Dětská obezita

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24800
11.11.21 14:53

@Aneta322009 ty neřídíš? tak i kdybyste měly jet busem/vlakem, v tomto bych problém na pár km opravdu neviděla.. hlavně neoddaluj řešení.. mohla jsi tam aspoň zavolat, zda v UH potřebují např. doporučení pediatra nebo na něm netrvají..
to je celkem podstatné info a to jsi už od rána mohla mít zjištěné..
já když jsem řešila váhu, tak lítali i ve vojenské nemocnici :mrgreen: prostě platí : Voják se stará, voják má! Pokud se nestaráš, nevoláš, nezajímáš, neobjednáváš, tak nemáš NIC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
11.11.21 14:55

@Kipa22 něco jsme měli i doma teď už nemáme, ale většinou po cestě ze školy si kupuje a pak najdu obaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5952
11.11.21 14:59
@Aneta322009 píše:
@Kipa22 něco jsme měli i doma teď už nemáme, ale většinou po cestě ze školy si kupuje a pak najdu obaly

A kde na to bere peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
11.11.21 15:01

@Kipa22 už jsem psala babičky, to co dostane od rodiny na narozeniny atd….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13869
11.11.21 15:42

@Aneta322009 prosím tě, ale pokud je zdravá tak to nemůže být jen od babiček a na narozeniny… to musí být kvanta jídla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
11.11.21 15:52

@Lily-of-the-valley tak i doma nejíme úplně super a to se projevuje i na mě, že nejime jak máme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
11.11.21 16:26

Ještě mě napadlo, jak velké porce jíte? :think: nebude i v tom zakopaný pes?

• Citovat
  • Upravit
144
11.11.21 16:31

@Snorlaxik já většinou 1-2rohliky, 1-2 krajice chleba, když jsou knedliky tak 3, ryze 3 kopečky atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
11.11.21 17:42
@Aneta322009 píše:
@Matt 02 hlavní je aby jsme začali my dvě úplně jinak jist manžel hubnout nepotřebuje má váhu v pořádku, ale zdravé jídlo mu neuškodí

No ono jde spíše o to, aby jí táta nedělal chutě atd. Sice má váhu v pořádku, ale jeho dcera ne, tak by to podle mě neměl doma jíst, prostě aby to vůbec doma nebylo a brát to jako nový životní styl. Dlouhodobou záležitost, ne dietu. Protože vy se musíte celkově stravovat hrozně, plus asi žádný pohyb, ze sušenek, koupených z peněz od babiček by neměla takovou váhu. To nemá ze dvou oplatek denně. Takže pokud jí babička nedává tisíce, tak on bude problém jinde, takovej celkovej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
11.11.21 17:52

@Matt 02 Ano, není to jen ze sušenek ale i ostatní to přiznávám a jde to vidět i na mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5952
12.11.21 00:19
@Aneta322009 píše:
@Matt 02 Ano, není to jen ze sušenek ale i ostatní to přiznávám a jde to vidět i na mně.

Musíte se opravdu přejídat a jíst šílené porce, protože dítě jen kopíruje své rodiče a pokud má 103 kg ve 12 letech, tak aspiruje na 200 kg v 18 letech a ve 30 letech na extrémně morbidní obezitu. Holku už nijak nezměníte, pokud nenajdete motivaci, která by na ní působila. Musí chtít ona a bude to těžké, návyky už má pokurv. ené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
12.11.21 10:56

@Kipa22 ano, bude to těžké, ale s dcerou jsem se o tom včera už bavila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.21 12:57
@Aneta322009 píše:
@Kipa22 ano, bude to těžké, ale s dcerou jsem se o tom včera už bavila

držím vám oběma palce. Je to o sebelásce -mám se ráda natolik, že si dávám samé věci, co mi prospějí, co mě vyživí. Dát si dost sebelásky, že nepotřebuju si „oslazovat“ život a obalovat se další vrstvou tuku, která by mě chránila před okolím… Sama s pár kily navrch bojuju, tak vím, že je to těžké.

• Citovat
  • Upravit
2516
12.11.21 13:57
@Aneta322009 píše:
@Kipa22 ano, bude to těžké, ale s dcerou jsem se o tom včera už bavila

a co ti rekla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
12.11.21 14:23

@Aneta322009 ahoj, teď jsem se vrátila z práce, tak koukám, jak to včera u vás dopadlo a jak rady zabraly.. Jak to teda celé dcerka vzala? jste obě odhodlané? už jste začly jíst zdravěji?
Je pátek - tak to by bylo fajn zajet na větší nákup a ty zdravé potraviny co jdou si i nakoupit do zásoby (celozrnné těstoviny, tmavá rýže, bílé jogurty, tvarohy, vajíčka, pokud máte rádi tvarůžky - tak vřele doporučuji, mají skvělé hodnoty.. taky mít doma stále čočku (zkuste i oranžovou), fazole, hrách, v mrazáku drůbeží maso a ryby).. taky jsem to teď dotáhla domů ;)

jak jsi dopadla s tou dětskou obezitologií? a co prochajda?
se mnou dnes zas šla ta štíhlice :lol: druhá kašle, tak je „strašně nemocná“, tož dostala těstovinový salát s rybou ze školy (vaří jim fakt skvěle zdravě), kaki, dopo. měla ovocný jogurt, banán a mysli s mlíkem.. na večeři mají holky tuňáka s čerstvým celozrnným dalamánkem a cherryny no a jelikož manžel odjel na víkend na chalupu s kámošema, tak si můžu dovolit zítra uvařit jen špenát, vařené vejce a brambor (u něj nám bezmasé obědy neprocházejí..), nám takový oběd chutná.. v neděli asi nějaké kuře+kuskus..
pokud chodíš na fcb, tak by ses měla zařadit do nějaké skupiny, kde se to řeší - o zdravém stylu a vaření je tam spousta skupinek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí