Dcera se sama ostříhala!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.6.22 13:05
@BohunkaP píše:
Přímou zkušenost zatím nemám - moje dcera je sice starší, ale na svých vlasech si příliš zakládá než aby s nimi dělala pokusy.Nech ji žít… podobné experimenty v tomhle věku nejsou nic mimořádného. Asi pro ni vlasy nejsou tak podstatné jako pro tebe a manžela ;) Buď ráda, že si s kamarádkou někde nepropíchly pupík… :D

To jsem zase udělala v zápalu puberty já (pupík) :mrgreen:

Z.

• Citovat
  • Upravit
2349
20.6.22 13:06

Zkušenost mám… vlastní :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jako malá jsem si okudlala ofinu podle hrnce manikůrníma nůžkama, doteď si to pamatuju. Důvod byl, že mě to zrovna napadlo a nůžky byly po ruce :nevim: mamka tehdy brečela a když se teď koukám na fotky, tak i celkem oprávněně. Ze zkušenosti: doroste to a asi přijdou na pořad dne ještě horší frizúry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877

Hlavně, že si s kamarádkou navzájem neušmikly třeba ucho. Mám doma stejně starý vzorek a přijít s vyholenou hlavou (teď má vlasy do půl pasu), tak jí asi akorát řeknu, že vypadá jak blbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980

Nedělala bych asi nic. Jasně bych jí řekla, že takovy věci nesmí dělat tajně, že se měla zeptat a že bys jí to po nějakém rozhovoru o následcích i povolila. No a to je asi vše. Ona vypadá jak tydyt a ona s tím bude muset žít několik dlouhých měsíců, během kterých téměř jistě hodnekrat zalituje. Vždy bych ji to taktne pripomnela v takové chvíli. Ale jsou to jen vlasy, je náhodou super, ze experimentuje zrovna takto. Vlasy dorostou a žádné následky to nezanechává, nic to neničí, nikomu neublizuje, nikoho neurazi… doufám, že moje děti budou experimentovat taky jen takto.. jo a já jsem si půl hlavy vyholila teď v dospělosti, asi jsem taky v pubertě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12708
20.6.22 13:07

Chápu, že tě málem kleplo, až bude dospělá, tak na to budete se smíchem vzpomínat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.6.22 13:08

Moji je deset, triska to s ni děsně. Par týdnu zpátky si vyholila kouty s podrosty. Oznámila jsem ji, ze je pitomá a ze to bude vypadat děsně, až to bude dorůstat. Takze teď má dve postranní ofinky a sama vidí, ze jsem měla pravdu :mrgreen: k tomu má vlasy modré. Ja jsem v tomhle docela svolná k čemukoliv, ale chci o tom vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Lama Lama píše: :mrgreen: Hele, tak blbě vypadá ona, není to trvalý… Asi bych byla prvně v šoku, kdyby naše blondýna přišla s čírem, ale jinak je to spíš směšné.

No já první dojem, že šok a pak jsem držela smích :mrgreen: No vypadá to hrozně :D

• Citovat
  • Upravit
1462
@Svistice píše:
Mě teda přijde trochu ulítlý ten telefonát ze školy.

me vzdycky prijde, ze at ty ucitelky udelaji cokoliv, tak to delaji blbe :nevim: za me at mi radsi X krat volaji zbytecne, kdyz budou mit nejake podezreni na sikanu/problemy aj. nez mavnout nad tim rukou… a radikalni zmena image u pubertaka muze znamenat nejake volani o pomoc/nespokojenost a nebo v tom lepsim pripade proste jen snahu se odlisit :dance: tak radsi ucitelka cinkla a vyresila hned nez aby nad tim mudrcovala dalsich 14 dni, zda je to normalni a zda to ma nebo nema resit, vzdyt jsou to taky jen lidi!

Příspěvek upraven 20.06.22 v 13:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
20.6.22 13:09

@llida taky bych to tak viděla, spíš než trestat, tak mluvit, její hlava, navíc, za chvíli jsou prázdniny…ona to bude nosit ještě půl roku, než to začne dorůstat a bude vypadat jak tele. Ve škole říct, že děkuješ za zprávu, nic se neděje, rodina klidná a holky jen zřejmě kravly a teď už to vrátit nejde.
Domluvit se, že příště podobné změny proberete (ale taky jí to nesmíš striktně všechno jen zakázat, pak to právě může dopadnout tak, že to udělají na tajňačku, protože ví, že by to máma nikdy nedovolila).
Není to jako kdyby přišla s píchlým pupíkem nebo nedejbože tetováním, vlasy dorostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
20.6.22 13:10
@Anonymní píše:
No já první dojem, že šok a pak jsem držela smích :mrgreen: No vypadá to hrozně :D

a nechces nam ji vyfotit? zezadu at neni poznat? celkem by me ten uces totiz zajimal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
20.6.22 13:11

Přijde mi, že z toho ty i škola děláte zbytečnou kovbojku. Proč by ostříhání mělo hned znamenat výchovné problémy nebo skryté průsery? Prostě se jim líbil nějaký účes podle kapely, tak se tak ostříhaly. Za mého dětství se zase nosily na hlavě barevné punk kohouty. No bóže. Jestli je jinak v pohodě, tak ji nechte žít. Na hlavě to má ona, ne vy. Navíc sama píšeš, že jsi v pubertě experimentovala, tak proč tě to tak udivuje?

Příspěvek upraven 20.06.22 v 13:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
20.6.22 13:11

No 11 je celkem brzo. No ale já jsem byla ve 14 u holiče, s mamkou jsme se domluvily, že to chci na krátko, takový letní sestřih. No a asi mi to nestačilo a druhý den jsem si to nahoře dopižlala na ježka ještě sama a mamka myslela, že ji klepne pepka. Ani nevím, proč jsem to udělala. Tenkrát jsem vzhlížela k svému o 10 let staršímu bráchovi, který byl ostřihán na ježka, tak asi proto. A líbilo se mi, že se mi tolik nepotí vlasy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
20.6.22 13:12

Zakladatelko, mně se Syn letos ostříhal už 4×. 1× jen ofinu, 1× kolem dokola jak podle kastrolu a 2× si vyholil nůžkami hlavu. Vzala jsem ho mašinkou dohola.

@Petula306 budeš se divit, ale jsou děti, co na problémy reagují podobnými způsoby, kdy dělají různé věci, aby na sebe upozornily - může to být cokoliv šikana, rozvod… Učitelky jsou s dětmi každý den a všímají si rozdílů v chování, evidují změny vzhledu, tomu nezabraniš.
Teď si představ, že by byl opravdu problém, učitelka neřešila a něco se stalo. To budou učitelku popotahovat, proč nic neřešila.

@Keyllah píše:
8o kvůli tomu, že se holčina ostříhala?? :think:
Nádech, výdech…vlasy dorostou, a když to bude jenom toto tak se tomu společně za pár let zasmějete.

Spolužačka se ostříhala, když ji zneuzival otčím. Najednou naprosto změnila vzhled a začaly se přidávat další věci.

• Citovat
  • Upravit
12708
20.6.22 13:12
@Pruhovaný_mýval píše:
Zkušenost mám… vlastní :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jako malá jsem si okudlala ofinu podle hrnce manikůrníma nůžkama, doteď si to pamatuju. Důvod byl, že mě to zrovna napadlo a nůžky byly po ruce :nevim: mamka tehdy brečela a když se teď koukám na fotky, tak i celkem oprávněně. Ze zkušenosti: doroste to a asi přijdou na pořad dne ještě horší frizúry

Já jsem si v podobným věku taky ostříhala ofinu :-D začaly být módní takový ty kraťoučký ofinky do půlky čela, možná ještě kratší :D Samozřejmě to není pro každého, člověk na to musí mít obliček a být tak trochu osobnost, ale já si to ušmikla doma sama :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.6.22 13:13

Nádech, výdech, fotku do alba a za pár let se tomu společně zasmějete. Nosit to bude ona, ne ty, tak co. Ale sedla bych si s ní a řekla jí, že bych si moc přála, aby takové zásahy konzultovala nebo alespoň oznamovala předem. Pokud jsi si jistá, že to neudělala natajno proto, že jsi na ní moc přísná :P :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí