Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Eemii píše:
Presne to me napadlo taky, ze je to ona.
vis koho myslim. Mela, i dost podobny nick pred tim
a strasne na tu dceru porad nadavala. Ja ji tam do te diskuze dokonce napsala ze jeji dcera je chudak ze ma takovou maminku protoze to, jak se tam vyjadrovala byla hruza…
@Kattynka000 asi jak u koho…no snad budu mít štěstí a nebudu muset toto řešit tak strašně brzy.
No nemusi ted nahodou jit na gyndu i rodice, pokud chce divka do 18 let antikoncepci?
ja bych v prvni rade resila tohle a ne jen teoreticky
jinak mi to teda jako velky rozdil neprijde, jen je to ve veku, kdy 15 a 19 jsou nebezpecne veky, co se tyce toho sexu
@me57h píše:
Dcera už dva měsíce chodí ven s nějakým devatenáctiletým mladíkem (je jí patnáct). Osobně z toho nemám dobrý pocit. Pořád jsou pryč a nechce se jí jezdit za babičkou, která se o ni tak pěkně starala. Navíc se mi pocitově vůbec nelíbí ten mladík, vypadá od pohledu jako úchyl (omlouvám se, že ho takto musím nazvat, ale vážně tak vypadá).
Navíc mi neustále lže do očí a tvrdí, že spolu nejsou, ale několik dobrých zdrojů mi potvrdilo, že je vidí držet se za ruce.
Co mám dělat, když mi vlastní dcera lže? Myslela jsem, že máme kamarádský vztah, ale během puerty se úplně změnila…
poučit ji o antikoncepci, víc neuděláš ![]()
@truelly jo, taky se modlim, jestli budu mit dceru tak si udelam zbrojní prukaz a poridim pas cudnosti
ono kdyz doma jeste ty dospivajici deti nejsou tak se radí, ale jako matka taky budu silet, i kdyz budou partneri stejne stari
![]()
Mi se nelíbí, jak to sklouzlo k tomu sexy - vy byste fakt tolerovaly takový vztah? Jak byste vy reagovaly, kdyby vám vaše dcera přivedla domů staršího, který navíc od pohledu vypadá… divně?
@me57h píše:
Mi se nelíbí, jak to sklouzlo k tomu sexy - vy byste fakt tolerovaly takový vztah? Jak byste vy reagovaly, kdyby vám vaše dcera přivedla domů staršího, který navíc od pohledu vypadá… divně?
netolerovala bych matku která by soudila kluka podle toho jak vypadá..
Můj první chlapec měl 19, já patnáct. Druhý taky. Přijde mi to normální, však to není čtyřicátník. Pohovořila bych o antikoncepci a dál do toho neryla. A nedávat najevo, jak se ti nelíbí, to až po jejich rozchodu
Pozvat na oběd, na výlet apod. bude asi nejlepší způsob šmírování, víc nic!
@Kattynka000 píše:
@truelly jo, taky se modlim, jestli budu mit dceru tak si udelam zbrojní prukaz a poridim pas cudnostiono kdyz doma jeste ty dospivajici deti nejsou tak se radí, ale jako matka taky budu silet, i kdyz budou partneri stejne stari
![]()
Hlavně si vzpomeň na sebe, jaká si vtom věku byla. ![]()
@Netopirek píše:
Hlavně si vzpomeň na sebe, jaká si vtom věku byla.
Tak já byla doma a kluka měla až po dvacítce…a zakladatelce, taky bych měla problém toto tolerovat v tomto věku…
@me57h píše:
Já doufám, že bude po mě. A tohle všechno bude řešit, tak abych o tom nevěděla…
A nevím jak tobě, ale mě dneska přijdou všichni jak smažky a nebo teply. ![]()
Ale holt je taková móda…
@me57h každý kluk bude matce pripadat divny, pokud to neni budouci pravnik z luxusní rodiny
promluv si s ni o antikoncepci, zajdi s ni pro ni s tim, ze ji veris, ale ze to je pro jeji bezpečí a tve klidné spaní a nic ji nezakazuj, akorat ji vyburcujes, je to prvni velka laska, proste cekej az prejde a bud tu, az bude brecet, ze to ze dne na den skoncilo.. takhle to udelala nase mamca a ver ze to bylo to nejlepsi co mohla udelat.. zakazovat neco zamilovane pubertacce je jako cerveny hadr na býka..
@Netopirek píše:
Hlavně si vzpomeň na sebe, jaká si vtom věku byla.
Uplne stejná, o to víc mamku miluji, ze i pres mou pubertu stala pri mě
a ze je tu dodnes ![]()