Dědictví x dar

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anjes
11.12.12 23:18

@muffinka89
já netvrdím, že neměl nárok si s penězmi naložit po svém, jen mě zarážejí ty nenávistné reakce, když nikdo netuší, z čí viny se nestýkali atd. A nárok na dědictví má každý potomek, jen tady do něj asi nic nespadá, ťoť vše. Podmínky vydědění jsou daleko daleko přísnější, než se, neznámo proč, nestýkat.

• Citovat
  • Upravit
11559
11.12.12 23:59

Ja vubec nechapu, proc tady nekdo napada pisatelku za nejake moralni pochybeni a pod.
Kdybych chtel byt stouravy, tak se mohu ptat, za jakych podminek probehlo darovani te nemocnici, bylo tam vse v poradku???
Nikdo z nas nevi o te situaci nic.
Takze bych cekal nazory:

• nema sanci na ty prachy
  • ma sanci na ty prachy
  • mozna jo, mozna ne

a dalsi variace.
Ale ty soudy si, prosim, odpustte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
12.12.12 01:43

@Ivan PPZ Nikdo nikoho nesoudí, jen píšeme svůj názor… :think: Mě to prostě přijde sprosté.

• Citovat
  • Upravit
Anjes
12.12.12 02:19

@muffinka89
kdyby ti kamarádka přišla v slzách, že exmanžel leta letoucí kašlal na syna a ještě mu před smrtí stihl darovat de iure jeho dědictví do jiných dobrých rukou, tak budeš solidárně prskat, jaký je to ha.zl…

• Citovat
  • Upravit
841
12.12.12 08:30

Tak nedávno tu byla diskuse jak vydědit syna, prostě jak obejít aby nic nezdědil kdyby se s otcem něco stalo, s dítětem se od dvou let asi tak nějak nestýkal jen platil a to by jste viděli jak se do zakladatelky holky pustili chudáček malej syn co za to nemůže a vy mu nechcete nic dát to jako zato může, a teď když si tady nějakej ten dříve dvouletej chudáček co na něj otec kašlal chce zjistit co a jak tak útočíte. To je fakt super.
Já jsem sice pro to že každý si se svím majetkem může dělat co chce a darovat komu chce ale tyhle protiklady a navážení se do zakladatelek jsou fakt moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.12 08:58

Ahoj, tady zakladatelka

popravdě jsem čekala i nenávistné a odsuzující reakce, ale dost mě to zarazilo i tak.
o celkové situaci opravdu nic nevíte, chtěla jsme jen znát VŠEOBECNĚ, jestli má event. brácha na něco nárok, nebo ne.
myslím si, že dvouleté dítě těžko dokáže ovlivnit, jakým směrem se bude dál vyvíjet jeho vztah s otcem, který o něj opravdu moc zájem nejevil.
toto je zcela v režii dospělých-obou rodičů, jak to bude dál. jeho otec byl alkoholik, který mamku i těhotnou kopl do břicha. zdá se vám to normální? mně ne.
když se napil, byl to zlý člověk, mamka si s ním taky zkusila svoje. naštěstí od něj dokázala odejít s amlým klukem, najít si práci s bytem a být s bráchou sice sama, ale v klidu. nutno dodat, že ve styku otce se synem nebránila.
vztahy se mají budovat a pěstovat, tady to už bylo narušené a v dospělosti už neměl ani jeden z nich potřebu s tím něco dál dělat. bratr ani neměl informace, kde se jeho bio otec pohybuje, je potřeba ho kvůli tomu odsoudit??

měla jsem jen prostě potřebu vám k tomu napsat něco víc, at můžete prskat a urážet „cíleně“ díky

• Citovat
  • Upravit
11559
12.12.12 09:23

Ja to pochopil jako obycejnou otazku na mozny stav veci. Stejne nase nazory na situaci nic nezmeni.
A ty morality kolem me osobne prijdou zbytecne. Ano, asi to byly jeho penize. Ano asi to daroval opravdu a vedel co dela (ani to neni jiste). Ano, jeho deti mely/maji pravni naroky, ale jestli i v tomto pripade- nevime.
Ano, cela ta situace je spatna, ale tak to chodi.
Preji zakladatelce a jejim blizkym klid a pohodu. At to dopadne, jak chce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
12.12.12 10:34

No pokud bych ty peníze chtěla, tak bych se začala hodně zajímat o to, za jakých okolností je daroval nemocnici. Jestli byl při smyslech, jestli nebyl někým ovlivněn, jestli to bylo správně právně ošetřeno atd. Jaké měl diagnozy, jestli už tam nebyla alkoholová demence nebo psychoza, jaké bral léky. Třeba by se to dalo ještě napadnout, že už neměl zdravý úsudek a mohl ho někdo tímhle směrem ovlivnit.
Druhá věc je se s tím prostě smířit. Peníze daroval za života a tím to hasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
12.12.12 12:48

Zakladatelko, ale ty peníze by měla i matka ne? Nehledě na to, že ten syn s otcem asi nikdy nemluvil, neví jak to vše bylo.
A syn je dospělý, kdyby chtěl, mohl si otce najít.
Ale to je vaše věc samozřejmě. Nikdo do toho nevidíme. Přeju hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
Anjes
12.12.12 13:48

@Caty
Jaké peníze matka? Jestli myslíš, že dědí i exmanželka, tak to opravdu ne.

• Citovat
  • Upravit
Caty
12.12.12 14:04

Anjes, nemyslíém ex manželku, ale stará se o svou matku ne? Pochybuji že by jí nic nedal. Ale to je každého věc samozřejmě. Jen si myslím, že kdyby jako dospělý o tátu stál, tak ho vyhledal a pokud to byl nějaký hajzlík jak je psáno výše, peníze bych od něj ani nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
Anjes
12.12.12 19:05

@Caty
Zakladatelky bratr se stará o svou matku. Ta je, jak jsem pochopila, rozvedená s jeho biologickým otcem od útlého dětství tohoto bratra. Je tedy ex manželkou onoho „zůstavitele“, co daroval vše nemocnici. Pak tedy nedědí Jestli v příbehu vystupuje ještě jiná matka, potenc. dědička, tak mě oprav.

• Citovat
  • Upravit
Caty
12.12.12 20:16

Anjes, nedědí, ale peníze by jí syn případně mohl darovat, ne? Ale myslím, že diskuse je už bezpředmětná. Peníze jsou DAREM nemocnicni za života, tudíš nespadají do dědictví a ani to nelze nijak napadnout. Jediné co by se mohlo zkoumat, za jakých okolností byly peníze nemocnici darovány, jinak nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.12.12 20:24

Tady zakladatelka

Žádná další manželka neni, podruhé se neozenil. Bratr žije s mámou, momentálně je oba zivi ona, on je bez práce už dlouho. Předpokládám, že by peníze nerozhazel, ale použil příp. na koupi pojízdného auta. Stavajíci už dosluhuje. Často jezdí po dr.

Díky za vase reakce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.12.12 20:25

Tady zakladatelka

Žádná další manželka neni, podruhé se neozenil. Bratr žije s mámou, momentálně je oba zivi ona, on je bez práce už dlouho. Předpokládám, že by peníze nerozhazel, ale použil příp. na koupi pojízdného auta. Stavajíci už dosluhuje. Často jezdí po dr.

Díky za vase reakce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová