidech, kteri ji nedodelali, ze jsou lini

Jak kteří. Je mnoho oborů, které se při studiu neslučují s brigádami a péčí o domácnost a přítele. Zvláště v období před stánicemi a při psaní diplomky. Mnoho z těch, co začali při škole více pracovat už neměli tu správnou motivaci a chuť ji dokončit. Velice si vážím kamarádky, která to nevzdala a nakonec i když asi s ročním zpožděním školu úspěšně dokončila. Je to o prioritách. A o sebepřekonání se. Třeba jít ke státnicím podruhé, když to napoprvé nevyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
17.1.23 16:24
@truelly píše:
Jak kteří. Je mnoho oborů, které se při studiu neslučují s brigádami a péčí o domácnost a přítele. Zvláště v období před stánicemi a při psaní diplomky. Mnoho z těch, co začali při škole více pracovat už neměli tu správnou motivaci a chuť ji dokončit. Velice si vážím kamarádky, která to nevzdala a nakonec i když asi s ročním zpožděním školu úspěšně dokončila. Je to o prioritách. A o sebepřekonání se. Třeba jít ke státnicím podruhé, když to napoprvé nevyjde.

Jako že se neslucuji některé obory s brigáda i je mi jasné? Ale s péčí o domácnost a dokonce s péčí o přítele? Ten přítel je batole nebo invalida? 8o

• Citovat
  • Upravit
8851
17.1.23 16:53
@Andromeda81 píše:
Jako že se neslucuji některé obory s brigáda i je mi jasné? Ale s péčí o domácnost a dokonce s péčí o přítele? Ten přítel je batole nebo invalida? 8o

To by ses divila, kolik chlapců je zvyklých nedělat domácí práce nebo nepodpořit svou partnerku ve studiu. I tím, že více uklízet se holt bude až po zkoužkovém, nebo že budou vařit a nakupovat a ji nechají studovat a psát diplomku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová