Devítiletá dcera se dohaduje - je to puberta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
18.4.18 15:28
@lapagerie píše:
U nás je to podobné, odmlouvají obě holky (8 a 11), ta menší s tím začala nedávno, asi to pochytila od starší. S tou už cloumá puberta, jen čučím.
Jako trest funguje zákaz mobilu (= hysterák následuje). Pak se dozvím, jak jsem zlá, chtějí se odstěhovat, jinde by to bylo lepší, jen my máme takový rodiče. Následně jako bonus se dozvím, že ostatní děti celý týden mají ke svačině sladkosti, nemusí si uklízet a nemusí jít tak brzo spát :lol: No nemají ty moje děti těžký život?

no a na moje děti k tomu ještě musí uklízet :mrgreen: Ony tedy nedržkují na mne, jsem ras a tohle by si nedovolily, velmi dobře ví, že milující všetolerující a všedovolující maminka je andělem pouze tehdy, když na mě nepučí tlamičky, malá se nevzteká a velká nedržkuje, takže to celkem funguje. Ovšem co je jejich národním sportem a s čím nehodlají pravděpodobně přestat až do smrti, tak to je hádání se mezi sebou. To je o nervy. Takže hádají se, dostávají úkoly na úklid. Uklízet nesnáší :mrgreen: Pokojíky už myjí nagruntované, takže přiřazuji další úklid. Máme celkem uklizeno :mrgreen: Teď je hezky, přihodím práce na zahradě, myslím, že letos ani nebudu muset sekat trávu :mrgreen: Vždycky jen s úsměvem podotknu: že vás to baví se hádat :mrgreen: Moje dcera už na mě vyrukovala, to jí mohlo být tak 6-7 let, abych jí ukázala fotky z porodnice, kde jí rodím, protože prostě nemůžu být její matka, ať dám důkaz, že jsem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.4.18 15:31
@Jakub81 píše:
U nás nějaké to odmlouvání začalo cca před rokem, když ji bylo 10let. Všechno ví nejlíp, odmlouvá, ale ze školy teda poznámku nedonesla. Do toho se chtěla začít líčit, lakovat si nehty - když ostatní holky, tak ona taky. A další.. :zed: Zakončila tom tím, že přišla o 3 hodiny později domů než měla. Mobil nebrala. Přítelkyně z toho na infarkt a jak došla domů, tak ještě se tvářila jak bohyně pomsty :mrgreen:

Teď už to vypadá, že je to za námi toto období. Ale jsem si jistý, že určitě nevím o všem, protože přítelkyně to s ní řeší hned a to já nejsem třeba doma.

Ale když si to tak vezmu, tak máme moc hodné dítě. Jako co poslouchám od mých kamarádů a známých, tak je to pořád v pohodě. My nebyli jiní :cert: :mavam:

Tohohle se trošinku děsím :mrgreen: Jestli bude dělat z poloviny to, co my, tak já jí zabiju a manžel se z ní zblázní :mrgreen: Musíme to brát sportovně, prý kolem 23-24 roku jejich života dospějí a přejde to. Já už jen 12 a 17 let a mám klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
18.4.18 15:46
@lapagerie píše:
U nás je to podobné, odmlouvají obě holky (8 a 11), ta menší s tím začala nedávno, asi to pochytila od starší. S tou už cloumá puberta, jen čučím.
Jako trest funguje zákaz mobilu (= hysterák následuje). Pak se dozvím, jak jsem zlá, chtějí se odstěhovat, jinde by to bylo lepší, jen my máme takový rodiče. Následně jako bonus se dozvím, že ostatní děti celý týden mají ke svačině sladkosti, nemusí si uklízet a nemusí jít tak brzo spát :lol: No nemají ty moje děti těžký život?

A můžou chodit do kina i večer a domů můžou přijít kdy chtějí a jejich rodičům to vůbec nevadí! hernajs at už si ty děti vymyslí něco jiného. Jo, mají ti chudáci všichni těžký život. Nám se prostě kdysi osvědčilo na základní věci pevná pravidla - tedy škola musí být splněna kdyby čert na koze jezdil, domácí práce a ostatní povinnosti také. Ksichty a brblání jsem absolutně neřešila, problémy s oblékáním taky ne. A jídlo - u nás mají všichni velmi zdravý vztah k jídlu, dost toho typu sežeru, co přede mnou neuteče a nevyleze na strom. Takže to fungovalo všechno bez nějakých velkých potíží. Děcka si směly vodit kamarády v libovolném počtu, kdykoliv chtěli, ale prostě pořád platila ta základní pravidla. Jo a ani ve snu by je nenapadlo mít k nám nějagé vulgární připomínky typu blbá kráva apod. To věděli, že y si vykoledovali asi zabití. Přežili jsme a mám z nich milé přátele. o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
18.4.18 16:04

@terinka4444 Ale to co mě dokázalo fakt nejvíc vytočit bylo, když jsme spolu něco řešili a dcera to zakončila větou „počkám na tetu, ta tomu rozumí“ :cert: V tu chvíli bych ji zabil, plus když k tomu dodala ten svůj výraz 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.4.18 16:34
@Jakub81 píše:
@terinka4444 Ale to co mě dokázalo fakt nejvíc vytočit bylo, když jsme spolu něco řešili a dcera to zakončila větou „počkám na tetu, ta tomu rozumí“ :cert: V tu chvíli bych ji zabil, plus když k tomu dodala ten svůj výraz 8o
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.4.18 19:14
@anupati píše:
Ježišmarja, doufám, že k tomuto se nebudu muset nikdy propracovat 8o :lol: Úplně vidím úvod k Simpsonům. Já bych na to snad neměla nervy, to tě obdivuju.

No to nenapadlo nás, ale psycholožku v PPP :mrgreen: Dcera má problém s grafomotorikou. A psaní pro ní bylo za trest už od začátku, tak proč toho nevyužít. Někdy píše jednu větu pořád dokola (to až teď poslední dobou), někdy si sama vymýšlí věty/slova (to když má problémy s něčím v češtině).
Někdy si může vybrat sama jestli zabavit tablet na týden a nebo napsat „něco“. Ale co si vybere, to se pak musí dodržet.

Nejsem zastáncem tělesných trestů, a nic moc dlouho co by jí „strašilo“ nevydrží, tak to obměňujeme. Je nejstarší, jestli nezvládneme jí, tak ty další dvě nás sežerou zaživa :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.4.18 19:20
@terinka4444 píše:
Tohohle se trošinku děsím :mrgreen: Jestli bude dělat z poloviny to, co my, tak já jí zabiju a manžel se z ní zblázní :mrgreen: Musíme to brát sportovně, prýkolem 23-24 roku jejich života dospějí a přejde to. Já už jen 12 a 17 let a mám klid :mrgreen:

to snad ne 8o To jako ještě 16, 22 a 24 let 8o Myslím, že se budou pouštět na svobodu hned po 18 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.4.18 19:23
@Jakub81 píše:
@terinka4444 Ale to co mě dokázalo fakt nejvíc vytočit bylo, když jsme spolu něco řešili a dcera to zakončila větou „počkám na tetu, ta tomu rozumí“ :cert: V tu chvíli bych ji zabil, plus když k tomu dodala ten svůj výraz 8o
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jj, ty výrazy jsou asi nejlepší :mrgreen: Nejhorší je, že já je mám do teď :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.4.18 20:25
@Netopirek píše:
to snad ne 8o To jako ještě 16, 22 a 24 let 8o Myslím, že se budou pouštět na svobodu hned po 18 :mrgreen:

hele do Vyškova na vojenskou školu a intr se dají poslat už někdy kolem dvanácti, mohou tam nastoupit už na druhý stupeň :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.4.18 21:21
@terinka4444 píše:
hele do Vyškova na vojenskou školu a intr se dají poslat už někdy kolem dvanácti, mohou tam nastoupit už na druhý stupeň :mrgreen:

to jsi mě potěšila. Jdu zjistit podmínky přijetí, abych je začala postupně připravovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
19.4.18 08:33

:lol: Někdy si říkám, že ty internátní školy, kam se děti posílaly kolem desátého roku věku, nebyly marná věc :lol:

@terinka4444 To s těmi fotkami z porodnice je dobrý :lol: Tímto způsobem bych ale prokázala jen tu starší, u té mladší neměl kdo fotit…

Jinak s tím hádáním mezi sebou je to u nás stejné. Sežerou se zaživa. Hlavně jestli „vona“ uklidila stejně velký kus, „vona“ si nemusela čistit zuby tak dlouho, „vona“ dostala větší kus bábovky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
19.4.18 09:41

@lapagerie To znáš? Říkají Angličané - Posíláme k vám Imogenu, přijedeme si pro ni, až jí bude třicet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
19.4.18 10:03
@inkakřivák píše:
@lapagerie To znáš? Říkají Angličané - Posíláme k vám Imogenu, přijedeme si pro ni, až jí bude třicet.

neznám, ale líbí se mi to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
19.4.18 10:14

Já vůbec nechápu jakým způsobem se bavíš s tím děckem. Má devět let. Reaguji zatím na první stránku. Měl jsi jí říct, jsi si udělat školu a já ti zatím nachystám svačinu. Potom při svačině se jí zeptat co obědvala a zda to celé snědla a jestli ne, tak proč. Co to vedete za debaty? Ona není tvůj dospělý partner. Ona je devítileté děcko a nedokáže zjevně pojmenovat co cítí za rozpory v chování dospělých. prostě chce dělat co chce a jakákoliv brzda z tvé strany v ní vyvolává negaci. To ji odnauč. Když začne vřeštět, vyhoď ji ven. Má devět let a ječí? Aplikuje na tebe vydírání, abys pro klid doma udělala co chce. Jakmile to uděláš, slevíš ze své důslednosti a už tě má. Jestli by vřeštěla i venku, dotáhla bych ji domů, dala po čuni, dostala by arest na veškerou techniku a psala by asi tak dvěstěkrát: nemám se chovat jako blbeček. Mohla by to napsat v angličtině i němčině aby to mělo i vzdělávací efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.18 07:42

Aktuální hlášení z bitevního pole

Včerejší ráno bylo krásnou ukázkou jak aprílová slečna je… vstala, všechno fungovalo úplně v pohodě. Z domu odchází v 7:15 a já zhruba ve stejnou dobu, ale ne nutně spolu. Nicméně včera ráno jsem jí nabídla, že na ni chvilku počkám a sjedeme spolu alespoň výtahem. Souhlasila a ptá se jestli mám čas, že bych s ní šla ještě do obchodu koupit sváču, odpovídám, že do obchodu nemůžu, protože čas už nemám. A hádejte co… hysterák. Jekot jako blázen, čučela jsem doslova s otevřenou pusou jaká blbost ji vyprovokovala. Ani nevím kde se to ve mě vzalo, ale vytrhla jsem jí ruku, za kterou mě tahala a ječela, bouchla jsem za sebou dveřma a ve vteřině byla pryč. Až dole mi došlo, že jsem jí v tom šoku zapomněla dát peníze na sváču tak se vracím a už byla pryč. Normálně stejně rychle jako já se sbalila a vyrazila do školy. Světe div se bez řevu, naprosto klidná a „normální“. Když jsem ji kus před barákem dohnala abych jí dala ty peníze už si na scénu ani nevzpomněla, poděkovala, rozloučila se a šla. Takže jsem přišla na to, že je opravdu herečka - velice přesvědčivá - a hraje to především na mě. Už jsem tedy ponaučená a na nějaké velké utěšování nebo rozebírání situace kašlu. Nejrychlejší cesta jak to ukončit a přepnout ji je okamžitý odchod, ale ne jen z pokoje - protože přijde za mnou a ječí víc a víc -,ale z bytu ven, kde tyhle scény nepředvádí. Za pár minutek je klidná, já se taky vyvětrám a můžeme fungovat. Snad na té ulici nebudu za chvíli bydlet :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML