Dceři se nelíbí její jméno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
82
29.9.24 15:11

M.A. = emá

Jinak mně ještě napadá: není vaše příjmení od A? V tom případě by vaše holčička eMA už byla - podle iniciál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
29.9.24 15:44
@Anonymní píše: Více

Přitom Daniela je tak krásné jméno :kytka: kolegyně má Danielku a nikdy jsem neslyšela že by jí ona a vůbec doma řekli jinak, jedině naše Danielka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
29.9.24 16:02
@Livi92 píše: Více

Já mam právě to typické dávané v devadesátkách. Ve třídě jsme byly 4 petry na středni 3, přezdívka mi zustala dodnes :lol:. Oslovení Petro nemám ráda, je to moc tvrdý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
29.9.24 16:03

A nesmeje se ji nekdo? Vybrala si Emu, to je nejcastejsi jmeno davane v CR. Kor kdyz zapocitam vsechny ty Emy, Emmy, Emilie, Emily…Zni to tak, ze nechce vycnivat.

Ja bych ji vypravela o slavnych lidech toho jmena. Velka uz je dost. Udelejte si vylet na Kampu treba. Dala bych ji takovou tu personalizovanou knizku s vlastnim jmenem. Taky bych se pobavila o te odlisnosti a v cem je to vyhoda a v cem nevyhoda.

Zkratka receno, v sesti letech bych ji jmeno nemenila. Jinak ja si na prvnim stupni taky prosla obdobim, kdy jsem si nechala rikat jinak a svoje jmeno nesnasela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
29.9.24 16:13

Asi bych pristoupila na jine osloveni, treba Emi, to zni podobne jako Medi, jmeno bych urcite nemenila, treba si jmeno do 18 jeste 10krat rozmysli a nakonec se ji zacne libit jeji. Dcera ma ve skolce jednu Medu a nikdo se nad tim jmenem nepozastavuje. Nedavno jsem pomahala dceri vymyslet jmeno pro panenku a navrhla jsem Janu a dcera se smala a rikala, ze to neni jmeno, ze se tak nikdo nejmenuje. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
29.9.24 16:14

Tak jí tak neříkejte. Proč je problém jí říkat Emo? Až ji bude 18, tak se oficiálně přejmenuje na Emu, anebo taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
29.9.24 18:28

Kdo jiný by měl dítěti rozumět než jeho rodiče?

Takže ji dejte jako druhé jméno Ema a v 18 letech (sama za sebe) nebo třeba v 15 letech (s vaším souhlasem) ať to rozsekne a klidně nechá Medu vyškrtnout

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.24 18:47
@smajlik345 píše: Více

A co když jí to za rok přejde?
Beru to podle sebe, mně se moje jméno nelíbilo, ale od 6 do 16 jsem měla několik jmen, co byly ty nej.
Osobně bych jí vyhověla a oslovovala klidně Emo, ale změnila/přidala bych ji jméno až v 15 nebo 18 letech.
Tak to mame domluvené se synem my.

• Citovat
  • Upravit
10225
29.9.24 18:49
@Pidulka1991 píše: Více

Např já ve třídě Petru neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pepivaha
29.9.24 20:20
@Pidulka1991 píše: Více

Jsem taky Petra. Když mě někdo osloví Petro, je to jako by na mě byl naštvaný, nemám to ráda. Manžel mi říká Peti, Petíku., Petronelko. V práci Peťulo, Peťko…

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
29.9.24 20:21

Vždyť to píšu.
Druhé jméno ať je spokojenost na obou stranách. Neříkám, že ji má člověk říkat oběma jmény to by byla šílenost.
Ale, když ji to drží 3 roky, tak bych ji přidala druhé jméno.
Jakože ho má, rodiče budou spokojení že má i to jejich šílené jméno. A např. v těch 15 letech si rozhodne i úředně zda zruší Medu a nechá jen Emu nebo dá úplně jiné jméno

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.24 20:28

@smajlik345 a co když se jí to jméno přestane líbit a bude chtít být Sofinka nebo Amálka?

• Citovat
  • Upravit
43039
29.9.24 20:30

Sestra si jmeno zmenila kolem 12 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
29.9.24 20:34

Me se tedy Meda libi, zda se mi krasne a zenske. Ale pozdeji ho nedoceni, pozdeji pofrci jina jmena. Jmena jsou generacni zalezitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí