Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych možná zkusila mu zabránit v tom kousnutí ve chvíli kdy vás chce kousnout. Chytit za spodní čelist pusy ( jako se to dělá u psů, když nechcete aby vás kousal) možná by to pomohlo? Každopádně držím palce
@Anonymní píše:
@Kassor od 1,5 roku mu dávám rybí tuk. V té době udělal obrovský pokrok. Začal reagovat na jméno a začal rozumět. Od 2 let ukazuje. Do té doby nic.
K psycholožce jsme měli jít za půl roku. Objednám ho dřív a uvidím, co mi řekne.
Tak delate vse, jak se nejlip da… Ja sama potrebuju rady. Snazim se, zkousim a stale premyslim, jak trenovat, jak ji naucit vecem, ktere deti v jejim veku uz davno umi bez problemu… Nesnasi doktory, takze, kdyz jdeme na prohlidku, je to za trest… Kdyz jsme byly v Apla, tak nez se tam ujistila, ze ji nikdo nebude fyzicky prohlizet, tak byla nejista a nic moc se s ni nedalo.. Pak jsme zacaly chodit na logopedii a tam taky zadny zazrak, nebala se tam, ale necitila se tam ve sve kuzi, moc se nekoncentrovala, pani logopedka to s ni prilis nezvladala, spis se jednalo o 15min povidani se mnou. Jeste jsme nezkusili zadneho solo psychologa, mam obavu, aby to nebylo stejne… Pomohly Vam nekomu navstevy u psychologa?
@Kassor my jdeme v lednu teprve podruhé. Ale z první návštěvy nás nic neučila, neradila.. jen udělala předběžnou diagnozu, zatím neuzavřenou. Chodíme 1× za půl roku. Ale dochází k nám 1× za čtyři týdny ranná péče, oni nám pomáhají a radí co s ním dělat.
Maminky, omlouvám se předem za hloupý dotaz, ale moc mne to trápí, tak jsem se rozhodla zeptat. Máte někdo zkušenost, ze děti, z kterých byl později diagnostikován autismus, rozuměli něco v 10 měsících? Mám holčičku, která skoro neji, neukazuje, nedělá hříčky, nic neříká kromě slabik, ale něco rozumí, když se zeptám, kde je tatínek nebo sourozenec, tak se podívá jejich směrem. Stejně umí rozpoznat pár hraček, když se ji zeptám, kde je panenka, tak ji po několikatem zeptaní vezme do ruky. Uměli by toto autisticke děti? Dekuji za každou odpived
@Studie Každé dítě je jiné a v 10 měsících je podle mě brzo něco diagnostikovat. Moje holčička bude mít 8 měsíců a už umí spoustu věcí a dneska jsem byla u kamarádky, která má roční holčičku, která neumí ani to co ta tvoje. Dej jí víc času ![]()
@Studie píše:
Maminky, omlouvám se předem za hloupý dotaz, ale moc mne to trápí, tak jsem se rozhodla zeptat. Máte někdo zkušenost, ze děti, z kterých byl později diagnostikován autismus, rozuměli něco v 10 měsících? Mám holčičku, která skoro neji, neukazuje, nedělá hříčky, nic neříká kromě slabik, ale něco rozumí, když se zeptám, kde je tatínek nebo sourozenec, tak se podívá jejich směrem. Stejně umí rozpoznat pár hraček, když se ji zeptám, kde je panenka, tak ji po několikatem zeptaní vezme do ruky. Uměli by toto autisticke děti? Dekuji za každou odpived
To, co popisujes, se s autismem prakticky vylucuje. To dite by muselo prodelat velky regres.
@Bábrdl moc dekuji za odpoved. Dělám si starosti, ze ještě neukazuje a nemluví. Říká jen zdvojené slabiky. Když se ji zeptám, kde je mlicko (musím se zeptat několikrát), tak se rozhledne akdyž uvidí láhev s mlekem, tak se rozzáří. Oční kontakt je trosku slabší, leze, sedí, stojí obchází, o hříčky zájem nemá. Když ji chovám, tak se natahuje ruku i tělo směrem, kam máme jít. Myslíte, ze takto mohou reagovat zdrave děti.
netrapte se tím, spousta dětí, když se učí jedno mají další oblasti potlačené, pro ni je teď prioritou pohyb, jak vám začné chodit, uvidíte jak se rozmluví, jinak v 10. měs. je u většiny dětí brzy na mluvení, hlavně jí nesrovnávejte s ostatními, každé dítko je originál ![]()
@holcicka chcem sa spýtať ako to pokračovalo s vaším synom. Mame podobne duets a chcem nejaké info. Ďakujem.
Ahojte. Muzete mi poradit ohledne vyvoje mojeho 20 mesicniho synka? Zda se vam zda v norme? Zacnu od toho ze uz jako malej se smal hodne malo. Ted je to lepsi ale smisek jako jine deti ro rozhidne neni. Myslim ze hruba motorika je v poradku, beha, vyleze schody. Co se tyce jemne, myslim ze ji nema az tak zmaknutou. Jasne vezme drobek ze zeme, da tvary do otvoru (ktery kam mu ukazu) ale neslozi dva dilky puzźi k sobe (ale vi ktere k sobe jdou) jen je neumi nasmerovat. Co se tyka mluveni mluvi mama, tata, baba, bubak, bam, ne, tady, brm brm, hop, ham a jeste nejake skonoleniny+nejake zvuky zviratek. Ocni kontakt je slaby, jen kdyz neco chce tak to se umi podivat. Ale kdyz chcu neco ja tak se koukne a otoci. Na jmeno si mylsim ze slysi. Na pokyny jakztakz reaguje, na ty slozitejsi mene. Ukazuje na to co chce u na to co ho zaujme. Ale treba u toho co ho zaujme ukaze a mluvi i toho mama (chce to pojmenovat) ale maolo kdy se na me podiva. Jedine kdyz mu neodpovim a on uz nekolikrat ukazal a rekl mama a ja ha ignorovala tak se podiva. Divne se dle meho chive k ostatnim detem. Chce je objimat ale ze zadu, nekdy po nich neco hodi. Kdyz k nim jde tak treba ma natazene ruce ze je obejme ale diva se mimo. Proste ma blby ocni kontakt s blizka. To se nepodiva kolikrat ani na nas a jesrli anío tak na chvilicku. Celkove ma deti rad vzdycky za nima bezi ale myslim si ze to socialni chovani je spatne. Na cizi lidi se taky malo diva. Proste ma slaby ten ocni kontakt… myslite ze je v poradku? Diky za odpoved
Zdravím,
Máme lehké obavy o našeho synka.
Za 2 týdny bude mít 15m.
Neumí mluvit, v cca roce říkal aspoň Táta.
Neopakuje paci paci nebo pápá.
Rád si točí kolečky.
Občas se točí sám a zkoumá kolečka zblízka.
Vyhazuje hračky za sebe a neumí si s nimi funkčně hrát. Vše rozeskládá ale nesloží.
Neukazuje prstem, a nekouka kam ukazujeme prstem my.
Občas je velmi vzteklý a brání se (např. Přebalování)
Zajímají ho klíče a otevírání dveří.
Nadruhou stranu
Nemá problém s očním kontaktem.
Rád vidí rodiče, prarodiče a nemá problém i s lidmi co déle neviděl nebo nezná.
Je usměvavý, má rád pozornost, rád hraje „kuk“. Rád se honí po bytě.
Nestraní se nás.
Nevydržuje si nějakou zásadní hráčku, láhev atd.
Ve všem je takový pomalejší, pozdě lezl, teď začíná teprve chodit sám.
Myslíte že je na místě řešit nebo mu máme nechat ještě čas? Díky
V popisu nevidím nic, ale opravdu vůbec nic, co by mohlo naznačovat autismus. Zato vidím chování normálního patnáctiměsíčního batolete.
@Shockz0r bud uplne vklidu, popis odpovida diteti jeho veku, jsme na tom aktualne dost podobne
moc to hrotis, je proste malinkej neni ani pribrzdeny.. tak umi neco jineho.. vis kolik deti nerekne ani tata? Bud rada a uzivej si ho ![]()
tím nic nepokazíte. Přestat k němu docházet můžete kdykoliv. Držím vám ěsti, aby se to vše brzy zlepšilo