Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Angua píše:
@kozisek no jestli se nezačneš víc mýt, tak nevím, nevím
Nepsala jsem tu, jak často vytírám a jak jedí moje děti, napsala jsem, že mýt si ruce po příchodu domů a před jídlem je pro mě normální - venku sahám na peníze na které sahá třebas bezdomovec, lidi si dávají peníze do ponožek atd - nepřijde mi to jako přehnaná hygiena, ale naprosto základní hygienické návyky ![]()
Ty jo ženy, myslíte na to, že taky jednou budete babičky? A teď nemyslim ty padesátileté udržované. Ale ty 80-ti leté, se sníženou pohyblivostí, s postupující stařeckou demencí, a s pravidelným únikem moči. A hlavně s vámi některými, jako s vnučkami a pravnučkami. Už vás vidím celé nakřivo, jak se s nadšením stěhujete do důchoďáku, když se mejete trochu míň, než po vás chce okolí. Fakt tady někdy žasnu ![]()
Ten děda by mi vadil moc. 3 týdny bez sprchy je úlet. Byla jsem taky háklivá na miminka, kdo na ně sahá, jestli nechodí lidi s rýmou atd.
Ale co se tu rozvinulo za diskusi, to teda čučím. Já se sprchuji 2× denně, ale myslím si, že to trochu přeháním, ostatní doma se sprchují 1× denně a je to akorát. Obden někdy děti, když mají teplotu nebo když celý den nevystrčí čumák z domu.
Desinfikuji pouze WC a linku po práci se syrovým masem. Jinak by mě to nenapadlo. Ubrousky na děti by mě nenapadlo používat. Děti vedu k tomu, aby se umývaly po WC a před jídlem, ale když jsme venku a chtějí třeba zmrzlinu, tak rozhodně je nezačnu utírat ubrousky. To bych musela řešit, že na ty kornoutky sáhl někdo při výrobě, pak zmrzlinář při natočení zmrzliny. Jéje, a co když ten zmrzlinář sáhl na minci, na kterou sáhl bezdomovec? To snad nejde řešit tohleto. ![]()
Ahoj, tak tohle jsem tady nedavno taky resila a vsichni se na me shrnuly jako supy, ze chudak deda.. My s nim taky bydlime v baraku a teda dela presne to stejne..ale nemyje si ruce ani kdyz jde na velkou. Navic porad pije a kdyz mala spi venku v kocarku a ja treba varim nebo cokoli, tak si opily sam od sebe ten kocar vezme a jde na cestu vozit.. z toho me muzou odvezt.. Nevim jak to resit, kdyz jsem zadala o radu tady, tak jsem byla ta nejhorsi ja a vsem to pripadalo uplne normalni. Jsem rada, ze nejsem jedina, komu prijde nehygienicke si neumyvat po wc ruce a pote sahat na male dite, ktere si strka rucicky do pusy.