Děti neposlouchají

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.5.22 16:56
@Stará známá píše:
Presne a dalsi porekadlo, tentokrat pro zakladatelku, kdo chce, hleda zpusoby, kdo nechce, hleda duvody. Proste nechces delat ukoly? Nejdes ven, pokud je neudelas. Nechces si cistit zuby? Pak nebude tvuj oblibeny serial ani mobil, tablet. Cistit zuby si proste musime a kdyz domluva s tebou neni mozna, je mi lito, prijde trest.

Přijeli jsme před 10 minutami domu. Starší dítě dělá úkoly už 5 minut. Ale mladší zase bojkotuje. Prý včera četl. Ale ne se mnou. Tak mu to musím uznat. Každopádně se prevlika a bez čtení ven nepůjde. Na hudební nástroj bude hrát až večer. To polevim. Je tam krásně.

• Citovat
  • Upravit
7709
18.5.22 17:46

Polevila bych ve čtení a nejdřív hudební nástroj a pak ven. Večer bude dítě unavené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.5.22 18:58

@Svistice u nás je expert na jeceni prvňák, ale on má i takový nepříjemně pistivy hlas :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
18.5.22 19:38
@Svistice píše:
@Narysa Ječení specifikum holčiček. Jsem na to už alergická a vyžaduji, aby se mnou komunikovala normálně, bez těch afektivních a zvukových efektů.
Pokud něco chce nebo se něco děje, má to sdělit jasně a výstižně, ne ječet, pištět, kňourat nebo hrát jiné divadýlko. :cert:

To jsi mě vůbec neuklidnila, máme doma dvě :mrgreen: Ale to pištění a ječení je fakt šílený… pořád jí s manželem říkáme, ať normálně mluví a nepiští, ale je to marný, je to marný, je to marný. Jako by nestačilo, že mi tu celý den vyje mladší čertice, třetí týden se jí klubou zuby a je to o nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.5.22 06:47
@Svistice píše:
@Narysa Ječení specifikum holčiček. Jsem na to už alergická a vyžaduji, aby se mnou komunikovala normálně, bez těch afektivních a zvukových efektů.
Pokud něco chce nebo se něco děje, má to sdělit jasně a výstižně, ne ječet, pištět, kňourat nebo hrát jiné divadýlko. :cert:

Opět mi mluvíš z duše, dcera je na to taky přebornice :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
20.5.22 00:06

@Svistice bachařka hadr… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
20.5.22 08:15

Je fakt, tam kde mají třeba v rodině dvě holky, slyším ze zahrad neskutečné kňourání a pištění. Jinde po sobě ječej ( u nás též), ale není to to kňouravé pitvořící vřeštění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
22.5.22 16:49
@Anonymní píše:
Přijeli jsme před 10 minutami domu. Starší dítě dělá úkoly už 5 minut. Ale mladší zase bojkotuje. Prý včera četl. Ale ne se mnou. Tak mu to musím uznat. Každopádně se prevlika a bez čtení ven nepůjde. Na hudební nástroj bude hrát až večer. To polevim. Je tam krásně.

Mno…klasika. má tě na háku.
Já osobně bych mu rekla, ze dokud nepochopí, ze co reknes, to platí, tak napřed nastroj, pak čtení a pak az ven. Prostě pokud (a dokud) ho pak nejsi schopna vecer k nicemu nahnat, protože ti zmizí jediná páka (tedy moct jít ven), tak proste napred povinnosti, pak zábava. Krásně nekrásně. Až pochopí, muzete se bavit treba o tom, ze čtení bude az vecer do postele.
Muzete debatovat o druhu knihy, nikoliv o tom, zda se cist bude nebo nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.22 19:22
@Mar__tanka1983 píše:
Mno…klasika. má tě na háku.
Já osobně bych mu rekla, ze dokud nepochopí, ze co reknes, to platí, tak napřed nastroj, pak čtení a pak az ven. Prostě pokud (a dokud) ho pak nejsi schopna vecer k nicemu nahnat, protože ti zmizí jediná páka (tedy moct jít ven), tak proste napred povinnosti, pak zábava. Krásně nekrásně. Až pochopí, muzete se bavit treba o tom, ze čtení bude az vecer do postele.
Muzete debatovat o druhu knihy, nikoliv o tom, zda se cist bude nebo nebude.

Zrovna jsi reagovala na příspěvek, kdy starší dítě hned po příjezdu dělalo úkoly. Mladší dítě se převlékalo a já psala, že ven bez čtení nepůjde. Takže nejdřív četlo. Psala jsem, že hudební nástroj bude až večer, protože je hezky. Dítě šlo dobrovolně odcvicit na nástroj ještě předtím, než šlo ven. Takže to byl den, kdy vše klaplo. Kromě čištění zubů večer. Dnes četlo všechno, co potkalo cestou. Nástroj odcviceny. A ještě cvičit bude. Má asi nějaký problém se soustředěním - u všeho dělá kraviny a nedělá přesně to, co má. Uvidíme, jak to bude dál. Učitelka s námi nic neřeší, akorát občas se jí zdá unavený a nesoustředěny.

• Citovat
  • Upravit
85544
23.5.22 12:09
@Svistice píše:

Presne tak, delam to stejne.
U nas k tomu piska mladsi, protoze jeste nemluvi a rad ji napodobuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
24.5.22 11:39
@Anonymní píše:
Zrovna jsi reagovala na příspěvek, kdy starší dítě hned po příjezdu dělalo úkoly. Mladší dítě se převlékalo a já psala, že ven bez čtení nepůjde. Takže nejdřív četlo. Psala jsem, že hudební nástroj bude až večer, protože je hezky. Dítě šlo dobrovolně odcvicit na nástroj ještě předtím, než šlo ven. Takže to byl den, kdy vše klaplo. Kromě čištění zubů večer. Dnes četlo všechno, co potkalo cestou. Nástroj odcviceny. A ještě cvičit bude. Má asi nějaký problém se soustředěním - u všeho dělá kraviny a nedělá přesně to, co má. Uvidíme, jak to bude dál. Učitelka s námi nic neřeší, akorát občas se jí zdá unavený a nesoustředěny.

Hele na nesoustředěnost i tu únavu, co rybi olej, nebo jeste líp: EyeQ, rybi tuk s pupalkou, v kapslích. Spousta mamin od hyperaktivnich deti nebo adhd na nej neda dopustit. Nezabere to za tyden, ale za mesic uz je to znát :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí