Devítiletá dcera se dohaduje - je to puberta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.4.18 09:56

Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama :kytka: Celá ta diskuze tady mě fakt nakopla a snad se to pomalinku začne dávat do pořádku 8)

• Citovat
  • Upravit
24288
20.4.18 10:20
@Anonymní píše:
Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama :kytka: Celá ta diskuze tady mě fakt nakopla a snad se to pomalinku začne dávat do pořádku 8)

Ne nejsi a to mé dceři ještě není ani 9 let, „jen“ 7 :roll:, ale od malička je dost svá, má svou hlavu. Přiznám se, že mě mnohdy opravdu hodně pomůže, když zjistím, že v daném problému nejsem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
20.4.18 10:45
@Anonymní píše:
@elen-ka Na dceru funguje domluva tak jako, když byla malá, ale až se uklidní. Potřebovala bych, aby k těm výbuchům nedocházelo a aby asi sama začala být soudná a komunikovala o věcech hned, ne až vybuchne a ztropí scénu. Jinak v důslednosti jsem už pokročila a opravdu si to hlídám. Konkrétní trest určuju až se sama zklidním jinak ze mě padá výčet všeho co má ráda a přesně jak píšeš pak je to trest možná i víc pro mě :lol: Nějaký nápad, aby se vůbec nedostávala k těm hysterákům? Jako pro mě za mě ať si ječí, ale už je mi to fakt blbé před lidma z baráku. Bydlíme ve 13-ti patrovém baráku, na patře 5 bytů… to je hromada lidí. Když ječí slyší to třeba i 20 lidí, které pak pravidelně potkáváme. Bonusem pak je i to, že dcera je veřejně úplné sluníčko. Milá, podrží každému dveře, zdraví a na první pohled poklad. Těžko pak ti lidi chápou, že za zavřenými dveřmi funguje trochu jinak… proto na mě to ječení ze začátku i fungovalo. Nechtěla jsem, aby si na nás někdo ukazoval, že jsme nějací potrhlí a neumíme s dcerou zacházet a komunikovat.

Musíš zkrátka vydržet, to je dan za to, že to došlo tak daleko. A když zabírá odejít, dělej to tak vždy. A propříště - s penězi se nevracej. maximálně při odchodu - pokud budeš chtít ty peníze, tak mne doběhni. A hotovo. Ona to časem přestane dělat, když zjistí, že je jí to k ničemu. Prostě vydrž. Má zažité, že hysterák na tebe fungoval - no tak ted si musí zažít, že má smůlu. Neboj, ona to pochopí brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
20.4.18 20:02
@Jarinka56 píše:
Nevím no já jsem zase toho názoru že když už je toho fakt dost tak ji na zadek prostě dám, nesnáším ty malé děcka jak se třeba válí v obchodě a řvou na tu mamku že chtějí čokoládu..to bych mu radši dala na zadek at se vzpamatuje a jde

Tohle mi dělá prostřední. Starší to nikdy nedělala. Vychovávám stejně, spíš jsem ještě přísnější. Ale prostřední je prostě hysterka a zabírá jen jí popadnout odtáhnout a ignorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí