Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, nastoupila jsem na MD 15.5. 2019, kdy mi končí mateřská?
@Kaaolinka píše:
Tak snad podle toho, kolik týdnů před porodem jsi na ni nastupovala. ![]()
@Kaaolinka píše:
28 tydnu, 196 dni po tomto datu
@Lychee13 píše:
Tak snad podle toho, kolik týdnů před porodem jsi na ni nastupovala.
To je uplne jedno, skončí 28 tydnu od nastupu, ale zakladatelka urcite vlastni kaledar.
@j.a.n.i1 píše:
To je uplne jedno, skončí 28 tydnu od nastupu, ale zakladatelka urcite vlastni kaledar.
Tak to snad ví, že je materska 28 týdnů, myslela jsem, že si to nedokáže spočítat. No obojí je zajímavý.. ![]()
@Lychee13 píše:
Tak snad podle toho, kolik týdnů před porodem jsi na ni nastupovala.
To nehraje roli, zda nastoupila 4 nebo 6 týdnů před TP
vždy je to stejně a to 28týdnů.
A když se ptá, tak to asi nevěděla ![]()
@chs.jasmin tak to neni pravda, pokud nastoupí pozdeji nez 6 tydnu pred porodem, tak se krati.
Tedko na konci měsíce, já natupovala měsíc před tebou a skončila mi koncem října ![]()
@mag píše:
@chs.jasmin tak to neni pravda, pokud nastoupí pozdeji nez 6 tydnu pred porodem, tak se krati.
Nekrati, teda krátí v případě že nastoupi dyl jak těch 6 týdnů před termínem z vlastní vůle, ale když porodí dřív tak se nekrati nic. Já nastoupila 6 týdnu před TP ale porodila sem ani ne měsíc po nástupu na mateřskou a nekratilo se nic…
@mag píše:
Ano, kdyby umyslne nastoupila pozdeji nez 6 tydnu pred terminem porodu, tak jo. Ale takovy clovek zas nepolozi otazku tuhle otazku.
@Lychee13 píše:
Tak to snad ví, že je materska 28 týdnů, myslela jsem, že si to nedokáže spočítat. No obojí je zajímavý..
Spis moc prace ho vzit do ruky a pocitat.
Dobrý den. Pokud nastoupim 6 nebo 8 týdnu před porodem na mateřskou, tak u obou termínu platí délka stejna 28 týdnu?