Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@VitaminC píše:
Odbornik pres obezitu ti nepomuze, pokud dcera sama nebude chtit. Musis ji prvne vylecit dusi. Motivace a vule musi prijit z jeji strany.
To je sice pravda, ale u dítěte by to mělo být snazší v tom, že si jídlo, když nebude mít peníze a nebude to ani doma, jen tak neopatří.
@Havlova ano musim zavelit, ať se ji to líbí nebo ne, protože za chvíli bude vážit 120kg a víc
@VitaminC píše:
Odbornik pres obezitu ti nepomuze, pokud dcera sama nebude chtit. Musis ji prvne vylecit dusi. Motivace a vule musi prijit z jeji strany.
Ano, ta možnost že zajídá nějaké trauma tady je. Zakladatelko, co šikana, sex obtěžování…bylo by to možné?
@brisco myslím, že obtěžování ne a šikana jedině kvůli tomu, že má nadváhu ale o ničem nevím a co se tohoto týče tak mi to řiká
@Aneta322009 píše:
@Havlova ano musim zavelit, ať se ji to líbí nebo ne, protože za chvíli bude vážit 120kg a víc
Držím palce, ať se ti to povede. Začni to zařizovat co nejdříve, klidně zítra.
K těm lázním - dcera může jet do lázní Bludov u Šumperka, Poděbrady nebo do dětské léčebny v Křetíně na Blanensku. Je důležité pokračovat v nastoleném režimu i doma - pravidelné cvičení a pohyb, zdravá strava.
@Jana Martinková taky jsem slyšela o dětské léčebně olivovna
Pokud nic neuděláš v 15 bude mít 120. V 18 150. Ve 20 dostane infarkt. Třeba ![]()
Každopádně ní tu něco nehraje. Jaká matka by sem dávala fotky dcery ve spodním prádle nikdo ji o to nežádal. ![]()
Ty kraso, delej s tim neco a nediskutuj s ni, na to je dost mala, aby si diktovala, co bude a ne.
Me rodice bohuzel neresili, spatna zivotosprava uz od mala, cela rodina obezni a ja kynula tez.
A nakynula jsem az na 180kg v 35 letech a cekam na bariatrickou operaci.
Protoze jsem se dostala do zacarovaneho kruhu, jelikoz na stredni me diky tloustce dost drsne spoluzaci sikanovali a ja zacala problemy zajidat a rozjela jsem si nekolikalete zachvatovite prejidani.
U nas doma sice pediatr nasim furt apelovat, at me daji na leceni, ale nikdy nedali a ja jsem na ne neskutecne nastvana, ze mi takto zaridili pekne nechutne detstvi a problemy v zivote, protoze se to se mnou tahlo dal.
Neudelej tu samou chybu a delej s tim neco, jde i o jeji zdravi! Nejen psychicke.
Prosim anonym- citlive osobni info..
@Anonymní píše:
Ty kraso, delej s tim neco a nediskutuj s ni, na to je dost mala, aby si diktovala, co bude a ne.
Me rodice bohuzel neresili, spatna zivotosprava uz od mala, cela rodina obezni a ja kynula tez.
A nakynula jsem az na 180kg v 35 letech a cekam na bariatrickou operaci.
Protoze jsem se dostala do zacarovaneho kruhu, jelikoz na stredni me diky tloustce dost drsne spoluzaci sikanovali a ja zacala problemy zajidat a rozjela jsem si nekolikalete zachvatovite prejidani.
U nas doma sice pediatr nasim furt apelovat, at me daji na leceni, ale nikdy nedali a ja jsem na ne neskutecne nastvana, ze mi takto zaridili pekne nechutne detstvi a problemy v zivote, protoze se to se mnou tahlo dal.
Neudelej tu samou chybu a delej s tim neco, jde i o jeji zdravi! Nejen psychicke.Prosim anonym- citlive osobni info..
je dobře, že jsi napsala,
aspoň zakladatelka v přímém přenosu vidí- JAK a KAM tohle může dojít…
Jídlo je de facto droga - může se jí stát při nesprávném používání.. a zde je to evidentní..
ta dcerka měla být v ozdravovně dávno, už když vážila těch 83kg.. naučili by ji tam základy zdravé stravy i tu pravidelnost, co a jak pít, jak se aspoň trochu hýbat (pro začátek stačí dlouhé procházky - měly byste chodit obě… mne na lenoru zabírá pes, prostě ven Musím a tečka, i když mrzne nebo je hnusně )..
Je mi té holky opravdu líto, má úplně zkažené dětství. Nebude mít ani takové ty pěkné zážitky s kámoškama a prvníma láskama.. protože ji obezita (v jejím případě nejvyššího stupně, žádná nadváha jak to zakladatelka eufemisticky nazývá) v tomhle všem omezuje.. neumím si představit, že by takhle šla třeba nadšena s holkama na bazén.. prostě nechodí, že…
tam totiž musím tahat i dcerku 12/160/60kg a už tak se necítí úplně ok, chce zásadně jen plavky v celku, houpne do vody a snaží se ani se tam vůbec nepromenádovat atd.. prostě tento věk je hrozně citlivý a kdyby vážila 103kg, tak myslím, že by s její povahou snad ani nebyla schopna chodit do školy do kolektivu a celé to ustát (posměšky, pohledy, narážky, tělocvik atd..)
Je to opravdu děs tohle provést dítěti.
@Lucy75 Ano, já jsem to takhle dopravovala i u dcery i u mne já jsem v den porodu měla 87kg a z porodnice odjizdela s 82kg a do teď nezhubla a přibrala deset kg 😖
@Aneta322009 tak právě proto zvedni zadek, stáhni si ty kalorické tabulky a objednejte se obě na obezitologii, někde berou i bez doporučení od praktika, obvolej si nejbližší pracoviště, čím dřív, tím líp.
A taky zavolej na zdravotní pojišťovnu a zeptej se na možnost ozdravného pobytu pro morbidní dětskou obezitu, paní by tě měla nasměrovat, jak získat poukaz..
už jsi vyházela ty sladkosti a nezdravé jídlo? spočítala sis ten bazální metabolismus, kolik kJ a jak strukturovaných máte přijímat? Včera jsem ti na ty stránky posílala odkazy.
@Lucy75 Můžeš sem ten odkaz hodit ještě jednou? Mám s dcerou opačný problém, ze zdravotních důvodů zhubla a potřebovala by cca 5 kg přibrat a nějak se nedaří. Třeba bych tam něco vymyslela.