Dětský autismus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
12.12.17 12:48
@Malike píše:
@analoja
Letos po půl měsíční,,léčbě v Africe,, věřím tomu že to zvládne, protože po návratu začal skákat vývojové dopředu s takovou rychlostí že to není až možný.

A proč by nebylo. :kytka: Třeba budeš mít doma „kvetoucí dítě“ https://www.cbsnews.com/…of-disorder/ . Někteří autíci udělají mezi třetí a pátým rokem takový skon, že se to zdá téměř nemožné.

Děti, které do 3 nemluvily ani slovo (ne, on říká je… ale nemluvily ani slovo), jdou v šesti do normální školy s asistentem. To se může stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.12.17 17:30

@Bábrdl já opakují jen říkám že mi vadí VADÍ když někdo kritizuje matku, když osobní zkušenosti nemá.
Osobní…to jest autistu..
A nebudu se hádat protože ty všude házíš rozum.
No to je krásný že si jdeš přečíst článek a pak tu opět házíš rozum ale opět blbě..chce to o autismu fakt něco vědět.

1. existuje prediagnostika a ta je kolem 6 roku kdy se znovu dělá test na autismus protože v tomto období se autistické rysi ztrácí a nebo utvrzují. Jinak u autistů je známé že se vyvíjí skokově a né postupně.
  2. dětský autista nizkofunkcni se ti z toho prostě nedostane a do běžné školy prosím ale pouze v rámci nešťastné inkluze..a bohužel speciálních škol je sakra málo takže má svoji osnovu a značně mimo..
  3. já mluvila o experimentální léčbě na báze změny mikrokultury a bakterií ovlivňující proces přenosu synapsí v mozku.

A že to není možný, je že to zabralo a opravdu to funguje protože ten 13 den se to tam projevilo a začal skákat prakticky s neuvěřitelnou rychlostí a na autistu s jeho diagnozou až neskutečně rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.12.17 17:37
@Malike píše:
@Bábrdl já opakují jen říkám že mi vadí VADÍ když někdo kritizuje matku, když osobní zkušenosti nemá.
Osobní…to jest autistu..
A nebudu se hádat protože ty všude házíš rozum.
No to je krásný že si jdeš přečíst článek a pak tu opět házíš rozum ale opět blbě..chce to o autismu fakt něco vědět.
  1. existuje prediagnostika a ta je kolem 6 roku kdy se znovu dělá test na autismus protože v tomto období se autistické rysi ztrácí a nebo utvrzují. Jinak u autistů je známé že se vyvíjí skokově a né postupně.
  2. dětský autista nizkofunkcni se ti z toho prostě nedostane a do běžné školy prosím ale pouze v rámci nešťastné inkluze..a bohužel speciálních škol je sakra málo takže má svoji osnovu a značně mimo..
  3. já mluvila o experimentální léčbě na báze změny mikrokultury a bakterií ovlivňující proces přenosu synapsí v mozku.

A že to není možný, je že to zabralo a opravdu to funguje protože ten 13 den se to tam projevilo a začal skákat prakticky s neuvěřitelnou rychlostí a na autistu s jeho diagnozou až neskutečně rychle.

Tak to je dobře, že se zlepšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
12.12.17 21:39
@Malike
@Malike píše:
@analoja ne,já psala že dělám nedobrovolnou asistentku.Syn má dokonce asistentky dvě :mrgreen: ale bohužel není schopný zvládat školku (2h) bez toho aniž bych tam sním byla já.
Loni po pracné přípravě kdy jsem nechala dítko s asistentkou tak se psychicky zhroutil, zasekl se, vrátil se mentálně o rok zpět a když viděl školku měl hysterický záchvat.
Takže bohužel aniž bych dostala zaplaceno tam chodím sním a ještě pracneji se snažíme aby se osamostatnil.
Letos po půl měsíční,,léčbě v Africe,, věřím tomu že to zvládne, protože po návratu začal skákat vývojové dopředu s takovou rychlostí že to není až možný.

kolik mu je?
můj ve třech letech nemluvil, byl na plenách a ve třech a půl začal rovnou číst - a bez léčby v Africe - tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.12.17 21:51
@analoja píše:
@Malikekolik mu je?
můj ve třech letech nemluvil, byl na plenách a ve třech a půl začal rovnou číst - a bez léčby v Africe - tak nevím :nevim:

Ačkoliv riskuju, že Malike zase naštvu, protože o autismu nic nevím, z toho mála co vím, tahle skoková zlepšení nejsou u těch šťastnějších dětí zase tak výjimečná. Zvláště, pokud chybí MR a s dítětem bylo vhodně pracováno. Velký zádrhel je, že se autíci nedokážou učit nápodobou, ale SU a obrázkový systém je často umí „nastartovat“ ke zlepšení. Když tam ten potenciál je.

Přesně tohle jsem viděla několikrát. Nemluví, nekomunikuje, nerozumí. A najednou „hele, on čte“.

Je to strašně nespravedlivé, protože do kebulky jim člověk nevidí a pak je strašně kruté, že někomu dítě „rozkvete“ a někomu zůstane NFA. A snažili se oba stejně. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.12.17 21:55
@analoja píše:
@Malikekolik mu je?
můj ve třech letech nemluvil, byl na plenách a ve třech a půl začal rovnou číst - a bez léčby v Africe - tak nevím :nevim:

Máš Aspergera..je to sice porucha autistického spektra ale ne autismus jako takový.
Má doprovodný jev nicméně v mírném pásmu.
Dětský autismus je autismus, pravý ve všech směrech. Narušení do hloubek a k tomu strhává dolů mentalitu.
Asperger má do budoucna jistý problém který s dobrou terapii může být potlačen. Ale může žít normálně. Autista nikoliv. když se fakt bude dřít a jsou k tomu jiste předpoklady..dostane se tak daleko že bude přijatelné ho umístit někam do domova s pečovatelkou a ne do psychiatrického ústavu s lékárna.
To dáváš dohromady dva úplně příklady.
Proto je to rozdělené Aspergeruv syndrom a dětský autismus.
Jinak mu bude 5 let. Nemluví, je na plenách a je mu mentálně 1,5-2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.12.17 22:01
@Bábrdl píše:
Ačkoliv riskuju, že Malike zase naštvu, protože o autismu nic nevím, z toho mála co vím, tahle skoková zlepšení nejsou u těch šťastnějších dětí zase tak výjimečná. Zvláště, pokud chybí MR a s dítětem bylo vhodně pracováno. Velký zádrhel je, že se autíci nedokážou učit nápodobou, ale SU a obrázkový systém je často umí „nastartovat“ ke zlepšení. Když tam ten potenciál je.

Přesně tohle jsem viděla několikrát. Nemluví, nekomunikuje, nerozumí. A najednou „hele, on čte“.

Je to strašně nespravedlivé, protože do kebulky jim člověk nevidí a pak je strašně kruté, že někomu dítě „rozkvete“ a někomu zůstane NFA. A snažili se oba stejně. :(

Mě jsi nenastvala a opět chyba…autíci se učí nápodobou. je to jedna z věcí co se na terapiích učí..napodobovat.
Syn má STMR k dětskému autismu takže ve své podstatě má těžkou formou autismu a přesto napodobování se mu prave rozjelo.
Nechápe, obrázkovy systém nechápe a mnoho autistů se ho ani nenaučí ale dokonale se naučí znakovani.
A to je to co právě nemám ráda babrl, víš kulový ale stále si tu hraješ na znalkyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.12.17 22:10

A k tomu čtení a mluvení…
Zase musíš rozlišit kdo..asperger a autismus je rozdíl. Asperger je na tom jinde než dětský autista.
K tomu skokovému vývoji. Rikala jsem že se vyvíjejí skokově..což kdybys něco věděla tak o tom mluvím celou dobu že skok = velký posun o několik pokroku.
Takže nezačínají mluvit od píky ale kolikrát už po větách..číst se učí, to je tzv globální čtení. to ne od písmenek ale nejdřív po slovech. Neumi si to totiž rozkouskovat. Takze se učí tvz zpetně, rozkouskovat si písmena.
Hlavně mají ale problém si přirovnávat co to dané slovo znamená. takze si věci ukládají do té své hlavičky ale je to stejné jako u echolálie. Kterou mají autisté často..mluvení toho co slyší bez pochopení významu.

Příspěvek upraven 12.12.17 v 22:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.12.17 22:10
@Malike píše:
Mě jsi nenastvala a opět chyba…autíci se učí nápodobou. je to jedna z věcí co se na terapiích učí..napodobovat.
Syn má STMR k dětskému autismu takže ve své podstatě má těžkou formou autismu a přesto napodobování se mu prave rozjelo.
Nechápe, obrázkovy systém nechápe a mnoho autistů se ho ani nenaučí ale dokonale se naučí znakovani.
A to je to co právě nemám ráda babrl, víš kulový ale stále si tu hraješ na znalkyni.

Neschopnost napodobovat je ale jeden z uznávaných základních rysů autismu. Dokonce se toho využívá u jednoduchého testování. Tedy, možná to všichni ostatní dělají špatně, ale využívá. :nevim:

Ještě jsem neviděla autíka batole/předškoláka, který by spontánně napodoboval. :think: Na rozdíl od jeho zdravých vrstevníků, kteří napodobují jako opičky - gesta, pohyby, zvuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.12.17 22:20
@Bábrdl píše:
Neschopnost napodobovat je ale jeden z uznávaných základních rysů autismu. Dokonce se toho využívá u jednoduchého testování. Tedy, možná to všichni ostatní dělají špatně, ale využívá. :nevim:Ještě jsem neviděla autíka batole/předškoláka, který by spontánně napodoboval. :think: Na rozdíl od jeho zdravých vrstevníků, kteří napodobují jako opičky - gesta, pohyby, zvuky.

V případě že máš narušenou motoriku nebo řeč či jiné schopnosti tak to jde hůř ale nápodoba funguje, jen to chce ji procvičovat a mozek tím stimulovat.Na to, je dobrá technika O. T.A.
A ano..můj syn napodobuje. Napodobu má vlastně na autistu až bravurní. Ale vše teda až po návratu z Tunisu.
Dokonce má tak bravurní nápodobu že je schopný v rámci možností napodobit pohyb rukou i nohou na poprvé..a opakují. Ma těžší formu dětského autismu.
Takže není pravda že neumí napodobovat.
Víš že tys to u nějakého autisty neviděla neznamená to že to nefunguje a neexistuje.Ono totiž je jinak než ty si tu a tam dočteš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.12.17 22:25
@Malike píše:
V případě že máš narušenou motoriku nebo řeč či jiné schopnosti tak to jde hůř ale nápodoba funguje, jen to chce ji procvičovat a mozek tím stimulovat.Na to, je dobrá technika O. T.A.
A ano..můj syn napodobuje. Napodobu má vlastně na autistu až bravurní. Ale vše teda až po návratu z Tunisu.
Dokonce má tak bravurní nápodobu že je schopný v rámci možností napodobit pohyb rukou i nohou na poprvé..a opakují. Ma těžší formu dětského autismu.
Takže není pravda že neumí napodobovat.
Víš že tys to u nějakého autisty neviděla neznamená to že to nefunguje a neexistuje.Ono totiž je jinak než ty si tu a tam dočteš.

Je dobře, že tvůj syn napodobuje. Bývá to považované za dobré znamení pro budoucí vývoj. A ještě, když se tak zlepšuje.

Přesto je narušená schopnost nápodoby u malých autíků v diagnostických kritériích na významném místě. Tak to zkrátka je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.12.17 22:33

@Bábrdl dobrou technikou a léčbou je i schopnost představivosti možná. Zaklad diagnostiky si zase obracíš podle sebe mimochodem. Princip diagnostiky autismu je
Trojúhelník - sociální interakce, komunikace a orientace..plus další a další.
Nicméně při diagnostice nemáš daný body který autista musí a nebo nemusí zvládat.
V tom je totiž autismus nespecifický a diagnostika náročná.
Máš autisty ( a to teď mluvím o autismu, ne aspergeru) kteří nemají oční kontakt, ale máš i autisty kteří ti vykoukaji oči jak na tebe civí.
Máš autisty co se neradi druží ale máš autisty co lidirádi. Nebo stavění do řad..můj syn nikdy nic nestavěl. A další taky.
Základ diagnostiky není tolik v čem jako v základních rysech a kolik toho nezvládají. Synova diagnostika probíhala 3 x2h sezení pod psychlogicko psychiatrickém sezení než dostal diagnózu.
Nelze srovnávat dva autisty a nemůžeš nikdy tvrdit že neumí napodobovat. Protoze jsou jedinci kteří napodobování zvládají víc než dobře. Problem je ale ten, že nechápou co napodobujou.
Tak jako s řečí…tzv echolálie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.12.17 22:34
@Bábrdl píše:
Je dobře, že tvůj syn napodobuje. Bývá to považované za dobré znamení pro budoucí vývoj. A ještě, když se tak zlepšuje.Přesto je narušená schopnost nápodoby u malých autíků v diagnostických kritériích na významném místě. Tak to zkrátka je :nevim:

No to opravdu nevíš babrl.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.12.17 22:43
@Bábrdl píše:
Je dobře, že tvůj syn napodobuje. Bývá to považované za dobré znamení pro budoucí vývoj. A ještě, když se tak zlepšuje.Přesto je narušená schopnost nápodoby u malých autíků v diagnostických kritériích na významném místě. Tak to zkrátka je :nevim:

o. t.a terapie navržena Romanou Straussovou
Která se věnuje výzkumu autismu a její léčbě.
Je specificka tím že jeden z faktorů cvičení na zvládání úzkosti je nápodoba.
Vox strukturovaný system je možná jediné co znáš ty ale dávno to není jediná technika. Autiste se učí i pomocí znakovani kde vlastně se museli naučit napodobovat aby zvládali pohyb rukou při komunikaci.
Takže nápodoba u dětí s autismem je.Jen se k ní musí dopracovat a tu část mozku kde ta nápodoba funguje stimulovat.
Víš že autisté mají o několik tisíc synapsí víc nez ostatní lidé.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.12.17 22:53
@Malike píše:

Takže nápodoba u dětí s autismem je.Jen se k ní musí dopracovat a tu část mozku kde ta nápodoba funguje stimulovat.

Právě proto jsem psala, že nenapodobují spontánně. Mluvíme o batolatech a předškolácích.
Jak jsi psala o triádě, nápodoba se počítá do sociální interakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová