Dej mi pokoj !! Říkáte to dětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11955
17.6.14 14:36

Já jsem flegmouš, takže to asi někdy z pusy vypustím, ale ne ve vzteku. Jinak stejně jako manželovi - teď odpočívám, budu se Ti věnovat tehdy a tehdy. A pak to dodržet samozřejmě. Když jde o věc co snese odklad samozřejmě jako stavění lega, základní potřeby uspokojuju holt hned :D jinak já říkám věcí… Však se mi to taky vrací jako bumerang :mrgreen: Ale na tónu hrozně záleží. Spíš mě pobavilo když se maminka v krámu ptala zlobícího dvouletého dítka jestli je normální, jsem byla zvědavá co jí na to odpoví :mrgreen: Pobavila, ikdyž je mi jasné, že odpověď nečekala, že to byl signál pro dítě, že to nemá dělat, což je pochopitelně ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
17.6.14 14:37

@eumedon no tak zrovna já jsem právě ten typ, co si za svým opravdu stojí. To by ti tady spousta holek potvrdilo :mrgreen:
Ale jinak děkuju za radu, tuším ale, že se starším v tomhle věku nebude řeč, ani kdybych se na hlavu stavěla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
17.6.14 14:37
@Trudinka píše: …mně je tedy líto dětí které jsou nemocné, postižené, bez rodičů. Lítost zde není na místě.Kolikrát „Dej mi pokoj“ nemusí být pro dítě tolik tvrdé (nepříjemné?) jako „normální“ slova vyřčená k dítěti s despektem či jinak nevhodně. Takže jak tu bylo řečeno - myslím, že spíše záleží na kontextu a způsobu než přímo na obsahu.

tak nevím..když to ty děti slyší x krát za půl hodiny? jen se dítě otočí k matce a řekne mamííí a matka rázně odvětí co jeee?? dej mi pokoj!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
17.6.14 14:39

Taky to obcas malymu reknu, furt ho mam za zadkem a obcas toho uz mam plny kecky ale nikdo mi s prckem nepomuze, manzel v praci a ikdyz je v praci tak malej je peoste mamanek :pocitac:,kdyz jde s tchyni na prochazku tak rve :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
17.6.14 14:40
@lucka83 píše:
Taky to obcas malymu reknu, furt ho mam za zadkem a obcas toho uz mam plny kecky ale nikdo mi s prckem nepomuze, manzel v praci a ikdyz je v praci tak malej je peoste mamanek :pocitac:,kdyz jde s tchyni na prochazku tak rve :zed:

taky to znám..děti dvě..jsem na ně úplně sama..ale tohle neříkám..no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
17.6.14 14:40

Říkám dceři „chvilku počkej, já pak za tebou přijdu“ nebo „vydrž, za chvíli to dodělám“, ona většinou odpoví, že „jasně mami“ ;)
Moji rodiče nám nikdy neříkali „dej pokoj“, „vypadni“ a ani já to nedělám. I když občas musím počítat a uvědomit si, že nemám být hnusná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.6.14 14:41

Co my o dotyčné víme. je velmi snadné někoho odsoudit jen na základě odposlechnutých pár vět. A nobody is perfekt, víme? :nevim:

Jo, už mi ujely i horší věci.

Jinak se snažím komunikovat s dětma stejně jako s dospělýma, t. j. prosím kluci, necte mě chivlku odpočinout jo, pak půjdeme… jestli se mi holt do polohy hlasu vtrousí ona únava… je to monžé. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
17.6.14 14:41

@wobludka Tak to je dobré, mého syna se zase sestřička na 18 měsíční prohlídce (po výživném řevu) zeptala: „Máš to zapotřebí?“ Ale neodpověděl jí tedy :lol:

• Citovat
  • Upravit
46226
17.6.14 14:43
@KriJona píše:
taky to znám..děti dvě..jsem na ně úplně sama..ale tohle neříkám..no :mrgreen:

kazdej sme nejakej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
17.6.14 14:43

Taky to ze mě někdy vypadne, hold nejsem dokonalá matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
17.6.14 14:44

@KriJona
třeba takhle: Matka je vezme na hřiště aby si chvíli oddychla a děcka si hrála na písku, má všeho dost (problémy doma, děcka jsou jak z divokých vajec, apod.)a ty děcka za ní pořád lítaj a něco po ní chtěj, aniž by si chvilku hrály samy. Já jí chápu, kolikrát mě mladá ničí a taky jí řeknu ať jde do pokoje, na zahradu, za babičkou, ať si hraje sama.. A co je říkám taky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
17.6.14 14:45

@lyrica Aha. Já jsem tak reagoval proto, že baby doma mi na mne křičí, že na ně křičím, jakmile maličko zvednu hlas. Prostě mluvím většinou klidně a sotva (i bez rozčilení) zvýším intenzitu hlasu, už mám na talíři, že křičím.

Takže tak je to nastavené.

Zkus si prostě prosadit svou i bez ostrých výrazů. V životě to většinou bývá tak, že nejhrubších výrazů používají ti, kdo jiné možnosti prosadit svou, než hrubost výrazů nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
17.6.14 14:46
@KriJona píše:
tak nevím..když to ty děti slyší x krát za půl hodiny? jen se dítě otočí k matce a řekne mamííí a matka rázně odvětí co jeee?? dej mi pokoj!!

To nesnáším, jenže - co s tím naděláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
17.6.14 14:47

@eumedon tak to jsi ale klidnější povahy, ne?
Já když třeba vezmu v potaz svoji povahu a temperament, tak se ani tomu staršímu vlastně nemůžu divit.
Trošku spolíhám, že ten dvouměsíční bude po tatínkovi. Kliďas. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
17.6.14 14:49

@lyrica Spíš flegmatik (možná apatický), ale někdy mne něco zaujme, tak mluvím hlasitěji. Že křičím, nebo že chci někoho ukřičet… prostě si ani tu větší hlasitost neuvědomuju. Není to tím, že bych chtěl posluchače ukřičet, ale proto, že mne problém, se kterým se na mne obrátil, trochu zaujal… asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí