Děti na návštěvě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32120
12.6.19 15:37

Tak prostě bych nenaznačovala taktně, ale důrazně. Po sedačce by mi taky neskákaly, ničím by neházely. Srovnala bych je sama a byla by to jejich poslední návštěva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
12.6.19 15:48

@bublinek
Souhlasím

• Citovat
  • Upravit
664
12.6.19 15:50

To je téma přímo pro mě :D z návštěv jsem taky hotová a to jak z těch co přijdou k nám tak z těch kam jdeme my. S kamarádkami které mají taky děti se nejradši scházím venku. Jinak syn (15 měsíců) je hrozný divoch a kdybych ho nechala tak právě je schopen jít někomu drobit sušenky do postele apod… Takže když už někam jdeme tak si to vůbec neužiju protože za ním jen běhám a vysvětluju co vše nesmí. Třeba návštěva u tchýně nebo naší tety je pro mě doslova noční můra, protože mají všude spoooustu serepetiček co se dají vykrámovat :D Takže radši zvu všechny k nám když už. Ale jinak taky máme známé co mi po jejich návštěvě a řádění jejich syna zbyde z domu kůlnička na dříví a je jim to fuk… noasi jediné řešení je takové lidi prostě nezvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
12.6.19 15:54

My s dětmi na návštěvy nechodíme. Protože jsou divocí, hluční a těžko se krotí. Takže asi tak. Doma samozřejmě nemůžou dělat z bytu kůlničku na dříví, ale kdybych od nich očekávala, že si budou způsobně hrát v pokojíčku, zle bych dopadla. A fakt za nimi nechci všude chodit a říkat že tohle dělat nesmí. :nevim:

Zakladatelko tak alespoň víš, která rodina ti příště nesmí přes práh. Už si ty nezvedence nezvi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.6.19 15:54

Jo, tak tohle znám. Přišla ke mě maminka s holčičkou, která pořád básní jak má úžasný děti, nejlepší, nejchytřejší, nejhezčí… Během pěti minut jsem zjistila, že leze kam nemá a ještě tam tahá moji malou dcerku. Do garáže, kde máme uskladněný věci na stavbu. Obě jsem je sprdla a zakázala jim tam lézt. Pomalu jsem se ani neotočila a byly tam zase. Maminka se jen uculovala. Takže jsem jim vynadala a začala je po očku hlídat. Ta holka poštouchla naši a naváděla ji, aby tam vlezla a ona že jako půjde pro ni. Tak to už jsem nevydržela a otočila se na kamarádku, co to jako má znamenat a ať si holku laskavě srovná. Ona se jen začala smát, že má holčička nezávislý myšlení a ona je ráda, že si umí prosadit svou…no se mnou to málem šlehlo! Od tý doby je domů nezvu, nemám na to nervy…

• Citovat
  • Upravit
24153
12.6.19 16:03
@Anonymní píše:
Možná trochu kontroverzní téma, ale jak se chováte s dětmi na návštěvě? Mám dvě velmi aktivní děti, takže si celkem představím, co dovedou, opravdu neočekávám, že dítě má způsobně sedět na zadnici a tiše koukat před sebe. Sama dětem dovolím vzít si nabízené občerstvení, hrát si s nabízenými hračkami, případně si slušně vyptám co potřebujeme, jestli se můžou podívat tam a tam atd. Když už jsou moc divocí, navrhnu jít ven nebo odcházíme, podle situace. Ale… občas k nám někdo s dětmi přijde a popravdě, jsem úplně zděšená. Nemám žádné extra blízké kamarádky, kterým bych to naplno řekla, takže spíš takové zdvořilostní „ať si děti pohrají“. No dětičky nám vlezou bez ptaní či omluvy absolutně všude, když jsem posledně vyprovodila 3leté dítě, které skákalo! v postýlce pro mimino s buchtou v ruce, jeho maminka si ani nevšimla. :pocitac: Že nám lezou do skříní, postelí s jídlem v ruce, otevřou si špajzku a vyjídají jídlo a rodič si v klidu popíjí kafíčko vedle, rozbijí naše hračky a beze slova je tam nechají pohozené a podobné případy, no prostě jsem zděšená, jak si to může někdo dovolit. :nevim: Dovolíte svým dětem udělat „kůlničku na dříví“ z domova návštěvy?

Nedovolím návštěvě udělat mi z domova kůlničku na dříví. Pokud nezasáhnou rodiče dětí, tak zasáhnu já. Většinou tu však mám jen děti, rodiče ne, takže zasahuji okamžitě, jakmile daná situace může nastat. Tj. s jídlem je nepustím z prostor, kde mohou s jídlem být, ložnici zavírám, pokud tam někdo vejde, okamžitě jak to zjistím, ženu ho pryč.

Pokud se ti nelíbí, že někdo ti dělá z domu kůlničku na dříví, nečekej až zakročí rodiče daného dítka, zakroč sama!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.19 16:03
@Medičkaa píše:
To je téma přímo pro mě :D z návštěv jsem taky hotová a to jak z těch co přijdou k nám tak z těch kam jdeme my. S kamarádkami které mají taky děti se nejradši scházím venku. Jinak syn (15 měsíců) je hrozný divoch a kdybych ho nechala tak právě je schopen jít někomu drobit sušenky do postele apod… Takže když už někam jdeme tak si to vůbec neužiju protože za ním jen běhám a vysvětluju co vše nesmí. Třeba návštěva u tchýně nebo naší tety je pro mě doslova noční můra, protože mají všude spoooustu serepetiček co se dají vykrámovat :D Takže radši zvu všechny k nám když už. Ale jinak taky máme známé co mi po jejich návštěvě a řádění jejich syna zbyde z domu kůlnička na dříví a je jim to fuk… noasi jediné řešení je takové lidi prostě nezvat

No jako přesně tohle jsou i mé 2 děti, i s tou tetou a serepetičkama :mrgreen:, ale opravdu bych je nenechala něco takového dělat na návštěvě. 8o

• Citovat
  • Upravit
1557
12.6.19 16:07

@Janli jojo, to je prototyp liny matky, ktera si radsi sedne a kouka, nez aby vychovavala… pak ji holka v peti letech skace po hlave. Hlavne, ze ma nezavisly mysleni :roll: miluju tyhle trubky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
12.6.19 16:12

Nenechala bych si ničit dům, dětem hračky, trápit zvířata, nebo lézt tam, kam nemají. Pokud jsou tam zavřené dveře, znamená to, že tam nemají, co chodit (např. ložnice, pracovna). V klidu bych je okamžitě odtamtud vypakovala. Totéž mé děti na návštěvě se musí chovat slušně. Je jasný, že blbnou a lítají, ale jí se u stolu a zeptají se, jestli si hračku můžou půjčit. Naštěstí mám kamarádky a příbuzné, které „volnou“ výchovu neprovozují. Párkrát sem musela krotit kamarády mého syna, ale stačí jim navrhnout nějakou jinou hru a poslechnou. Jinak bych je už do domu nepustila. Jak říkáte, můj dům - má pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
12.6.19 16:14
@Janli píše:
Jo, tak tohle znám. Přišla ke mě maminka s holčičkou, která pořád básní jak má úžasný děti, nejlepší, nejchytřejší, nejhezčí… Během pěti minut jsem zjistila, že leze kam nemá a ještě tam tahá moji malou dcerku. Do garáže, kde máme uskladněný věci na stavbu. Obě jsem je sprdla a zakázala jim tam lézt. Pomalu jsem se ani neotočila a byly tam zase. Maminka se jen uculovala. Takže jsem jim vynadala a začala je po očku hlídat. Ta holka poštouchla naši a naváděla ji, aby tam vlezla a ona že jako půjde pro ni. Tak to už jsem nevydržela a otočila se na kamarádku, co to jako má znamenat a ať si holku laskavě srovná. Ona se jen začala smát, že má holčička nezávislý myšlení a ona je ráda, že si umí prosadit svou…no se mnou to málem šlehlo! Od tý doby je domů nezvu, nemám na to nervy…

To není nezávislé myšlení, ale nevychovaný spratek. Se ti nedivím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
12.6.19 16:17
@Anonymní píše:
No jako přesně tohle jsou i mé 2 děti, i s tou tetou a serepetičkama :mrgreen:, ale opravdu bych je nenechala něco takového dělat na návštěvě. 8o

já ho taky nenechávám, ale syn je ještě malý a prostě to pořád zkouší takže místo abych si v klidu třeba vypila kafe furt ho jen odněkud honím a něco zakazuju, protože tam se prostě „nesmí“ nic a syna vždy zajímají víc normální věci v tom bytě které by chtěl zkoumat a nesmí než hračky které mu donesu… Prostě je to pro mě tak náročné že se s nimi radši sejdu u nás, venku nebo třeba někde v kavárně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
12.6.19 16:21

Nikoho domů nepouštím, natož s děckama!! Probůh, od toho jsou herny, hřiště a dětské koutky. A úplně nejlíp je, když máte kámošky které jsou schopné své úžasné děti odložit a sejít se bez nich 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12121
12.6.19 16:23

Každý má jiná pravidla, já myslím, že mám děti vychované slušně, ale taky jsme narazili na návštěvě, když se mladší kluk asi dvouletý postavil na sedačce (normálně v ponožkách) a dostal zdupec, že na sedačku se nestává, to mě dostalo. Měli taky dvouletou. Během chvilky stála ta malá v rohu za trest, DVOULETÁ, že nesnědla svačinku (půlku banánu). Tak to pardon, ale raději ať mi dítě stojí na sedačce, než aby stálo v rohu - evidentně na to zcela zvyklé, beze slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
12.6.19 16:26

Moje kamarádka našla na stole manikurni nuzky a než jsem stihla nějak reagovat už měla jednu ruku 7m syna ostrihanou na podlahu… byla jsem zarazena a nevydala ani hlasku, 8o až odešli šla jsem vysavat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.19 16:31

@Taky jedna Tyjo, tak to je zase druhý extrém. 8o Jako moje 2 děti taky jsou zvědavé a na všechno musí sahat a nesnesou být vteřinu vklidu, to mi přijde normální a jsem tam od toho, abych je případně krotila, ale šokovalo mě, že evidentně někteří rodiče berou návštěvu jako „vypustím zvěř, v klidu si pokecám u kafe, je mi šumák, co se mezitím stane.“

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová