Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ontarova.stara Tech skromnych prani je tam malo a jsou hned pryc a televizi nikomu kupovat nebudu. Divim se, ze je sestry ci kdo to tam zapisuje, zrochu nekroti. Vzdyt jsou narocnejsi nez decka z DD, a to je co rict. Ale to jsou porad jen decka.
@dicentra píše:
Přesně a proto jsem se stala zcela odolnou vůči těmhle srdceryvným příběhům, jak se na chudáčka dědečka vykašlala celá rodina
Jojo to mi povídej. Pracuji na ldn. Babka tyranka 87 let, šílená tchyne i matka. Na smrtelný posteli za ní teda rodina prisla, ale vyprávěla jaká byla symetrika. Tak to doma povídám svoji tchyni, a ta hned hanila rodinu jak jsou špatný že za babkou téměř nechodí… ![]()
To jsou zase perly..
když starej dědek srká svůj ocas do pusy např 5 letému dítěti (pravděpodobně opakovaně) je to neviiné ujetí a holt se to může stát.
@Anonymní píše:
Já se také setkala u lidí s tím nazorem, že by rodiče za to neodsoudili, že to je prostě jejich otec, a toho že života nemůžou vymazat ani kdyby provedl takové zverstvo
U nás to bylo tak, jak sem psala:dědek měl 3 syny, 2 s ním normálně komunikoval a stýkaly se dal…(to že to potom dělal jejich dceři dal oni to věděli a přesto ji tam tahali tak to je další level:poblion:) Náš táta že začátku přišel, vzal všechny veci co nám dědek koupil a hodil mu je nahlavu, my jsme tam prestali chodit, ale nas táta pak postupně k nim chodil potom třeba v pomáhat, starat se opravovat věci na baráku, to se tutlalo a nemluvilo se o tom, mě to mrzelo protože to pro mě jako dítě bylo jakoby to zlehcoval a cítila sem se jakoby by mi nevěřil co nam udelal, na druhou stranu jsem to trošku chápala, byla tam babi a ty chtěl pomoct mimochodem ta to věděla také vše, ale mě ji je spíš líto, protože dědek tyral i jí, když přišla babi na návštěvu chodila sama a dědek zůstával doma, škoda že nedostal trest na druhou stranu měl ostudu a nechodil ven a nakonec chcipnul na rakovinu, takže my teď po letech začali chodit k babi do toho baráku kde se vše dělo, že začátku to bylo těžké, ale teď se to dá zvládnou…
Ja to, dikybohu, nezazila, ale moc dobre ti rozumim a dokazu se do tve situace vcitit. Kdyz nasli malou Anicku zavrazdenou, tak v nejake diskuzi byl odkaz na verejne webove stránky, kde byli registrovani pedofilove a psali tam o sve orientaci a meli tam nazory, ze vlastne nedelaji nic spatneho, kdyz sexualne zneuzivaji deti. Ze, jim se to vlastne libi a ze, vetsinou, jsou to deti, ktere doma stradaji po citove strance. Psali tam i zeny, ktere byly zneuzite v detstvi. Hruza. Vetsina registrovanych uzivatelu, pokud nekecali, uvadeli profesi jako ucitel, vychovatel apod. A fakt, nemate kolikrat sanci to poznat ve vlastni rodine. Ja mam dve holky a jsem temi clanky taky hodne postizena a za kazdou smutnou naladou u dcer, jsem ve střehu. Nemuzu si pomoc
Příspěvek upraven 31.08.23 v 18:44
@jednoslunicko píše:
@ontarova.stara Tech skromnych prani je tam malo a jsou hned pryc a televizi nikomu kupovat nebudu. Divim se, ze je sestry ci kdo to tam zapisuje, zrochu nekroti. Vzdyt jsou narocnejsi nez decka z DD, a to je co rict. Ale to jsou porad jen decka.
Prave, u tech decek chapes, ze maji velky voci a nejspis tak uplne neznaji cenu penez. Ale ta nesoudnost nekterych senioru byla do oci bijici.
@ludmilaadamkova píše:
To jsou zase perly..když starej dědek srká svůj ocas do pusy např 5 letému dítěti (pravděpodobně opakovaně) je to neviiné ujetí a holt se to může stát.
![]()
![]()
![]()
![]()
Viď? Laik žasne, odborník se diví.
@Pidulka1991 píše:
Když se zamyslis, tak ono celkové se pocity dětí bagatelizují. Fyzické tresty, psychické, týrání, sexuální obtěžování. Kdyby se to začalo konečně pořádně trestat..
ty tresty jsou zalostne… ja i verim tomu ze spousta obeti nic nenahlasi, protoze ten monstrproces, cely to stourani za to bylo opravdu tak a ne jinak, jim za podminku pro pachatele nestoji ![]()
@maminaAJ píše:
ty tresty jsou zalostne… ja i verim tomu ze spousta obeti nic nenahlasi, protoze ten monstrproces, cely to stourani za to bylo opravdu tak a ne jinak, jim za podminku pro pachatele nestoji
Takové malé uklouznutíčko, kdo by co trestal. To by se člověk i zasmál, kdyby to nebylo k pláči.
@Anna766 děsivé. Kdoví, jestli soudce s takovým postojem taky nemá doma klouzavou podlahu a neuklouzava. Skoro bych řekla, že jo. Protože šest dětí už bych nenazývala excesem.
@inkakřivák píše:
@Anna766 děsivé. Kdoví, jestli soudce s takovým postojem taky nemá doma klouzavou podlahu a neuklouzava. Skoro bych řekla, že jo. Protože šest dětí už bych nenazývala excesem.
Právě, jsem to četla třikrát za sebou, jestli se mi to nezdá.
@Anna766 píše:
Takové malé uklouznutíčko, kdo by co trestal. To by se člověk i zasmál, kdyby to nebylo k pláči.
Tohle snad napravi a uchyl dostane trest, jaky zaslouzi. ![]()
Asi ten soudce má taky potíže s rovnováhou. Je to hnus. Ale při trošce štěstí se spoluvězni dozvědí, zač tam je. A pak si užije. A dobře mu tak.
@Anna766 píše:
Tohle jsem vůbec nepobrala a hlavně vysvětlení „žil spořádaně a bezúhonně“, no tak to doprde/e asi ne, když zneužil 6 dětí
A ještě nechápou, že to dehonestuje oběti, které pak vlastně nemají důvod tohle hlásit ![]()
@ontarova.stara píše:
Tak Jeziskova vnoucata, to je svet sam pro sebe. Loni jsem se na to divala a samozrejme nerikam, ze tam nebyla normalni prani, ale pamatuju letecky zajezd do Parize, zlaty retizek a prsten, protoze pan Pepa se rad stroji, pani si prala stylistu, ktery s ni vybere (a darce zaplati) komplet novy satnik. Co me ale pobavilo nejvic byla zadost o soukromy koncert Kabatu (aktualne cca 300 000). Takove skromne darky, ktere chces od cizich lidi.
To je zase druhá stránka věci, když to začínalo, přišel mi fajn výběr, třeba pletací příze, pokojové květiny, knihy/CD… Ale tak nějak mi přijde, že tohle jde ruku v ruce, kdo se choval jako hovado celý život, ve stáří se jeho povaha jenom prohloubí a myslí si, že může všechno ![]()
Tak Jeziskova vnoucata, to je svet sam pro sebe. Loni jsem se na to divala a samozrejme nerikam, ze tam nebyla normalni prani, ale pamatuju letecky zajezd do Parize, zlaty retizek a prsten, protoze pan Pepa se rad stroji, pani si prala stylistu, ktery s ni vybere (a darce zaplati) komplet novy satnik. Co me ale pobavilo nejvic byla zadost o soukromy koncert Kabatu (aktualne cca 300 000). Takove skromne darky, ktere chces od cizich lidi.