Děťátko opravdu pro všechny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1376
8.6.06 10:45

Kaede mas pravdu, suhlasim, aj ked si fakt myslim, ze Ivana Machackova je silna zena zvyknuta z bulvaru na rozne nazory, ospravedlnujem sa jej.
Ja som prirovnanie „dedulo“ nemyslela nejak dehonestujuco, aj moj otec uz je dedulo a je mladsi ako Karel Gott, ktoremu uz tiahne na 67 rokov.
Jej tuzbu po dietati chapem a verim, ze dieta chcela.
Akurat rozdiel medzi nimi sa mi zda uz naozaj priepastny (myslim vekovy).
Proste sa neviem vcitit do toho, zeby som ja ktora som priblizne v Ivaninom veku mala babo s muzom starsim ako moj otec.
Ale je to kazdeho osobna vec a ja to nedosudzujem.
Moj prispevok bol mysleny s nadsazkou, ale ak sa jej nahodou dotkol, tak mi je to luto.
Skutocne som liberal, takze je mi jedno kto s kym a ako.
Ono staci sa pozriet do diskusie Vyvoleni, tam su tiez pekne ostre nazory a ti si to mozu tiez precitat.
To iste diskusia o volbach, ved tam sa tak nadava na politikov a co ked si co cita niekoho manzelka, tiez moze mat akurat dieta a citat o svojom chlapovi ake to je hovado a pod.
To by sme fakt nemohli pisat o nikom nic.
Fakt ked je niekto medialne znamy a s tym ma spojene aj urcite vyhody (peniaze, prestiz, slavu) tak musi pocitat aj s tym, ze ide s kozou na trh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
8.6.06 15:49

No… je sice pravda, ze emimi je vynimocne, ze tu mame skvelu atmosferu, ze sa navzajom nenapadame, ako sa to deje v inych internetovych diskusiach.
Ale aby sa nam to tu nezvrhlo… Strasne vela nazorov, ktore tvrdia, ze im pride normalne a v pohode, ze dieta ma aj takyto par, maju dovetok, aby sme nesudili, neodsudzovali, boli tolerantni. Nemozem si pomoct, mne to tak trosku pride, ze kto taky nazor nema, cize ako ja, tak uz je asi netolerantny (a mozno aj som, co ja viem) alebo sudi. Pricom cielom tejto diskusie je vymenit si nazory, aj ked su odlisne. Nik tu nenapisal jedno skarede slovo, nik tu nikomu nenadaval. Ja si dokonca myslim, ze ani Gothic sa nemala ospravedlnovat, lebo skutocne nie je normalne mat starsieho partnera, je to skor vynimka a ruku na srdce, lezat v posteli s panom, ktory je starsi od vlastneho otca, je dost atypicke. Tym, ze sa mi to zda nie normalne a atypicke, este predsa nevravim, ze je to uchylne :) Myslim, ze rovnaky partner je jednoducho standard - rovnake nazory na vychovu, rovnake zazitky z minulosti, ten vztah je vyrovnanejsi, a je vacsia sanca, ze aj v buducnosti budeme na tento zivot a vychovu a vobec na vsetko dvaja. A velky vekovy rozdiel je uz nieco mimo. Takto to je a ani nasa liberalnost by nam nemala zakryvat oci predtymto. Tiez to, ze je Gott dedulo je fakt, ziadny mladik to nie je, nikto predsa rokmi nemladne. Cize aj ked tu preberame vztahy celebrit v medziach slusnosti, nerobime nic zle. Lebo aby sa nam napokon nestalo, ze z tej slusnej urovne emimi si nakoniec spravime modlu a prestaneme vyjadrovat svoje nazory, aby bolo vsetko korektne… neviem, ci chapete, co som chcela povedat, ci som to dobre napisala…
A sorry, ze som tu zavliekla temu, ktora s miminkem pro vsech ny uz nesuvisi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
8.6.06 16:01

Schamko a podle čeho jde určit co je normální nebo standart a co ne? Vždyť žen se staršími partnery je dneska spousta (a už ani muž se starší partnerkou není tak ojedinělý), tak podle čeho to posuzuješ?
Jinak nikdo tu přece nepsal, že nemůžeš mít jiný názor, od toho jsou diskuse ne, aby se vyměňovali názory :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
8.6.06 16:52
Petulda píše:
Schamko a podle čeho jde určit co je normální nebo standart a co ne? Vždyť žen se staršími partnery je dneska spousta (a už ani muž se starší partnerkou není tak ojedinělý), tak podle čeho to posuzuješ?
Petulda, je to v tom mojom prispevku…
schamka píše: lezat v posteli s panom, ktory je starsi od vlastneho otca, je dost atypicke. Tym, ze sa mi to zda nie normalne a atypicke, este predsa nevravim, ze je to uchylne Myslim, ze rovnaky partner je jednoducho standard - rovnake nazory na vychovu, rovnake zazitky z minulosti, ten vztah je vyrovnanejsi, a je vacsia sanca, ze aj v buducnosti budeme na tento zivot a vychovu a vobec na vsetko dvaja. 
To, ze sa jednoducho taki dvaja ludia nasli je v poriadku, aj to, ze ten pocet mozno narasta. Nic mi do toho nie je, je to skutocne ich vec, ak si maju co povedat, ak im to tak vyhovuje. Ale to este neznamena, ze je to „klasika“. Alebo hej? A ja som vynimocna tym, ze moj muz je odo mna ani nie o rok starsi? :wink:
Petulda píše:
Jinak nikdo tu přece nepsal, že nemůžeš mít jiný názor, od toho jsou diskuse ne, aby se vyměňovali názory :wink: .
Aj toto som tam napisala - niezeby mi niekto vycital iny nazor, ale uz bacha na to, co si myslim o celebritach, bacha na to, co pisem, lebo castokrat som tu citala vyzvu je to normalne, nik nema pravo ich sudit .
schamka píše: Strasne vela nazorov, ktore tvrdia, ze im pride normalne a v pohode, ze dieta ma aj takyto par, maju dovetok, aby sme nesudili, neodsudzovali, boli tolerantni. Nemozem si pomoct, mne to tak trosku pride, ze kto taky nazor nema, cize ako ja, tak uz je asi netolerantny (a mozno aj som, co ja viem) alebo sudi. Pricom cielom tejto diskusie je vymenit si nazory, aj ked su odlisne. Nik tu nenapisal jedno skarede slovo, nik tu nikomu nenadaval. 
A predsa tie vyzvy… ako to mu mam teda rozumiet? Viem, ze slovickarim a ze je to mozno aj tym, ze cestina nie je moj materinsky jazyk, ale jednoducho nemozem si pomoct, ked niekto ma vyzyva, aby som nesudila, tak sa mu asi zda, ze sudim. Preco by to tam inak v tych prispevkoch bolo? Alebo som paranoida? :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
10.6.06 18:18

tak zkusim reagovat.
takove dobre srovnani ktere jsem cetla:
aby nekdo ziskal ridicak, musi absolovovat tezke testy a jizdy.ale aby nekdo byl dobrym rodicem,tak to se nikde nezkousi,kdodo toho jde,padne do toho rovnyma nohama a snazi se urcite jak nejlip muze.tak nejak je to tam popsany,snad jsem to moc nezkreslila.

jinak ja bych se nad vekem vubec nezamyslela.vzdy kdyz nekdo mluvi o veku,tak mne napadne Vendula svobodova a karel svoboda,on je prece o hodne starsi,ale myslim, ze jsou dobra dvojce a miminko maji taky.
s tim zazemim-to fakt nevim,prece jen by rodice meli byt aspon trochu zodpovedni.

jinak priklad mam takovyto.(budu psat o pani-neurcite).takze ta pani chtela moc deti,moc moc,takze po nevydarenem prvnim manzelstvi, pak zila s jednim panem,ten deti nejspis nechtel,takze hledala pani dal idealniho otce.
zamilovala se do jednoho pana.(38),zacli spolu podnikat(pani bylo zhruba35let),takze zajisteni byli.vybudovali hnizdo lasky-opravdu veliky dum.deti se ale nedarily,same vysetreni atd.nakonec neplanovane na jedne dovolene pani otehotnela.v 37letech porodila prvni holcicku.v 38 letech hned dalsi.jak je to s nimi ted?
Pan-pracuje od rana do vecera,vydelava hodne penez.o vychovu deti se nestara.
pani-deti od malicka davala kde komu na hlidani.do prace chodi jen rozdelit vyplaty,deti vyzvedava ve skole o pul5.beheem dne ma volno,pani na uklizeni.ale porad rika jak je mooc unavena.detem pohadku nikdy necetla.
deti umi bud jen rozmazlovat nebo zmlatit.ale nic mezi tim neni.
tak asi tak.

ale naprosto chapu tu touhu po diteti.ta se zastavit neda v zadnem veku a asi ne ani kdybych treba byla bezdomovec,tak bych to dite chtela porad. 8)

prominte zmatene psani. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23756
14.6.06 22:59

To je tema… ted me asi ukamenujete :lol:
Ja zastavam nazor, ze tihle lidi by dite mit opravdu radeji nemeli. Pokud za ne opravdu delaji rodice vsechno, tito lide jsou vedci, porad lezi v knihach…asi moc nevi o praktickem zivote, o hospodareni s financemi, starosti o nekoho jineho… a POZOR! docela casto se stava, ze se takhle chytrym (+ vek) rodicum stane, ze se jim narodi dite, co ma hodne nizke IQ, v horsim pripade je nejak postizene :? A co potom?
Rozhodne bych to neriskovala! Nepovazji to za rozumne…
Vyjadrila jsem svuj nazor, neberu vam vas :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
18.6.06 00:42

Věk partnerů může mít určitý vliv na výskyt některých vývojových vad, IQ mívá tendenci fungovat podle Gaussovy křivky, ale jen o pár bodíků.

A dítě s fyzickým či mentálním postižením není dítě? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
18.6.06 05:39

Maxiku, jasně že postižený dítě je taky dítě. Kytka zřejmě myslela, že je náročnější se o něj postarat a vyjádřila obavu, jak by to zvládal tenhle nesamostatnej pár, když by možná měl co dělat i s dítětem naprosto zdravým. Akorát je divný dělat nějaký spekulace, když už je jasný, že ten pár z úvodu vlastně neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
18.6.06 08:37

Asi jo, Kaede, mě trochu nadzdvihla ta otázka - a co potom 8O ? Moji žáčci (s různými postiženími) ji jednou slyšeli taky a docela je to šoklo. :?

No, nechám imaginární vědce a jdu zpět do reality. E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
18.6.06 11:15

Ahoj holky, pro 1/2 z vás je nepřípustné, aby byla jakkoliv narušena anonymita toho páru, pro druhou polovinu z vás je zase těžké mluvit o někom, kdo úplně přesně neexistuje. Ten příklad je prostě kompromis :wink:
Jinak vaše názory i příklady poctivě čtu :D
Další příklad - máme v příbuzenstvu pár, kterému se bez jakýchkoliv potíží ve 24 letech narodila plánovaná dcera. Další dítě plánovali záhy, ale nedařilo se, příčina nikdy nebyla zjištěna. Až najednou po dvanácti letech, v 36 letech matky, se narodila dcera další. Samozřejmě si ji přáli, měli ji rádi a vychovali ji (rodičovství zcela jistě zvládli :D ), ale oba připouštějí, že je to druhé rodičovství stálo dvakrát tolik sil.
Osobně si myslím, že věk sám osobně není zcela rozhodující pro rozhodnutí, zda mít, či nemít dítě, ale musíme si připustit, že nás ovlivňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
18.6.06 13:17

Ahoj všechny,

tak teď jsem četla, že na kolejích sedělo dvouleté dítě a přejel je vlak…

Osobně si myslím, že rodiče tohoto dítěte, by snad raději ani děti mít neměli…

Neznám další podrobnosti této tragédie, ale kdo nechá dvouletého prcka bez dozoru u kolejiště je naprosto bez jakékoliv zodpovědnosti…

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová