Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, hrajete nekdo deskovou hru Ubongo Junior? Potrebovala bych pomoct s pravidly.
Na zacatku se ma dat na stul 9 zviratek - pokud ale hraje vice hracu, tak mohou potrebovat stejne zviratko a pak se na nekoho tedy nedostane? Zviiratka si berou vsichni najednou, kdo je rychlejsi nebo se berou po jednom na stridacku?
Zviratka se doplnuji v kazdem kole do tech deviti?
Hraci karty - ma jich byt sedm v dobiracim balicku - kazde kolo si hrac bere novou kartu? Nebo ti, na ktera zviratka nezbyla, si kartu ponechaji do dalsiho kola? Kartu si mohou vybirat nebo si berou tu, ktera na ne vyjde? Po vybrani sedmi karet co?
Diky.
Ahoj, na začátku má mít každý hráč sadu všech 9 zvířat pro sebe, jinak by právě mohlo někomu chybět, jak píšeš. A ano, každé kolo si bereš novou kartu z dobíracího balíčku - každá hra má mít 7 kol.
Jinak když jsme začínali, hrály děti tu jednodušší verzi, my dospělí jsme si brali tu stranu těžší. Je to jedna z nejoblíbenějších her u nás. ![]()
Jinak po každém kole si zase zvířata vezmeš k sobě, když se rozdělí diamanty, takže před novým kolem jich máš zase celou sadu.
Super, diky za radu, tak ted uz mi to dava smysl
Takze kazdy ma i svuj dobiraci balicek po sedmi kartach?
Myslím, že v pravidlech je to tak, že každý hráč napočítá 7 karet a ty se pak složí do jednoho balíčku uprostřed, odkud si každý bere 1 kartu před každým novým kolem. Aspoň my to tak hrajem (jsem líná se jít kouknout do těch pravidel
)
Tak moc dekuji. Dnes jsme to hrali poprve (zatim bez ujasnenych pravidel) a moc se nam to libilo, skvela zabava pro deti. Jesteze se tu clovek muze zeptat fakt na vse ![]()
Nemáš za co ![]()
My už dokonce přemýšlíme, že asi koupíme i tu dospělou verzi pro sebe, na dlouhé zimní večery ![]()
Ano, take me to napadlo, abychom to zkombinovali a bavilo to vsechny.
@nettie píše:
Nemáš za co
My už dokonce přemýšlíme, že asi koupíme i tu dospělou verzi pro sebe, na dlouhé zimní večery
hele, a verzi 3D už jsi hrála? já na ni jenom kdysi koukala v obchodě a tedy zatím neměla odvahu ji koupit… ale kluk si ji kdesi zahrál a byl z ní celý nadšený
on tedy tu normální dospěláckou verzi hraje od nějakých asi šesti let, ještě jako předškolák… a musím říct, že před první hrou jsem přemýšlela, jak to udělat, abych ho nějak nenápadně nechala vyhrát… a nakonec jsem měla co dělat, abych mu vůbec stačila, geometrickou představivost má evidentně lepší, než já ![]()
@sagina
Někdy se člověk diví, kde se to v nich bere ![]()
No tak o 3D slyším poprvé, vůbec jsem o ní nevěděla! Děkuju za tip, já budu mít v tomhle snad před manželem náskok, ona mu trošku chybí prostorová představivost
Hned jdu pohledat na netu ![]()
My máme děti 5 a 6, zatím jim snad stačí junior, ale je fakt, že po prvních pár hrách té jednodušší varianty už hrajou tu těžší a vyhrávají
![]()
@nettie @Stefinkah holky, dospěláckou verzi si fakt pořiďte, je to docela prča, jak s dětma, tak ale i když sedíte s partou, pobaví se každý, já to poprvé hrála na dovče a fakt mě to nadchlo
@medunka23 My jsme navíc s manželem takoví hraví, máme snad všechny edice Otázek a odpovědí (Česko, Zlaté Česko, Evropa, Sport…) a spoustu dalších her - Kde leží Upsalla, Kulíkov… Hrajem i Monopoly, Dostihy, hráli jsme jednu dobu i Carcassone. Takže už objednávám Ubongo, nakoply jste mě ![]()
@nettie u nás doma docela frčí Ankh-Morpork, i když tedy nevím, pro neznalé Zeměplochy asi nebude mít to pravé kouzlo
ale je bezva, i když teda klukovi (9 let) docela trvalo, než pochopil… ono každý z hráčů má jiný cíl hry, někdo získat území, jiný způsobit obtíže, další zdržovat hru a on to nějak nedokázal pobrat, že každý se musí soustředit na něco jiného a asi mu i trochu dělalo problém pochopit, co je jeho úkolem, musel si to přečíst sám na kartičce, ostatní to nesmí vědět… ale starší holka (v době nákupu hry jí bylo asi deset) do hry proklouzla okamžitě.
To vypada moc pekne, ale na to jsou decka jeste male. Jinak z dospelackych her mame radi carcassonne, osadniky katanu, kaleidoskop - to zvladl i predskolak, klasika dostihy a sazky a scrable… Hledala jsem neco, co bych mohla hrat s detma, tak ubongo dobry
Ale asi dokoupim i dospelackou verzi, abych si to uzila i ja a mela to tezsi ![]()
Nemate zkusenosti s Hrou o truny? Ted jsem narazila na deskovku.
@Stefinkah a jak máš staré děti? moje mají rády i hru Duch (a Duchová v koupelně), ale podle krabičky je to pro děti tak os osmi let, což by asi tak souhlasilo s věkem, kdy ke hře děti přišly. to samé i Pirátské kostky, ty s nimi hraju ráda i já, je to taková rychlovka.