Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jsem rada za vase nazory, me jde jen o spravedlnost, nechci aby bral jedno vic jedno min…
Mě přijde divný mlátit batole, v podstatě za nic.. je maličkej, sice moc neporozumí ani tomu vysvětlení, ale je prostě malej..
Brečet kvůli tomu, že jí budí? To je trošku divné. Taky by se mi nelíbilo buzení dítěte (kteréhokoliv), ale co máš dělat? Malej je maličkej, neví to.. max si ho vzít vždy do ložnice?
Dinoparky a výlety ok, ale nemůže být protěžován jen jeden.. z jedné strany si chce malou užít, z druhé stránky si jí asi tak trošku kupuje ![]()
To, jak malá říká, že si bude moct říct, jestli k vám pujde či ne… přijde mi to jako že, jestli na mě nebudete hodný tak jak já chci, tak sem jezdit nebudu
@Lasotka tak komentáře sem dočetla a tvůj muž asi mc normální taky není jako zbít batole protože mu nemá cenu nic vysvětlovat? No asi bych zbila manžela. A Ty by ses měla asi nad sebou taky zamyslet nechat dítě mlátit do stěny bez ohledu na to že vedle spí další dítko je dost neohleduplné…Jak sem tak četla tak Tebe malá taky nemusí co? A oni se rozvedli kvůli Tobě?
Ty blaho, taky máme malý dítko (holčičku, rok a trictvrte) a deti z manzelova bývalého manželství (kluci - 12 let a stridavka, a 18 let), vzdycky je to o nevo těžší, zvlášť, když deti ma akceptovat žena, ale dělat muj manžel tohle, asi bych vyletěla z kuze, nemluve o tom, že by mi to urvalo srdce.Jako da se pochopit, že tvůj muž dvoulete dítě nebere jako parťáka, ale dělat takovýhle rozdíly, to bychom s mužem meli caste, dlouhé a velmi nepříjemné rozhovory…
@Lasotka Hlavně si ty názory musíš probrat ty sama a sama v sobě zjistit, který se tě nějak dotýká, (třeba který tě naštval, nebo který tě „trkne“ tak, že s ním musíš souhlasit - tj. který se tím pádem náhodou strefil.) Většinou jsou to tu jenom odhady, které odrážejí spíš životy pisatelů, než skutečnost u vás. Protože, že kdyby jsme vás oba znali osobně, tak bychom si udělali obrázek nejspíš úplně jiný. Slovy, a ještě jenom z jednoho pohledu, se toho dá odhalit strašně, strašně málo. Realita je pak úplně jiná.
Holka bude peknej vycuranek a rozhodne bych 2lety dite nenechala mlatit..a manzel je trochu „divnej“ ze breci kvůli takovy kravine
![]()
a holka jak pujde do puberty to bude pekny rodeo..
chranila bych syna i vlastním tele az by mel zase svoje „vychovávací manyry“
Tohle udělat mému dítěti tak udělám takovej bordel, že by celej manžel se 7 letým spratkem koukal. Tohle fakt nenávidím.
@Sofie92 píše:
Tohle udělat mému dítěti tak udělám takovej bordel, že by celej manžel se 7 letým spratkem koukal. Tohle fakt nenávidím.
Chování tvého manžela by se mi nelíbilo. Můj má taky 6ti letého syna a spolu ročního chlapečka, ale jezdíme spolu jako rodina všichni. klukům se věnujeme oba, občas si je prostřídáme. Jeho syn mě má rád jako druhou mámu a tak se k němu i chovám a vychovávám. Nefunguje tu žádné upřednostňování.
Me neprijde, ze by lasotka zarlila. Me by to taky vadilo, kdyby se muj muz choval nefer k detem, jedno bil a druhemu vse proslo, at uz by byly vlastni ci ne. Ja bych predne nenechala, aby bil toho maleho. A nelze se treba na darek k narozeninam slozit s prarodici, tetami apod (da se sehnat odstrkovadlo i za 300kc). ale asi to nemate lehke jak se vztahy tak s financemi.
Kazdopadne bych to manzelovi rekla (nebo napsala - pokud te nechce poslouchat), jak to na tebe pusobi a trosku si dupla, ze takhle teda neeee.
Já tě chápu, taky by mi tohle šíleně vadilo a udělala bych velký dusno. Netolerovala bych, aby syna bil (pokud by to nebylo plácnutí přes ruku), i přístup k penězům, pokud máte málo a musíte šetřit, není přece nutné chodit do Dinoparku apod. stačilo by někam do přírody s baťůžkem na výlet. Natož si na dárky půjčovat! Pokud manžel je měkkejš a není schopný si holku srovnat, udělala bych to za něj, prostě bych ji seřvala tak, že si to za rámeček nedá. A manžel ať si brečí jak chce. Mmch, chlapa, který brečí kvůli blbostem bych fakt nevydýchala ![]()
Neodesli od sebe kvuli me, jeho byvala si nasla noveho chlapa, proc to udelala tu rozepisovat nebudu, ale mel na tom vinu manzel. Tak samozrejme, ze kdyby diskuzi zakladal manzel, bude tady psat, jak ja jeho dite nenavidim a podobne veci, ja jsem napsala tak jak to bylo…jinak jejich dite to bylo vytouzene, ale po tom co jsem otehotnela ja mi manzel rekl, kdyz se syn narodil, ze ho sice prvni chtel, ale potom si to rozmyslel a uz dite nechtel. Presne tak to rekl, jinak to napsat nejde. Tak jestli neni chyba jeste tady v tomhle…
Původně jsem chtěla napsat, že to možná vnímáš zkresleně, ale měním názor. Myslím, že si asi neměla šťatnou ruku při volbě partnera
Nezlob se na mě, ale chlap, kterej brečí (kuli takový p. čovině), nehraje si s děckem (s dvouletým už se plno věcí dá) a ještě Ti říká, že ho nechtěl (jedno jakým způsobem)!!! To ani nemluvím o tom, že asi ani neumí vydělat peníze, když není schopný dát tři stovky za odrážedlo z bazaru
Tak ale když sis ho vzala, tak ti to asi tak vyhovuje a budeš se s tím muset srovnat, můžeš mu to samozřejmě říkat jak ti to vadí, ale podlě mě spíš dosáhneš opačné reakce.
Jo to jsi mi nahrala s tim vydelavanim penez no, ted byl 2 mesice na listku, protoze se mu nechtelo do prace, tak si vymyslel, ze ho boli zada, nelhal mi, rekl, ze se mu nechce…ted mel nastupovat do nemocnice a uz 2 tydny predem je zase na nemocenske, takze nemusim ani rikat, jak je to s penezma…ale na Dinopark to on ma, protoze to chce jeho dcera a ne nas syn
@Lasotka píše:
Jo to jsi mi nahrala s tim vydelavanim penez no, ted byl 2 mesice na listku, protoze se mu nechtelo do prace, tak si vymyslel, ze ho boli zada, nelhal mi, rekl, ze se mu nechce…ted mel nastupovat do nemocnice a uz 2 tydny predem je zase na nemocenske, takze nemusim ani rikat, jak je to s penezma…ale na Dinopark to on ma, protoze to chce jeho dcera a ne nas syn
Ach jo, zase „jakože“ záda a neschopenka?