Dětský autismus?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4336
1.1.16 08:05

@Markéta80 já jsem to myslela spíš tak, že když má něco nějak být uspořádáno a hne se jim s tím a nedá na správné místo, tak jim to vadí. Nebo ne? Jak to s malým autistou zvládáte? Je to moc náročný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.1.16 08:46
@Anonymní píše:
Me to totiž napadlo uz dřív, ale říkala jsem si, ze ho jen moc pozoruju.. nikomu jsem nic nerikala, ale ted s necim podobným přišel i manžel, tak jsem to zacala asi moc řešit a ve vsem hned vidim nejakou podivnost :nevim: jinak nas malej pokynum rozumi dobře, udela, co se mu rekne, hracky nam ukazuje…vim, ze je ted v obdobi, ke kterému vzdor patří, jen jsem ještě nepotkala podobně vztekle dite..mluvit taky muze začít pozdeji.. a ty vlasy, treba si hraje se stavebnici, ja sedim opodál, vypadne mi z culiku praminek, on si hned vsimne a jde mi okamžitě vlasy zmoulat…

Na popisu mi nepřijde nic extra zvláštního. Syn sice funkci nočníku chápal od 18 měsíců, uměl čůrat po vysazení, ale sám si včas začal hlásit na bobek okolo 26 měsíců a na čůrání až ve dvouch a půl.
Mluvení ve 20 měsících bylo dost podobné co u vás. Neopakoval, teprve začal říkat máma, jinak měl od roku stejnou slovní zásobu v podobě slov jako ňam, bác, haf. Řeč se mu vyvíjí dost skokově, až teď ve dvou a půl letech začal výrazně opakovat a i aktivně používat slova (např. začal konečně i verbálně odlišovat různé druhy jídla, před tím bylo všechno prostě jen ňam). V řeči je nicméně stále výrazně pozadu oproti naprosté většině vrstevníků. Zase na jiné věci je docela šikovný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.16 09:27

A da se u nejakeho rysu, typu chování s jistotou rict, ze nekdo je/ není autista?

• Citovat
  • Upravit
Billi
1.1.16 09:57
@Anonymní píše:
A da se u nejakeho rysu, typu chování s jistotou rict, ze nekdo je/ není autista?

Podle mě ne. Každé batole má období, kdy se chová jak autista. Jsou rizikovější věci jako neukazování, nesdílení svého světa, není oční kontakt a malér je, když dítě přestává dělat věci, co umělo a už se k nim nevrací.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.16 10:11

Oční kontakt, jak je to myšleno? Aby celou dobu co s nim nekdo mluví koukal do oci?

• Citovat
  • Upravit
59372
1.1.16 10:38

@pampalin náš tohle nemá, ani venku nemusí jít stejnou cestou. No úplně nejhorší období bylo od skoro 3let do 5 to bylo fakt psycho. Pak docela zlom a ted od září co je ve školce se posouvá a i doma je klidnější, naopak začal uklízet :lol: :lol:. Náročné to pro mě je hlavně v tom že nemluví, ted už teda si někoho za ruku dotáhne kam potřebuje ale prostě si neřekne :? Ale jinak je hodnej, ted se naučil koukat na pohádky tak mě donese ovladače a sedne si na postel před televizi a čeká :lol: :lol: ale on je ve školce fakt spokojenej a už je to znát takže se těšim na pondělí :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59372
1.1.16 10:39
@Anonymní píše:
Oční kontakt, jak je to myšleno? Aby celou dobu co s nim nekdo mluví koukal do oci?

nemusí, ty taky každému upřeně koukáš do očí? Spíš že většina autistů se do očí nepodívá, nemají potřebu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.16 10:52

Když ho oslovim, tak se koukne…a s tim ovladačem a tim, ze me nekam porad vodí, je to u nas stejne

• Citovat
  • Upravit
Billi
1.1.16 11:01
@Anonymní píše:
Když ho oslovim, tak se koukne…a s tim ovladačem a tim, ze me nekam porad vodí, je to u nas stejne

Nehledej, co není. Podle toho, cos napsala, máš normální batole. Možná má trochu pomalejší vývoj a je trošku náročnější.
Ukazuje? Reaguje na jméno? Napodobuje vás? Rozumí řeči (např. řekneš, že jdete jíst a on se hrne do kuchyně)? Má oční kontakt? Pokud ano, tak ho nech, ať se vyvíjí svým tempem.
Teď mi přijde, že každý něco hledá, ale děti nejsou stejné. Užívej si ho. :hug: :hug:
Naprosto chápu, že se bojíš. Já to řeším už delší dobu (ne kvůli autismu), ale stejně u takových prťat nikdo nic neřeší a vyčkává se.

• Citovat
  • Upravit
17565
1.1.16 11:07
@Anonymní píše:
Když ho oslovim, tak se koukne…a s tim ovladačem a tim, ze me nekam porad vodí, je to u nas stejne

mi přijde, že ty si přeješ, abys měla dítě s nějakou poruchou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.1.16 11:18
@Anonymní píše:
Oční kontakt, jak je to myšleno? Aby celou dobu co s nim nekdo mluví koukal do oci?

Když někdo nemá oční kontakt, tak to poznáš. Prostě se ti nedívá do očí (vůbec), je to nepřirozené.

Ale oční kontakt neznamená, že ti upřeně civí do očí (to dělají vysocefunkční autíci, když jsou starší (aby pochopili, co se po nich chce, takže třeba osmiletí) a snaží se naučit mít ten oční kontakt a nejde jim to)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.1.16 14:09
@Etcetera78 píše:
mi přijde, že ty si přeješ, abys měla dítě s nějakou poruchou :lol:

Taky mi přijde, že obnovitelka nutně hledá to, co není. Ale chápu, ono když něco užírá, tak to člověk vidí horší, než to ve skutečnosti je.

• Citovat
  • Upravit
59372
1.1.16 18:43
@Anonymní píše:

tak to je fajn, reaguje na jméno. to náš až ted tak půl roku když zavolam tak přijde, dřív vůbec. Bud v klidu a furt ho nepozoruj. pokud je autista tak za půl roku to bude poznat lépe, ono když budeš chtít tak na každém dítěti bude něco autistické :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.1.16 18:44

@Markéta80 Tomík dělá pokroky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59372
1.1.16 18:52

@Bábrdl no nikdy jsme nevěřila že se posune ale školka je fakt zázrak. ze dne na den zvládá tramvaj, pobyt venku taky ok, bud jde za ruku nebo i sám vedle osoby. ve školce najednou se svleče, obleče, vše dává na své místo, sám se nají lžící a sedí u stolečku 8o 8o a prý krásně pracuje s kartičkama :mrgreen:. učitelka říkala že to co jim dala doktorka z psychiatrie vůbec neodpovídá jen prostě je šíleně línej takže to vypadá že neumí ale on umí, i bačkory si sám obuje 8o 8o a ve školce je fakt štastnej, najednou ani kroužky nevyžaduje, jen prvních 14 dní a od té doby vůbec, měli divadlo a prý seděl celou dobu a smál se věcem co byly vtipné takže to musel chápat. když se blížíme do zastávky kde vystupujeme tak mě chytne za ruku :lol: a před Vánoci dělal jen s malou dopomocí svícen z jablka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová