Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ![]()
Mám dotaz, co znamená slovo precizní? pořád si pod tímto slovem spojuju člověk puntičkář
…Omlouvám se za mou neznalost, ale nejsem původem Česka
a tohle slovo mě zaskočilo ![]()
Propracovaný… a jako člověk, puntičkář, člověk, co musí mít vše do detailu promyšlené, propracované
Precizní - puntíčkář ano, ale v dobrém slova smyslu. Člověk, který je přesný, dotahuje věci do konce.
Slovník cizích slov - přesný, dokonalý
Přesný - v přeneseném slova smyslu člověk, který je pinktlich, akurátní zkrátka dělá vše přesně
Precizní znamená důsledný, dbající na detail. Prostě člověk, který ti práci odvede přesně a bez chyby.
Puntičkář je spíše člověk, který dbá na detail, i když to není nutné. Například když k němu přijdeš na návštěvu, tak trvá na tom, že musíš to a ono. Botyx musí mít srovnané, oblečení do komínků, na stole musí mít tužky vždy ostrouhané. Samozřejmě, že ne toto všechno, každý puntičkář může mít svoje „úchylky“ ![]()
@janisi píše:
Precizní znamená důsledný, dbající na detail. Prostě člověk, který ti práci odvede přesně a bez chyby.
Puntičkář je spíše člověk, který dbá na detail, i když to není nutné. Například když k němu přijdeš na návštěvu, tak trvá na tom, že musíš to a ono. Botyx musí mít srovnané, oblečení do komínků, na stole musí mít tužky vždy ostrouhané. Samozřejmě, že ne toto všechno, každý puntičkář může mít svoje „úchylky“
Tak jsem si na 10000% jistá, že precizní nejsem
![]()
Ano, děvčata nad tebou mají pravdu.
Významy cizích slov najdeš na této adrese http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/
@janisi píše:
Puntičkář je spíše člověk, který dbá na detail, i když to není nutné. Například když k němu přijdeš na návštěvu, tak trvá na tom, že musíš to a ono. Botyx musí mít srovnané, oblečení do komínků, na stole musí mít tužky vždy ostrouhané. Samozřejmě, že ne toto všechno, každý puntičkář může mít svoje „úchylky“
A víte, co to je mít doma 3P? Pracovitého precizního puntičkáře?
@Emilie píše:
A víte, co to je mít doma 3P? Pracovitého precizního puntičkáře?
Tohle jako v jednom??? Pokud to oddře sám, tak LEHÁRO
…ale pokud totéž vyžaduje po ostatních, tak asi DŮVOD K ZABITÍ ![]()
@janisi píše:že jo? Akorát že mně asi neosvobodí, co?
Tohle jako v jednom??? Pokud to oddře sám, tak LEHÁRO…ale pokud totéž vyžaduje po ostatních, tak asi DŮVOD K ZABITÍ
Tak to já jsem asi 3P a totéž chci od manžela… naštěstí je flegmatik a moje pokusy o jeho nápravu ho nechávají klidným ![]()