Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@scentini píše:
Je mi ji velmi lito. A nechapu, ze jsi to nechala zajit tak daleko.A prosim te od ceho ma ty strie?
No z toho rychlého nabírání váhy. Chudák holka, bude hrozně nešťastná.
No tou teda…ja mam dite o fous mladsi a na sotva 30 kg
…
Pokud si sladke kupuje po ceste ze skoly, tak zabavit kapesne. Musis si s ni promluvit, ve 12 uz leccos pochopi, a dojdete si na tu obezitoligii, kde se poresi jidelnicek. Plus zaradit nehaky ten sportovni krouzek…je to na tobe priste, pokud fakt nevis jak ba ni, tak di zaplat konzuktaci u psychologa bez dcery a ten ti poradi, jak ji presvedcit, abyste spolecne nasly lecbu…
@berusa.m píše:
No z toho rychlého nabírání váhy. Chudák holka, bude hrozně nešťastná.
Ja ziju v tom, ze strie se tvori po zhubnuti. Tak neco noveho, jsem se dozvedela.
@scentini píše:
Je mi ji velmi lito. A nechapu, ze jsi to nechala zajit tak daleko. A prosim te od ceho ma ty strie?
Za rok a 8 měsíců 20kg nahoře, to se strie udělají, pokud je k tomu dispozice. Já nabrala v těhotenství za 9m 13kg, na břiše ani čárka, ale udělaly se mi strie na zadku a stehnech, přitom jsem nosila některé volnější kalhoty pořád stejné velikosti nebo max. o číslo větší. Jestli to ta holka nabírá skokově a má genetické dispozice ke striím, tak to prostě schytá. Jsou ještě tmavě červené, takže to fakt vypadá, že k tomu enormnímu nárůstu hmotnosti došlo nedávno.
Bavila jsem se s kamarádkou učitelkou, říkala mi, že pedagogický sbor byl v šoku, kolik za ty lockdowny v posledních dvou letech děti přibraly. Některé prý skoro nepoznali, opravdu skoky po desítkách kg. Prostě nulový přirozený pohyb. Některé děti na online výuku ani nevylézaly z postele.
Já teď ležím doma po operaci a čekám na další, a už jsem přibrala minimálně 5kg, protože jsem byla zvyklá chodit denně minimálně 8km a teď nic. Blbý je, že některé děti fakt naskočily na ten vlak obezity, a bude se jim sakra těžko vystupovat…
Zakladatelko, děláš si z nás srandu, že!???
Pokud se jen nechceš bavit pohoršenými reakcemi a je to celé pravda - TAK NA VINĚ JSI TY! Jsi normální takhle nechat vyžrat a vypasit a zprasit dítě??
U nás je váha taky boj, od mala jsem to doma taky slyšela (a to jsem měla vždy jen pár kg nad váhu, např. v 14letech 165cm a 68cm, pak jsem shodila kolem 63… ale třeba v 18 jsem v práci přibrala za rok na 75kg apod.), snažili se, abych jedla zdravě, hlídali mě, abych nežrala pět knedlí, když mi stačí dvě apod., neměla jsem je za to ráda, dnes to chápu..
Moje ještě ne 13letá dcera má jedna 153/43kg - JE STEJNĚ STARÁ JAKO TVÉ DÍTĚ!! a její dvojče (pevnější, silnější) má 160/60kg a už to je fakt dost, je to na ní dost vidět (stejna, břicho, hrbí se, má samozřejmě i větší prsa apod. tím, jak má celkově více tuku) a denně řešíme stravu, sama ví, že se musí hlídat, dává si se mnou saláty, ptá se, co si může dát k jídlu, jestli si může třeba přidat, jí běžné spíše menší porce, např. dvě vajíčka, dva knedlíky, jeden rohlík, jeden krajíc chleba - stejně jako to holt musím dělat já)
A TY SE VYPRASÍŠ NA 91KG a svou vlastní dceru na 103KG!? to ji chceš zabít nebo co? Okamžitě ji přihlas do Stobu a přihlaste se rovnou spolu! Já chodím cvičit a se psem, tohle bohužel baví tu drobnější dcerku, ta silnější je od přírody pohodlná, ráda leží u telky, mobilu, má ráda filmy, tak holt s tím psem jde pod nátlakem a povinně, hýbat se musí a když na mně zkoušela (z pohodlnosti pod různými vymyšlenými záminkami) omluvenku z tělocviku, tak Ani náhodou!! Jak vypadá tvé dítě je tvá vizitka a cos jí provedla je hnus! Děti se jí smějí a nebude mít ani fajn kluka ani fajn dětství.
Já doufám, že si děláš pr-del!!!
A pokud prožírá peníze, tak jí je prostě NEDÁVEJ a babičky pouč, ať jí koupí zeleninu, ovoce a bílkoviny, vše ostatní že vyhodíš.
PS : Máš dnešní registraci - tak naštěstí zřejmě fakt trollíš. Jinak bys byla k
Ty, nikoliv tvá dcera.. i tak je humus vymýšlet takový příběh…
Příspěvek upraven 11.11.21 v 06:18
@scentini píše:
Ja ziju v tom, ze strie se tvori po zhubnuti. Tak neco noveho, jsem se dozvedela.
Strie vzniknou, když ta kůže není dostatečně elastická, a při roztahování prostě určitá vrstva kůže praskne. Takže většinou při rychlém nabírání, v těhotenství, ale i třeba u kluků, když rychle rostou. Manžel má třeba strie na celých nohou, vyrostl v pubertě skokově a popraskala mu kůže.
@Martha03 já jsem měla vždy normální váhu sice jen tak tak, ale měla normální a kila mi zůstala až po dceři kdy mně kila po porodu zůstala.
@Aneta322009 nevěřím ti..
na můj příspěvek bez reakce?? dnes ses registrovala a rovnou tohle, jo??
Dávno by to s vámi řešil lékař (i s tou váhou 83) a už bys to slyšela i ve škole apod.
Dcera také přibrala za rok skoro 10 kg (distančka tomu dost pomohla), ale aby měla ve 12 103kg, to už je těžký případ pro lékaře, BMI skoro 37, to je okamžitě na léčbu.
Aha, tak se omlouvam. Ja strie nemam, tak nevim. Nicmene holka je chudak. Zakladatelko mam dve holky, jsou schpne sporadat toho hromadu, ale krotim je. Nechci aby takhle dopadly. Starsi chodi na tancovani, jizda na koni. Lita venku, jezdi na bruslich. Musi se hejbat, mam strach ze ve 12 se bude tezko navadet na sport.
@Lucy75 píše:
@Aneta322009 nevěřím ti..
na můj příspěvek bez reakce?? dnes ses registrovala a rovnou tohle, jo??Dávno by to s vámi řešil lékař (i s tou váhou 83) a už bys to slyšela i ve škole apod.
Dcera také přibrala za rok skoro 10 kg (distančka tomu dost pomohla), ale aby měla ve 12 103kg, to už je těžký případ pro lékaře, BMI skoro 37, to je okamžitě na léčbu.
Ale ty jsi normální máma, která to řeší a trápí se tím. A děti bys nevystavovala veřejně.
Tohle není žádná estetika, tady jde o zdraví. Jak nejsem matka diktátor, tady bych nediskutovala a dítě poslala do Lipové, nebo kam se to jezdí na ty odtučňovací pobyty a především začala řešit opravdu důsledně veškeré jídelní návyky celé rodiny. A to obvykle nejsem příznivcem toho, že když jeden hubne, všichni ho povinně podporují.
@Aneta322009 píše:
Zdravím, dcera má 12 let, 169cm a 103kg a už nevím co dál, bojím se, aby to neskončilo vážně. Co si o tom myslíte?
Z mého pohledu je to týrané dítě a myslí si co chceš. Je to vina rodičů.
@Aneta322009 píše:
@Magical-eyes proč týrání??
proto, co píšu výše
laskavě si to přečti ještě jednou..
je to PASIVNÍ týrání dítěte..
neděláš jí aktivně násilí
pouze pasivně přihlížíš tomu, že se ti dítě zabíjí a ničí v přímém přenosu, vypadá jak prase a ty to řešíš až má 103 kg, což běžně váží moji 190cm kolegové v zásahovce apod.. na jejich výšku a svaly to vypadá dobře..
na 12 let a výšku tvé dcery by měla vážit max. těch 70kg..
takže se seber a okamžitě s tím začni ráno dělat to, že půjdete k dětskému, objednáte se OBĚ na obezitologii, vyhážete doma nezdravé jídlo a začneš plánovat zdravý jídelníček,
stáhni si laskavě do mobilu prográmek Kalorické tabulky, je naprosto skvělý
a nauč se s tím pracovat, dále si vypočtěte obě bazál zde
https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka
a začni se konečně chovat jako milující a zodpovědná matka,
pokud je pravda, cos napsala, tak musíš mít IQ houpacího koně..
znáš ty tři opičky - nevidím, neslyším, nemluvím.. tak tak se chováš.. a neřešený problém se stává větším a větším problémem.. chceš jí začít píchat inzulin nebo ji vidět se srdečním selháním!? jsi na nejlepší cestě..
fakt Hnus.