Dceři se nelíbí její jméno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.9.24 11:44
@Anonymní píše: Více

Doufám, že ho jednou ocení. Pro mě i manžela je to krásné jméno.. Teď jí drží jméno Ema.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.24 11:47

@Bytsamsebou Vždy jsme ji oslovovali pěkně, později jsme se jí ptali jakou variantu chce oslovovat, ale pro ní je celé jméno ošklivé :( Doma se jí tak snažíme oslovovat, vadí mi že ve škole jí říkají jinak..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.24 11:49

Tak bych jí to ke jménu oficiálně přidala jako druhé jméno, pokud jí to bude nadále držet.

Jsou to krátká jména, tím by se to mohlo vyřešit.

Možná se to někomu může zdát jako blbost a děcko si nebude diktovat, ale opravdu vím, jak hrozné je žít s nenáviděným jménem.

Bych to úplně nebagatelizovala.

• Citovat
  • Upravit
8980
29.9.24 11:51

Oblíbenost tohoto jména jsem taky nepochopila. Ale to je fuk, úplná rarita to není, naopak teď jich je čím dál víc. Je zajímavý, že to řešilo už tříleté dítě, v tom věku většinou deti jména vůbec neřeší, kor dnes, kdy se zvlastne jmenuje půlka skolkove i skolni třídy.. neřekl ji někdo něco o tom jménu? Nevinná poznámka učitelky, obličej kamaráda… ona je jednou řekla, že se jí to nelíbí, vy jste se toho chytli a už to jede. Neexistuje žádná varianta toho jména, která by se jí líbila? Já bych malý dítě určitě neprejmenovavala. Za rok se jí může líbit zas jiné jméno… max kdyby ji to drželo fakt hodně dlouho a soustavně, tak přidat jméno druhé. Případně se může nechat oslovovat jakkoliv jinak, znám spoustu lidí, co jsem se až po letech dozvěděla, jak se opravdu jmenuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11200
29.9.24 11:52

Mě ve škole děcka oslovovaly příjmením, které bylo zkrácené. Jiného přezdívkou :nevim:. V dospělosti už mi kolikrát někdo řekne i jménem :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
29.9.24 11:52

Ema nebo Meda, je to podobné…já bych jí tu Emu dopřála. Jmenuju se Dana a odmala svoje jméno nesnáším, teď už by mi to přejmenování nestálo za to a dokud žila maminka, tak to nešlo. Mami by to nepřežila.
Pokaždé, když se ozve-Dano-je to jako kdyby mne šlehnul bičem a jmenovat se jako D obrá A N eškodná A ntikoncepce, to není žádná výhra. Jméno Meda se mi sice celkem líbí, ale dcerku by s ním netrápila, třeba jí v dospělosti přijde na chuť, pokud byste ji opravdu nechtěli přejmenovat úředně a tu Emu nechali jako oslovování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
29.9.24 11:53

a ty bys chtěla, aby ti někdo říkal jménem, které je podle tebe hnusné? podle mě je dobré nechat děti v rozumné míře rozhodovat samy o sobě, a zrovna oslovení do toho podle mě patří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
29.9.24 11:53

Nedivim sa dcere ze sa jej to meno nepaci.. mne to skor pripomina Méďa, este mozno keby ste jej Medulienka hovorili tak by to zniesla ale Meda… No neviem 🤷‍♀️ Meda mi nepride moc dievcenske meno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
29.9.24 11:54

Naprosto souhlasím. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
29.9.24 11:55

Vůbec se dceři nedivím.. Je to šílený jméno a to mám radši cizí jména než třeba český, ale tohle nezní opravu příjemně. Nicméně je to zvláštní, že dcera je tak mladá a nelíbí se jí to a rozčiluje jí to, asi jí to i děti dávají sežrat.. Snad jí to přejde držím palce :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
29.9.24 11:59

Zeptala bych se jí, jaké jméno se jí líbí. Tím by byla oslovována a Meda by byla jen v dokumentech apod.. Pokud by jí to drželo dál, tak bych řešila přejmenování stylem, že bych Medu dala jako druhé křestní kvůli těm, kteří jí tak znají, ale většinou se používá hlavně první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
29.9.24 12:02

Člověk vyrůstá, doslovne vyrůstá, do krásy svého jména. Jméno se líbí vám, ale ne ji, a nevypadá to na krátkodobý odpor. Nechala bych ji na matrice úředně přidat jedno další jméno …

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.24 12:03
@navy blue píše: Více
:think: já se taky vymykala. Jméno jsem nikdy zrovna neocenila. Nechtěla bych aby se dítě jmenovalo po mě. Spolužáci se mi víc posmívali. Používali spíš příjmení nebo přezdívku. Nikdy mě ale nenapadlo se nechat přejmenovat. :nevim: momentálně je to téměř rarita a mladší ročníky uz ho v podstatě odstřihli. Myslím, že to může být klidně rozmar nebo se chce podobat někomu koho zna a obdivuje. Šla bych tou domluvenou přezdívkou a v 18 ať se přejmenuje. :nevim:
Méďa není zrovna teď nic extra divného. Ema je všudypřítomná až si říkám, jestli to není už trapný
  • Citovat
  • Upravit
14018
29.9.24 12:08

Když toto je tězké, nikdy neodhadneš jaké jméno se bude dítěti líbit :think:. Můžete ke jmelnu přidat ještě tedy jedno, které vyhovuje jí, ale říkáš, že to mění, tak aby ta rok nechtěla zase jiný.
Mně se Meda líbí, je to hezké jméno.
Pak se mi libil argument, že jste něli dát české, jaké jména jsou typicky česká?

Dcera má jméno které se dávalo hodně za první republiky a teď se dost vrací, jej temch keců, co jsem si vyslechla, ale je pravda, zme dcera je s ním spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11200
29.9.24 12:09

Vždy se najde někdo, komu se jeho jméno nikdy nelíbilo, protože ho někdo třeba jen komolil 8). Třeba Hana-Panna, Irča-p*iča, Tereza-kozy z železa,… A kdyby se všichni mohli nechat přejmenovat, tak by se nedělalo nic jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí