Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jana206 píše:hasi
@Lama Lama Nebo jsme z te budky jen prozvaneli pevné linky sousedů, cisla jsme nasli ve Zlatých stránkách
@Jana206 píše:
To vis ze joAle je fakt, ze me do toho vzdy navezla akční sestřenice, dnes velmi vážená policistka
Ja jsem ji vzdy premlouvala, ale ona rekla „neboj a pojď“. Fakt jsme ani my nebyli jiní
My jsme teda nevolali hasice, spíš bezplatne linky nejakych podniků, treba cokoladoven a pripravili jsme si otravne dotazy ohledně jejich výrobků.
hasiče taky ne. tenkrát to byly nějaké linky důvěry a vykecávali jsme se.
K tomu jak byly dřív děti lepší - doporučuji třeba Dobrodružství Toma Sawyera, tam se to hdonými a zdvořilými dětičkami jen hemží
A i my jsme bývali spratečci, jenže když nás u lumpáren načapal nějaký dospělý (i cizí), tak místo toho, aby si aninymně stěžoval na internetu, tak na nás houkl a byl klid. Aspoň chvilku ![]()
@Anonymní píše:
@laducha No muž už se na ně chystá, tak se už těším až je potkáme. Bydlí kolem nás takže jako je určo potkáme, jen letáky dělám většinou když je muž v práci. No.. ale snad je potkáme co nejdřív… No dneska už jo lezl furt za mnou jestli nám může pomoc samozřejmě ironicky, tak už jsem mu řekla že může.. že mi pomůže když se otočí a půjde do prde**le
No ty jsi taky dobra, poslat ho do pr… Jo servat ano, ale takhle? To se ti spis vysmeji, nez ze si ziskas respekt. To uz bych radsi pohrozila tou skolou nebo policii.
Pro všechny, co neví, co by s tím škola měla dělat: Ve škole žáky znají, buď samy upozorní rodiče na jejich nevhodné chování, nebo můžou zakladatelce poskytnout informaci, kde najde rodiče. V extrémním případě se může dát udání na policii ČR nebo na městskou policii. Záznam nelze použít jako oficiální důkaz a nelze ho zveřejnit, ale může doložit chování dětí. A můžete mě dál kamenovat, protože řešení „oko za oko“ a bez důkazů je určitě lepší. ![]()
@hani28 A má říct?
@Anonymní píše:
@laducha No muž už se na ně chystá, tak se už těším až je potkáme. Bydlí kolem nás takže jako je určo potkáme, jen letáky dělám většinou když je muž v práci. No.. ale snad je potkáme co nejdřív… No dneska už jo lezl furt za mnou jestli nám může pomoc samozřejmě ironicky, tak už jsem mu řekla že může.. že mi pomůže když se otočí a půjde do prde**le
Napadlo te, ze si se jim mohla libit?
Osobni zkusenost, ze pubertaci se snazi upoutat svoji pozornost klidne, ze prudi a kdyz si jich vsimnes, tak jsou rudi, jak prapor
.
Priste se zkus s nimi normalne bavit, neatakovat je slovne, nepovysovat se, protoze si starsi.
@laducha píše:
@hani28 A má říct?
- Tytyty, ty jeden zlobivý chlapečku, běž do hájíčku zeleného nebo to na tebe řeknu mamince?
No nevim, ale moc dospele a respektuhodne to na me nepusobi, kdyz napise, ze ho poslala do pr. a za to vyrehtany smajlik.
Ono vynadat se da i bez toho, aby clovek byl vulgarni a snizil se na jejich uroven ![]()
@Vlaďka 83 píše:
Pro všechny, co neví, co by s tím škola měla dělat: Ve škole žáky znají, buď samy upozorní rodiče na jejich nevhodné chování, nebo můžou zakladatelce poskytnout informaci, kde najde rodiče. V extrémním případě se může dát udání na policii ČR nebo na městskou policii. Záznam nelze použít jako oficiální důkaz a nelze ho zveřejnit, ale může doložit chování dětí. A můžete mě dál kamenovat, protože řešení „oko za oko“ a bez důkazů je určitě lepší.
a protože vím, jak to ve skutečnosti chodí, tak ti popíšu skoro jistou reakci rodičů:
Do toho, co dělá naše dítě mimo školu, je škole houno. Nevyhrožujte policií, není v pravomoci školy řešit situaci mimo dobu vyučování a pozemek školy. A hlavně - nesejte se do toho, nepoškozujte psychiku našich dětí, do tohoto vám vůbec nic není.
rozumíme si?
navíc v dnešní době fakt není zaručeno, že ti kluci jsou žáky nejbližší školy. Zakladatelka nepsala, že by je znala osobně - to má běhat po okolních školách a zjišťovat, jestli jsou ti výlupci jejich žáky?
Tak pokud by deti skutečně někoho ohrožovaly, tak zavolat na místo policii, ta je odveze a bude to resit s rodiči. Se skolou to nemá nic společného. Na mnoha mistech ve městě jsou kamery.
Neumim si to ale predstavit, ja jsem se vzdy v klidu domluvila i s pubertalnimi klacky, kteří treba ohrozovali malé děti na detskem hristi nebo nekde v parku delali, co nemají. Normálně jsem se s nimi dala do řeči, apelovala jsem na to, ze jsou to „rozumní kluci“..
V 99 procentech případů je to nedomyslenost plus pubertalni vylomeniny. Ze by chtěli nekomu ublížit, s tím jsem se ještě nesetkala ![]()
Příspěvek upraven 10.02.18 v 07:46
@Vlaďka 83 píše:
Pro všechny, co neví, co by s tím škola měla dělat: Ve škole žáky znají, buď samy upozorní rodiče na jejich nevhodné chování, nebo můžou zakladatelce poskytnout informaci, kde najde rodiče.V extrémním případě se může dát udání na policii ČR nebo na městskou policii. Záznam nelze použít jako oficiální důkaz a nelze ho zveřejnit, ale může doložit chování dětí. A můžete mě dál kamenovat, protože řešení „oko za oko“ a bez důkazů je určitě lepší.
si děláš pudel, že
Si jako přestavuješ, že přijdeš do nějaké školy, na základě tvého popisu se tam rozběhne pátrání po identitě a následně ti podají soukromé údaje.
@matkabagristy píše:
Ale tak to prostě nežer. Děcka bývají nevychovaná, frustrovaná… Si zakřičí na někoho, kdo je podle nich o příčku níž. Buď v klidu, tihle křiklouni nemaj o životě páru a budou koukat na drát
Jasně, pohoda. Buď v klidu, oni chudáčci než dospějí tak sice budou otravovat vzduch všem okolo, ale co.
Jak jsem předpokládala. Žádný rozumný návrh k řešení situace, ale jeden s možných (kromě zmlácení nevychovaných klacků) jste zavrhli.
Pokud by zakladatelka volala rovnou policii, je o tom zápis a z hloupé klukoviny může být třeba nepřijetí na vojenskou vysokou školu. Nevím o jak staré kluky se jednalo, ale někde tu padla informace o prvním stupni základní školy. Tedy unuděná děcka, ne vysloveně grázli. Tam se řešení na půdě školy může setkat s pochopením a může proběhnout ve třídách třeba informační hodina, jak by se děti neměli chovat cestou ze školy. ![]()
@Vlaďka 83 @smutny klaun2 Pole vašich reakcí soudím, že ve škole jste byly naposledy jako žačky. V současné době se na základkách učí (jak to znáte z dětství) jen částečně. Škola je povinna suplovat rodinu, proto rodinná, občanská výchova, etika, výchova ke zdraví, finanční gramotnost… Ale základ je v rodině. Učitel může furt dokola učit slušnému chování, ale jeho působnost končí dveřmi třídy. Jak si třeba vysvětlujete to, že starší děcka nezdraví, ani toho učitele, který s nimi měl stovky „informačních“ hodin
@Vlaďka 83 píše:
@matkabagristy
A tvé řešení situace?
Tato situace nemá řešení. Já bych si děcek nevšímala, a když by přišli na to, že na ně nereaguji, asi by přestaly.