Dej mi pokoj !! Říkáte to dětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jok
68
22.6.14 23:23
@weddiene píše:
To co říkají rodiče dětem, to potom říkají děti rodičům. To bude maminka asi překvapená, až jí dítě řekne - neotravuj, dej mi pokoj. To pak tady zase bude diskuze, jak odnaučit dítě říkat takové ošklivé věci :lol:

Ano, jak se do lesa volá… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
23.6.14 09:48

„Maminko! Už se obouvej, nebo jdu ven sama!“…tak se z lesa ozývá :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.6.14 09:51

U nás kluk pronesl..
Toto neni normální v této domácnosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
23.6.14 12:43

Neříkám nic takového, taky nechci, aby se mnou někdo takto mluvil. No… možná, že to „dej mi pokoj“ jsem dvakrát nebo třikrát v afektu či zoufalství použila, ale to byla už jiná, vypjatější situace než běžný pobyt na hřišti.
Jinak odpovídám slušně, jako u jiných příkladů tady - nech mě teď prosím vydechnout, přijdu za tebou za chvíli… můžeš si teď chvíli hrát sám? já potřebuju udělat… apod. Nejsem tedy dítěti pořád k dispozici (naopak, jsem na něj převážně sama, takže se musel naučit, že máma zkrátka stoprocentně online není), ale mluvím s ním slušně. Protože to stejné čekám od něj.

@zuzouš píše:
„Maminko! Už se obouvej, nebo jdu ven sama!“…tak se z lesa ozývá :roll: :lol:

:D Jojo, tady těch dospěláckých vět původně z mých úst teď slýchám denně několik. V hypotetickém manuálu k použití dítěte by mělo být rozhodně výrazným písmem uvedeno: Všechno, co od této chvíle řeknete, může být použito proti vám. :mrgreen:

@Jitka1976 :mrgreen: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
23.6.14 12:50

Ono, je hezké, že to doma používat nebudete, ale pětiletý syn, když není po jeho, tak prostě řekne: já s tebou neka. Když jsem se na to ptala ve školce, tak je to prý normální forma vyjadřování dětí jeho věku, takže ho máme nechat. No, mě to upřímně docela vadí. To samé mami můžu jít po o? A stokrát můžu říct, že mu neudělá žádné vrásky, když použije slovo oběd a nebo nekamarádím, i když zrovna tohle bych ve vztahu dítěxrodič raději nepoužila vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
23.6.14 12:54
@MisaHanuska píše:
Ono, je hezké, že to doma používat nebudete, ale pětiletý syn, když není po jeho, tak prostě řekne: já s tebou neka. Když jsem se na to ptala ve školce, tak je to prý normální forma vyjadřování dětí jeho věku, takže ho máme nechat. No, mě to upřímně docela vadí. To samé mami můžu jít po o? A stokrát můžu říct, že mu neudělá žádné vrásky, když použije slovo oběd a nebo nekamarádím, i když zrovna tohle bych ve vztahu dítěxrodič raději nepoužila vůbec.

8o Jéé, „neka“ a „po o“ jsou opravdu běžné školkové výrazy, ty se tam tradují celé generace, i za mých školkových let to bylo běžné. Syn k tomu ještě přidal „po spa“ jako po spaní, na to si z dětství nepamatuju :). Patří to prostě k tomu.
To podle mě teda fakt není nic k řešení, časem to odezní samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
23.6.14 12:56

@Lomikára jjj, já to tak taky beru, ale přijde mi to prostě takové nějaké neumělé :mrgreen: zvlášť v podání syna, se kterým makáme už přes rok na logopedii :mrgreen: A chci se tady taky zeptat zda vidíte nějaký rozdív v dej mi pokoj a nech mě být. Protože to druhé používá velmi hojně naše 3,5 letá dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
23.6.14 12:58
@mojmira píše:
Tak teď jsem zjistila, že na emiminu jsou skoro samé supermatky, které dětem neřeknou žádné špatné slovíčko

Dík, to je jeden z důvodů, proč na eMimino ráda chodím - tady stačí tak málo (jako třeba mluvit slušně) a hned jsem supermatka. No neber to. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
23.6.14 13:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
23.6.14 13:55

@Lomikára Děkuji za pochopení a projevený soucit… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
19811
23.6.14 13:57

@MisaHanuska „Dej mi pokoj“ mi nepřijde zvlášť vulgární, zrovna tak „nech mě být“. Je to takové krátké, neobsahuje vysvětlení ani příslib, „budu se ti věnovat za chvilku“. Je to prostě odmítnutí pozornosti, nebo aktuálního chování, nic víc, nic míň. Přijde mi to na stejné úrovni.

Prostě mluvčí potřebuje klid, chvilku pokoje, potřebuje vydechnout. To občas každý.

„Neotravuj“ je už vulgární. Je v tom i jakési opovržení: Adresát sdělení mne „otravuje“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí