Děda, zneužití?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uslava
31.8.23 09:56
@Anonymní píše:
@ontarova.stara jste v poradku, co to píšete? Běžte se léčit prosím vas, ja sem snad napsala ze sestra za tu situaci z dedkem dostala? Tohle sem teda nenapsala, opakuji stalo se to před více jak 20 lety, a ja sem se to “ náhodou “ dozvěděla ať teď.
Ja jsem tenhle prispevek napsala pro trochu podpory, a ne na komentáře jak se vám chce z nás blit. Blit se mi chce maximálně mě z vas.

Jste všichni postižení a vůbec nevite, jak se zije v milujíci, nebo alespoň v podporujici se rodině. Neni to tvoje vina. V tom primitivismu jsi vyrostla. Jen ho neposílej dál.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.23 09:57

@Anna766 Byl to takový chcipak, nechápu jak ho tam může někdo 5 letemu dítěti strkat, nebo v pozdějším věku na nás mířit vzduchovkou ozirat se a řezat přede mnou dokrve a tvrdit jak mě miluje neustále si ho predemnou honit a osahavat me :poblion: já lituju že to nešlo na policii tenkrát to by asi cumeli a on už naštěstí chcipnul před par lety, bydleli hned vedle nasi chalupy, až teď po letech co chcipnul, sem se tam odhodlala občas zajít do toho baráku za babi, s našima se bavím normálně, ale trochu mě štve že jim tam táta chodil pomáhat, se strejdama se nevidim a ten co tvrdil že sem parchant ulhanej a udělala sem si to vše sama toho bych ani nepozdravila a náš táta se s ním baví tajne… Mam to zpracovány, je mi už 40…ale prolinulo se to hodne i do vychovy moji dcery, to jenom tak okrajove, ze se takové zvěrstva opravdu dějí, ale lidé o nich neví…

• Citovat
  • Upravit
Uslava
31.8.23 09:59

@krecik.dzungarsky
Nekdo ji musi říct, že to bylo a je špatné. Ona to totiž doposud brala za normální.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.23 09:59
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potrebuju se s toho trochu vypsat, moje sestra bydlí stále u rodičů, udělala nějaký “ problém “ ve skratce, dosel k nim domu pan, s tím, že dluží na kontokorentu spoustu peněz, a pokud to nebude řešit, tak to půjde soudně, jenže tohle vše viděl náš deda.
Druhy den to děda řekl nasemu otci, a ten následně naletel na mou sestru, ze má strach o dům, co to má znamenat dluhy atd. Trosku ji napsal u fyzicky, ( nechci tu hrát chudinku, zasloužila si to o tom žádná )
Jenže v te strašné hádce jsem tam došla ja, a bylo to silene, sestra měla panický záchvat a začala tam tvrdit ze má trauma od dětství ať si hledí dedek” svého, ze když byla mala ( napisu to slusne ) strkal ji penis do úst atd.. jsem s toho teď úplně na mrtvici, nemůžu to dostat z hlavy, pak jsem se ptala mamky a je to prej pravda ze když byla mala byl takový incident u nas, sla za nim do sklepa a on tam před ni vytahoval to a tak.. bylo to nejspíš tajemství ani sestra mi to nikdy neřekla, a je to pravda. Otec v te hádce řekl “ co tady vytahujes staré věci” …
Jsem s toho úplně na nic nemůžu to vůbec dostat z hlavy…. :,( nedokážu si představit dedu teď vídat, je mi hnusně a nechutně ze se zrovna u nas něco takového stalo nikdy by mě to nenapadlo ani v nejhorším snu…..

Ano kdo to nezažil to Nikdy nepochopí, já to zažila takže to naprosto chápu jak Vám je

• Citovat
  • Upravit
149898
31.8.23 10:01
@Anonymní píše:
@Anna766 Byl to takový chcipak, nechápu jak ho tam může někdo 5 letemu dítěti strkat, nebo v pozdějším věku na nás mířit vzduchovkou ozirat se a řezat přede mnou dokrve a tvrdit jak mě miluje neustále si ho predemnou honit a osahavat me :poblion: já lituju že to nešlo na policii tenkrát to by asi cumeli a on už naštěstí chcipnul před par lety, bydleli hned vedle nasi chalupy, až teď po letech co chcipnul, sem se tam odhodlala občas zajít do toho baráku za babi, s našima se bavím normálně, ale trochu mě štve že jim tam táta chodil pomáhat, se strejdama se nevidim a ten co tvrdil že sem parchant ulhanej a udělala sem si to vše sama toho bych ani nepozdravila a náš táta se s ním baví tajne… Mam to zpracovány, je mi už 40…ale prolinulo se to hodne i do vychovy moji dcery, to jenom tak okrajove, ze se takové zvěrstva opravdu dějí, ale lidé o nich neví…

Vím že dějí. A je mi to líto. A chápu že některým „dědečkům“ se na hrob kytky nenosí.
Moc ti preju ať máš už jen dobrý život. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.23 10:34

@ontarova.stara :srdce: děkuji, ano je to přesně tak… Já jsem naprosto ovlivněna a vyškolena, za nikoho nedam nikdy ruku do ohně, proto nikdy nenechám svoji dceru o samotě ani s mým bratrem ani s mým tátou s manželem tam mám tedy důvěru, ale i tak pokukuji, sleduji, když je u sousedů kde mají starého dědu, je mi z toho nedobre neustále sem u plotu mám ji tam na očích, pokud bych na ní neviděla musí okamžitě domu, na tábor ji taky nikdy vzivote nepustim, teď spala u kamarádky, a teď mi začíná hlodat že tam byla maminka a jejich tatínek, tomu je sice 40, ale teď jak si to uvědomuji bude pro mě těžké ji tam nechat znovu spát… Opravdu davejde pozor na svoje děti… Já mám zážitek s dedkem, ale i jiné zážitky-náznaky, chlapi jsou prasata, nebo já prostě uchýly přitahovala jako magnet, kolem 12 jsme byly v detske ozdravovne a měli tam predcvicitele, který nám pak dělat individuálně masáže, se kterým sme byly každé dítě pak samotě, me začal masírovat prsa :,(,… Také kolem těch 12 měl soused koně a vozil na něm děti, když mě vezl seděl za mnou, tak to začal na mě zkoušet, jestli bych už mohla s ním něco mit že by to bylo krásný atd,… Další v 15…prisel za mnou starý tak 70 let dědek a zeptal se mne jestli bych to s ním nechtěla zkusit… Ale tohle všechno nebylo nic proti tomu dědkovi… Z mých zkušeností… Dáváte si prosím všichni pozor na svoje deti :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.23 10:43

@ontarova.stara :srdce: děkuji, ano je to přesně tak… Já jsem naprosto ovlivněna a vyškolena, za nikoho nedam nikdy ruku do ohně, proto nikdy nenechám svoji dceru o samotě ani s mým bratrem ani s mým tátou s manželem tam mám tedy důvěru, ale i tak pokukuji, sleduji, když je u sousedů kde mají starého dědu, je mi z toho nedobre neustále sem u plotu mám ji tam na očích, pokud bych na ní neviděla musí okamžitě domu, na tábor ji taky nikdy vzivote nepustim, teď spala u kamarádky, a teď mi začíná hlodat že tam byla maminka a jejich tatínek, tomu je sice 40, ale teď jak si to uvědomuji bude pro mě těžké ji tam nechat znovu spát… Opravdu davejde pozor na svoje děti… Já mám zážitek s dedkem, ale i jiné zážitky-náznaky, chlapi jsou prasata, nebo já prostě uchýly přitahovala jako magnet, kolem 12 jsme byly v detske ozdravovne a měli tam predcvicitele, který nám pak dělat individuálně masáže, se kterým sme byly každé dítě pak samotě, me začal masírovat prsa :,(,… Také kolem těch 12 měl soused koně a vozil na něm děti, když mě vezl seděl za mnou, tak to začal na mě zkoušet, jestli bych už mohla s ním něco mit že by to bylo krásný atd,… Další v 15…prisel za mnou starý tak 70 let dědek a zeptal se mne jestli bych to s ním nechtěla zkusit… Ale tohle všechno nebylo nic proti tomu dědkovi… Z mých zkušeností… Dáváte si prosím všichni pozor na svoje deti :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.23 10:48

Jinak ještě my jsme byly 3 sestřenice kamarádky, dělal to mě, a nejmladší zsestřenic, když to vyšlo najevo prostřední sestřenice bylo tak kolem 10…na tu jedinou to nezkoušel protože ona byla od dětství taková hodně prubojna, a věřte, že když se to dozvěděla, co se dělo její sestře, hodně ji to sebralo a ovlivnilo i též do budoucna i přesto, že ji samotné se nic nestalo…

• Citovat
  • Upravit
4373
31.8.23 10:59
@AnastazieB píše:
@Anyaat pokud sestra dělá to, co popisuješ, je to následek té události a zřejmě i celé výchovy a celkové situace v rodině. Potřebuje psychologickou pomoc, terapii. Ne nadávky a výčitky.

souhlasim, tvoje sestra si sve problemove chovani muze nest jako dusledek tohodle nezpracovaneho traumatu, promluv s ni, promluv s rodici (nepochopila jsem z prispevku jestli o tom vedeli nebo to pro ne byla novinka jak pro tebe), tohle neni jen tak…

a zacnete ji pomahat (tim nemyslim omlouvat jeji prohresky), ale odsudte otevrene v rodine chlipneho dedka (mam obavy ze samotny skutek uz je stejne promlcen, takze neni duvod traumatizovat soudy po letech bez dukazu a za naprosto smesny trest, tim myslim ze ceska justice v tomto tezce pokulhava, tam se holka spravedlnosti moc nedovola), zabrante jejich setkavani, podporte ji v hledani lecby traumatu…
ceka vas dlouha cesta, drzim palce
jo a ani sluvkem nenaznacte ze ji neverite
hodne stesti :kytka:

edit: byla jsem opravena, spatne jsem to pochopila, precetla…
takze rodice o tom vi, no tak to se nedivim, ze sestra rebeluje, musi mit naprosto zklamanou dusi…
takze zakladatelko, to co pisu je JEN na TOBE, ty ji bud oporou, ty se vyznamne a v rodine verejne vymez k tomu ze toto neni normalni a odsuzujes to, ty oznac dedu za chlipnika a klidne rodicum vynadej ze nechranili sve vlastni dite (a otce upozorni ze tohle neni stara vec, ale zraneni na dozivoti)…
a ty bud sestre oporou, ma to holka sakra tezky kdyz jeji vlastni rodina selhala :hug:

Příspěvek upraven 31.08.23 v 11:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3709
31.8.23 11:06
@jege píše:
Tvůj otec je pro Tebe dobytek? 8oMůj teda byl všelijaký, ale vězení bych si pro něj nepřál ani v tom nejhorším sně. To už by musel setsakramentky uklouznout, abych jej chtěl zavřít, a že to nebyl žádný andílek. :think:

Tvl ty se fakt nedáš číst 8o :poblion:
Pro normálního člověka by otcem právě přestal být v momentě něčeho tak zásadního, jako je zneužití vlastního dítě. Jedno že vlastní otec. Bože ty budeš taky materiál. Jak bych vůbec něco tak zvráceného od vlastního otce mohla (ne)řešit, nebo přejít domluvou notabene na vlastním dítěti? I kdyby zneužil sousedku, u mě by zcela lidsky skončil. Jsou totiž věci který se odpustit nedají, a sexuální zneužití dítěte nebo znásilnění patří mezi ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3709
31.8.23 11:14

@jege
jestli bys ani po tomto svému tátovi/dědovi nepřál kriminál, pak to o tvých hodnotách mnohé vypovídá…Pak po čem by jsi mu ho přál? Co by horšího musel udělat, aby byl pro tebe kriminálu hoden? Nic? Kde máš tu hranici? Nikde?
Vlastní dítě s celoživotním traumatem je ti málo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149898
@maminaAJ píše:
souhlasim, tvoje sestra si sve problemove chovani muze nest jako dusledek tohodle nezpracovaneho traumatu, promluv s ni, promluv s rodici (nepochopila jsem z prispevku jestli o tom vedeli nebo to pro ne byla novinka jak pro tebe), tohle neni jen tak…a zacnete ji pomahat (tim nemyslim omlouvat jeji prohresky), ale odsudte otevrene v rodine chlipneho dedka (mam obavy ze samotny skutek uz je stejne promlcen, takze neni duvod traumatizovat soudy po letech bez dukazu a za naprosto smesny trest, tim myslim ze ceska justice v tomto tezce pokulhava, tam se holka spravedlnosti moc nedovola), zabrante jejich setkavani, podporte ji v hledani lecby traumatu…
ceka vas dlouha cesta, drzim palce
jo a ani sluvkem nenaznacte ze ji neverite
hodne stesti :kytka:

Vždyt píše že o tom rodiče věděli, matka ho snad načapala při tom, minimálně to věděla a otec to věděl taky, ale sestře vynadal, aby to nevytahovala. Jak jí můžou pomoct v léčbě traumatu, když jí v tom nechali před lety když se to stalo, a te´d když o tom mluví, tak jí to zakazujou vytahovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
@Anonymní píše:
@ontarova.stara :srdce: děkuji, ano je to přesně tak… Já jsem naprosto ovlivněna a vyškolena, za nikoho nedam nikdy ruku do ohně, proto nikdy nenechám svoji dceru o samotě ani s mým bratrem ani s mým tátou s manželem tam mám tedy důvěru, ale i tak pokukuji, sleduji, když je u sousedů kde mají starého dědu, je mi z toho nedobre neustále sem u plotu mám ji tam na očích, pokud bych na ní neviděla musí okamžitě domu, na tábor ji taky nikdy vzivote nepustim, teď spala u kamarádky, a teď mi začíná hlodat že tam byla maminka a jejich tatínek, tomu je sice 40, ale teď jak si to uvědomuji bude pro mě těžké ji tam nechat znovu spát… Opravdu davejde pozor na svoje děti… Já mám zážitek s dedkem, ale i jiné zážitky-náznaky, chlapi jsou prasata, nebo já prostě uchýly přitahovala jako magnet, kolem 12 jsme byly v detske ozdravovne a měli tam predcvicitele, který nám pak dělat individuálně masáže, se kterým sme byly každé dítě pak samotě, me začal masírovat prsa :,(,… Také kolem těch 12 měl soused koně a vozil na něm děti, když mě vezl seděl za mnou, tak to začal na mě zkoušet, jestli bych už mohla s ním něco mit že by to bylo krásný atd,… Další v 15…prisel za mnou starý tak 70 let dědek a zeptal se mne jestli bych to s ním nechtěla zkusit… Ale tohle všechno nebylo nic proti tomu dědkovi… Z mých zkušeností… Dáváte si prosím všichni pozor na svoje deti :,(

myslim ze s hlidanim svych deti to uz trosku prehanis, ne ze by rizika nebyla teoreticky vsude (oni to ti prasaci nemaji napsany na cele), ale tvoje neduvera ke komukoliv s penisem je tak velka, ze vidis nebezpeci v uplne kazdem a vsude…
zkus jim dat trosku sanci, vic volnosti, a spis sve deti povzbuzuj v tom aby se ti sverili s cimkoliv, co by jim prislo podivne, takovych tech uchylu co znasilni dite na prvni dobrou je naproste minimum a byvaji to cizi lide, ti blizci na to jdou vetsinou pozvolna a postupne, proste se zacnou chovat divneji a divneji, mas sanci to odhalit driv nez dojde k vetsi skolde…
a hlavne zkus zapracovat na sobe, jsi v permanentnim silenem stresu, to vazne neni dobry, takhle se nejen vycerpavas, ale muzes si zpusobit i vazne nemoci, psychicke i fyzicke… doporucuji knizku Telo scita rany od Van der Kolk, dost velka (misty i odbornejsi, lec i laik pochopi, misty drsna) ale hlavne zamerena na to co s tim, co s traumaty, fleshbacky, nocnimi murami, neustalym strachem ci naopak nebojacnosti… komplexni kniha o traumatech
hodne stesti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
31.8.23 11:15
@Anna766 píše:
Vždyt píše že o tom rodiče věděli, matka ho snad načapala při tom, minimálně to věděla a otec to věděl taky, ale sestře vynadal, aby to nevytahovala. Jak jí můžou pomoct v léčbě traumatu, když jí v tom nechali před lety když se to stalo, a te´d když o tom mluví, tak jí to zakazujou vytahovat?

aj, moje chyba, takhle jsem to fakt nepochopila, spatne jsem to precetla… dik za upozorneni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.23 11:33

@maminaAJ to je tim co jsem zazila, prave ten kdo to neprozil to nedokaze pochopit a muze to vypadat jako prehaneni, a Ne, ze zkusenosti to proste okoli nemuze odhalit, ale mam vyhodu v tom ze s dcerou o tom mluvime a kdyby neco sveri se mi

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová