Dcera vrátila babičce facku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ZinaJudita1
21.6.24 20:01
@Anonymní píše: Více

Vážená zakladatelko, takže, pokud to dobře chápu, tvoje matka tě bila a zlomila o tebe vařečku, nezaslouží si a nemá tedy tvou úctu - ale svou dceru k ní posíláš? Pak jsi ale mohla čekat, že když tebe bila vařečkou, tak dcérečku minimálně liští. Vlastně můžeš být ráda, že ji taky nezmlátila vařečkou a nezlomila ji. Tak si ji tam teda neměla posílat, když nám tvrdíš, jak babička neumí vychovávat. Jako asi, tohle je teda celé nějaké divné ne. :think:

Jinak s pravidelným bitím určitě nesouhlasím a neobhajuju nikoho. @SlečnaDahlia Načež moje poznámka: dát dítěti rákoskou na zadek byla myšlena jako zcela výjimečný a ojedinělý trest. Pokud to tady zase někteří pochopili jinak a překroutili, že to znamená spoustu bití každý den, tak to samozřejmě ne. Ale plesknout dítě po zadku rukou nebo rákoskou není žádný extrém. Ptž obyčejné zakazování mobilu, pc nebo tv někdy nemá absolutně žádný efekt!
Ale uzavřeme to tím dámy, ať si každý svoje děcko vychovává jak chce, ok. Ostatním do toho nic není. Takže pěkný večer!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.24 20:05
@ZinaJudita1 píše: Více

Zlato, není anonymní kytka, jako anonymní kytka.

• Citovat
  • Upravit
21533
21.6.24 20:07

To jsou ty babky, co pak z duchodaku breci, jak za nimi nikdo nechodí, ne? A kolem Vanoc se na ne dela sbirka Jeziskova vnoucata. :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
21.6.24 20:15
@ZinaJudita1 píše: Více

Umíš vychovávat jenom zákazem mobilu a rákoskou? Já opravdu doufám, že jsi nějaká úplně vymyšlená mandarinkazinajudita a nepracujes s lidmi.

• Citovat
  • Upravit
143
21.6.24 20:39

@_.Emilyyy Třeba já jsem měla k oběma babičkám takovou úctu, že bych se po diskuzi šla převléct. V životě bych se s babičkou nehadala. A bydlela jsem s babičkou od 18 do 20 let a svědomí by mi nedovolilo se s ní o čemkoliv hádat.
A to ani v pubertě.
Babičky pro mě byly svátost a teď jsou to moji dva strážní andělé 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77458
21.6.24 20:42
@Vinted108 píše: Více

a také tě fackovaly za krátkou sukni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.6.24 20:43
@Anna766 píše: Více

Já bych si jim taky facku vrátit nedovolila. Ale asi jsem ráda, že dnešní generace už vyrůstá bez té vynucené úcty, která není zasloužená činy a chováním, ale uměle vytvořená. Mlátit druhýho je prostě špatně bez ohledu na postavení nebo příbuzenskou hierarchii.

• Citovat
  • Upravit
77458
21.6.24 20:44
@Eva2610 píše: Více

možná je to nějaký zhrzený chlap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77458
21.6.24 20:47

@ZinaJudita1 ano, měla jsem ráda svoje babičky, ale ani jedna mě nikdy nefackovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77458
21.6.24 20:50
@Monchichik píše: Více
škoda
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149521
21.6.24 20:50
@Janli píše: Více

To souhlasím.
Mě chtěla jednu vypálit máma naposled když mi bylo nějakých 28 a už jsem měla své dítě. Ruku jsem jí zachytila a řekla jí že to bylo naposled.
Přesto bych matce facku ani nevrátila, ani nedala. Přeci jen to máma ať je to, jak je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149521
21.6.24 20:52
@stinga píše: Více

Babičku jsem měla jen jednu, byl to vlastně jediný můj prarodič a nikdy na mě nevztáhla ruku a ani si to u ní neumím představit. Taky ale nikdy nikomu do ničeho nemluvila. Ani do oblečení ani do ničeho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
21.6.24 20:53

Dceři se nedivím. Ať si to případně vyřeší mezi sebou, jsou obě dospělé. Ale udělat tohle moje mamka, byla bych hodně dlouho naštvaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
21.6.24 21:17

@stinga Nevěřím tomu, že slečna přišla v minisukni a hned mezi dveřmi dostala facku. Pravděpodobně tam proběhla nějaká hádka a slečna řekla něco přes čáru. A to já bych si nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1795
21.6.24 21:22

Tak to je celkem husťárna, úplně se mi vybavilo léto u naší prababky.
Já dostala seřezáno rákoskou v 16. Když jsem nepřišla včas domů. I přes to, že jsem měla pádný důvod. (Na dědině při cestě domů, vlítla ještě stará škodovka do strouhy). Starší pan měl zaklíněné dveře a nemohl vystoupit. Pomáhala jsem mu ven. Než dorazil traktor a vytáhli auto ven, tak to trvalo a pan byl v šoku.

Přišla jsem o dvě hodiny později domu. A dostala jsem jak pes. Nenechala si nic vysvětlit. Přitom to už než jsem přišla, věděla kde jsem. (Od sousedů)
Když přijela máma pro mě a viděla mě se šlicnou přes oko, chtěla vědět co se stalo. A já ji vše řekla a ona to babka zapřela a řekla, ze bych si tou rákoskou zasloužila za to lhaní. Jediné co jsem ji řekla bylo to, že tentokrát bych si to nenechala líbit a vrátila ji to.

Také jsem byla vychovávaná k úctě. Ale jen k těm co mají úctu ke mně. Kdybych ten den nebyla v šoku z toho, co babka udělala, vrátím jí to taky. :roll:

Nechala bych to na nich, ať si to vyřídí mezi sebou. Což asi už proběhlo.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová