Děda, zneužití?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ontarova.stara
31.8.23 11:37
@Anonymní píše:
@maminaAJ to je tim co jsem zazila, prave ten kdo to neprozil to nedokaze pochopit a muze to vypadat jako prehaneni, a Ne, ze zkusenosti to proste okoli nemuze odhalit, ale mam vyhodu v tom ze s dcerou o tom mluvime a kdyby neco sveri se mi

Nezazila jsem, ale chapu. To jsou prave ty dalsi nasledky zneuzivani, ktere casto ani terapie neodstrani, napr. hyperprotektivni vztah k diteti. Nejde jen o intimni vztahy, ale i ty naprosto bezne ke svemu okoli. Clovek se opakovane setkava s tim, jak mu to, byt to zdanlive primo nesouvisi, komplikuje kazdodenni zivot.

• Citovat
  • Upravit
944
31.8.23 11:39
@jege píše:
Ale přímé odpovědi, jestli bys práskla vlastního otce, ses vyhnula. Ono se to dobře moralizuje, když nejde o Tebe a nemusíš uvažovat, jak bys postupovala Ty v dané situaci.Takže ještě jednou - zavolala bys po podobném zjištění policii, obvinila bys vlastního otce ze zneužití dcery a nechala bys je, ať vyslechnou Tvou dceru a obviní Tvého otce? :cert:

Kdybych se dozvěděla, že můj otec, s kterým mám pěkné vztahy, TEĎ sexuálně zneužil dítě, okamžitě bych šla podat trestní oznámení na policii. Kdybych se dozvěděla, že můj otec zneužil dítě před 20 lety, dala bych mu 10 dní na odstoupení z veřejných funkcí a pak (po dohodě s obětí) bych šla podat trestní oznámení na policii. Sexuální násilí na dětech není krádež kancelářského papíru v práci nebo pokreslení zdi paneláku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
31.8.23 11:47
@Anonymní píše:
@ontarova.stara :srdce: děkuji, ano je to přesně tak… Já jsem naprosto ovlivněna a vyškolena, za nikoho nedam nikdy ruku do ohně, proto nikdy nenechám svoji dceru o samotě ani s mým bratrem ani s mým tátou s manželem tam mám tedy důvěru, ale i tak pokukuji, sleduji, když je u sousedů kde mají starého dědu, je mi z toho nedobre neustále sem u plotu mám ji tam na očích, pokud bych na ní neviděla musí okamžitě domu, na tábor ji taky nikdy vzivote nepustim, teď spala u kamarádky, a teď mi začíná hlodat že tam byla maminka a jejich tatínek, tomu je sice 40, ale teď jak si to uvědomuji bude pro mě těžké ji tam nechat znovu spát… Opravdu davejde pozor na svoje děti… Já mám zážitek s dedkem, ale i jiné zážitky-náznaky, chlapi jsou prasata, nebo já prostě uchýly přitahovala jako magnet, kolem 12 jsme byly v detske ozdravovne a měli tam predcvicitele, který nám pak dělat individuálně masáže, se kterým sme byly každé dítě pak samotě, me začal masírovat prsa :,(,… Také kolem těch 12 měl soused koně a vozil na něm děti, když mě vezl seděl za mnou, tak to začal na mě zkoušet, jestli bych už mohla s ním něco mit že by to bylo krásný atd,… Další v 15…prisel za mnou starý tak 70 let dědek a zeptal se mne jestli bych to s ním nechtěla zkusit… Ale tohle všechno nebylo nic proti tomu dědkovi… Z mých zkušeností… Dáváte si prosím všichni pozor na svoje deti :,(

To je strašné, prasák jeden. A okolí to muselo vědět nebo aspoň tušit… Je mi to moc líto, ale držíš se a že víc dohlížíš na dceru, to vůbec není na škodu. to my - nepostižení - jsme možná z nevědomosti zase příliš lehkomyslní. :srdce: :srdce: :srdce:

Příspěvek upraven 31.08.23 v 11:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
31.8.23 11:48
@jege píše:
Tu inzultaci bych pochopil, ale fakt bys na svého otce zavolala policii? Dostala ho tak třeba do vězení a dítěti zajistila opakovaní traumatu výslechy a prohlídkami? :nevim:U cizího bych podobný postup možná chápal, ale u vlastní rodiny bych se to asi snažil vyřešit nějakým šetrnějším způsobem. :think:

Myslím, že tímhle výstupem jsi tady skončil. Tohle je dno. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37644
31.8.23 12:02
@jednoslunicko píše:
Myslím, že tímhle výstupem jsi tady skončil. Tohle je dno. :poblion:

Tak to jste tady dobré střelkyně, když máte hned ve všem jasno a klidně a bez rozmýšlení odstřelíte vlastní rodiče. Já bych v tom měl asi velké dilema a pokusil bych se to řešit nějak citlivěji, abych hned rovnou neodstřelil rodiče, ale současně co nejvíce pomohl dítěti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
31.8.23 12:08
@jege píše:
Tak to jste tady dobré střelkyně, když máte hned ve všem jasno a klidně a bez rozmýšlení odstřelíte vlastní rodiče. Já bych v tom měl asi velké dilema a pokusil bych se to řešit nějak citlivěji, abych hned rovnou neodstřelil rodiče, ale současně co nejvíce pomohl dítěti. :think:

Ty už snad k tomu tématu mlč, prosím tě. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10279
31.8.23 12:11
@Uslava píše:
A vsichni co to vědí s dědou stale mluvi, nic neudelali, a ten paznecht ješte ublizuje kudy chodi. A tvuj otec vas mlati a ty si mysliš, ze si to zaslouzila. Co jste to za lidi!

Měl jsem v příbuzenstvu podobný případ pokusu o zneužití/zneužití v rodině. A ano, všichni se s dotyčným dále stýkali, včetně oběti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
31.8.23 12:13
@jege píše:
Tak to jste tady dobré střelkyně, když máte hned ve všem jasno a klidně a bez rozmýšlení odstřelíte vlastní rodiče. Já bych v tom měl asi velké dilema a pokusil bych se to řešit nějak citlivěji, abych hned rovnou neodstřelil rodiče, ale současně co nejvíce pomohl dítěti. :think:

To myslis opravdu vazne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37644
31.8.23 12:16
@Blahuše píše:
To myslis opravdu vazne?

Smrtelně! Nahlásit na policii se to dá vždy, ale vrátit podobný krok již ne, takže bych musel být 100% přesvědčen, že je to to nejlepší řešení. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
31.8.23 12:17
@jege píše:
Smrtelně! Nahlásit na policii se to dá vždy, ale vrátit podobný krok již ne, takže bych musel být 100% přesvědčen, že je to to nejlepší řešení. :cert:

Tak jen abych si to ujasnila, zjistis, ze tvuj vlastni otec pohlavne zneuzil tvoje dite a budes se rozmyslet jestli to nahlasis na policii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10279
31.8.23 12:17
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potrebuju se s toho trochu vypsat, moje sestra bydlí stále u rodičů, udělala nějaký “ problém “ ve skratce, dosel k nim domu pan, s tím, že dluží na kontokorentu spoustu peněz, a pokud to nebude řešit, tak to půjde soudně, jenže tohle vše viděl náš deda.
Druhy den to děda řekl nasemu otci, a ten následně naletel na mou sestru, ze má strach o dům, co to má znamenat dluhy atd. Trosku ji napsal u fyzicky, ( nechci tu hrát chudinku, zasloužila si to o tom žádná )
Jenže v te strašné hádce jsem tam došla ja, a bylo to silene, sestra měla panický záchvat a začala tam tvrdit ze má trauma od dětství ať si hledí dedek” svého, ze když byla mala ( napisu to slusne ) strkal ji penis do úst atd.. jsem s toho teď úplně na mrtvici, nemůžu to dostat z hlavy, pak jsem se ptala mamky a je to prej pravda ze když byla mala byl takový incident u nas, sla za nim do sklepa a on tam před ni vytahoval to a tak.. bylo to nejspíš tajemství ani sestra mi to nikdy neřekla, a je to pravda. Otec v te hádce řekl “ co tady vytahujes staré věci” …
Jsem s toho úplně na nic nemůžu to vůbec dostat z hlavy…. :,( nedokážu si představit dedu teď vídat, je mi hnusně a nechutně ze se zrovna u nas něco takového stalo nikdy by mě to nenapadlo ani v nejhorším snu…..

Ahoj,
bohužel věřím, že je to pravda a věřím, že to sestru poznamenalo. A také věřím, že jsi možná vnímala, že je sestra určitým způsobem rodinou privilegovaná.
Nedivím se, že nevíš, jak s tím naložit. Já když se podobnou věc dověděl v rámci rodiny, chtěl jsem dotyčného zabít. K tomu nedošlo, obrovským trestem pro dotyčného bylo, byť ti to možná bude znít směšně, že pro mě přestal být vzorem. Pak ho potrestal i život (částečné ochrnutí, odsouzený k cizí péči a ta ne vždy probíhá mile, láskyplně a citlivě).
Nepochybuji, že i ve vašem případě čekají dotyčného spravedlivá muka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
31.8.23 12:18
@jege píše:

Jege, co blbneš? Jak chceš citlivě řešit, že tvůj otec strkal pinďoura do pusy tvému dítěti? V tomhle případě dospělý chlap udělal to největší zvěrstvo, kterého se na dítěti může dopustit. Dítě neuděalo nic špatného. Jediné, co (správně) jako rodič můžeš v takové chvíli udělat, je postavit se za své dítě. S tím je spojen i trest za takové chování. Neexistuje polehčující okolnost, která by mu jen omylem stčila pinďoura do dětských úst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80383
31.8.23 12:18

@Premek_Orac jo pořád ještě to lidé tutlají, protože,,co by tomu řekli sousedí". Hnus. Já mám jasno. Svého otce jsem milovala moc. Ale dozvědět se toto, ohlásí ho hned a bez váhání. Protože děti miluju jinak, víc, a jsem povinná je chránit.
@jege Ty by sis měl ujasnit - je znásilnění zločin? Pokud ano a ty o něm víš, jsi povinen spáchání zločinu oznámit. A pokud není, tak co ty výkřiky o prasatech ruských, co znásilňují děti? Hm? Vysvětlí mi to. Takže u vlastního dítěte bys to nechal bez trestu? Styd se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80383
31.8.23 12:19

@moof Asi to bere, že když je to v rodině, tak to není nic tak hrozného. Fujtajbl.
Tyhle ty prasata, co zneužívají děti, nesnáší ani v base. To jsou pak ty případy, jak upadl ve sprše a zemřel a podobně. A dobře jim tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22080
31.8.23 12:22
@jege píše:

Taky jsem se před pár lety pokoušela o racionálnější komunikaci v podobně ošemetném tématu a skončila jsem velmi podobně, dalo mi to tenkrát velkou lekci ohledně chování některých diskutujících a obecně o fungování těchto webových diskusí.

V tomhle „honu na čarodějnici“ skončíš jako poražený, máš to marné - ale nic si z toho nedělej :) Rozumím, co jsi chtěl říct a v podstatě s tebou v mnohém souhlasím. Konkrétně třeba naše rodina vždycky byla a je soudržná, bezproblémová, láskyplná, plně fungující - kdybych se nyní měla dozvědět, že můj otec někoho zneužívá nebo před lety zneužíval, neumím si vůbec představit, co bych udělala. A v žádném případě nemůžu tvrdit, že bych ho šla udat - netuším vůbec, zda bych toho byla schopna… s největší pravděpodobností bych dříve než na policii skončila jako krizovka někde na psychiatrii, protože by to byl ne otřes, ale doslova výbuch, který by mi zničil celý život, celý svět.

Takové situace jsou nepředstavitelné a i když v anonymních diskusích mají všichni zažehnuté plamenné meče a plné pusy velkých slov, v reálu by jejich chování vypadalo úplně jinak. Planě a anonymně házet písmenky, to dovede každý - ale až by se k takové situaci musel skutečně postavit čelem, už by to tak snadné nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová