Dětský autismus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
13.12.17 19:30
@Anonymní píše:
Samozrejme, ze absence napodoby neni zadnym (klicovym) dg. kriteriem, samo o sobe. Diagnostika je velice slozita a opravdu kazde dite s PAS je jine. Je taky vzdy dulezity kontext ve kterem dite neco dela/nedela, kvalita, vyznam cinnosti, matotivace., atd. Na druhou stranu si troufam rict, ze zadne dite s PAS nenapodobuje jako zdrave dite. Syn s VFA napodoboval odjakziva, ale zdaleka ne v takove mire, s takovou radosti a spontanne jako zdrava dcera. Je to proste jine. To same ocni kontakt. Syn vzdy mel, ale zase ta kvalita i kvantita je jina, nez u dcery. Skutecne kazdy clovek s PAS je jiny.

Je to tak. Ve srovnání se zdravým sourozencem to pak vždycky ještě víc vyleze. :think:
A míra napodobování je skutečně JEDNA Z věcí, která se běžně testuje. To není žádný útok vůči synovi Malike ani nikoho jiného, tak to prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
13.12.17 20:00

@Bábrdl jo srovnávat nejde. Dle mého neumí vůbec nic a učitelky jak je šikovnej a i říkala učitelka že teda dodatečný odklad dala ale jen na naše přání že by to zvládnul :lol: Ale věřím že to s ním umí, doma do ruky ani tužku nevezme a včera ho chválila jak sám namáček štětec a maloval 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.12.17 21:16
@Markéta80 píše:
@Bábrdl jo srovnávat nejde. Dle mého neumí vůbec nic a učitelky jak je šikovnej a i říkala učitelka že teda dodatečný odklad dala ale jen na naše přání že by to zvládnul :lol: Ale věřím že to s ním umí, doma do ruky ani tužku nevezme a včera ho chválila jak sám namáček štětec a maloval 8o :mrgreen:

Když si vzpomeneš, jak na tom Tomík byl, když jsem o něm četla tady poprvé… Vždyť ani nemohl jezdit MHD. To je nebe a dudy.

Ale to srovnání… Musí to být pro maminky bolavé, když třeba na besídce ve specce nebo ve stacionáři, jsou na jednu stranu pyšné na pokroky svých dětí, ale na druhou stranu vidí, jak to mají vydřené a zdravé děti „zadarmo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
13.12.17 21:26

@Bábrdl no kolem 3 let to bylo něco šíleného ale v SPC říkali at vydržím že kolem 5 roku se to zlepší a fakt jo. Řeknu vyhod to do koše a nevím co je na tom k smíchu ale směje se a vyhodí :mrgreen: S Vali to srovnávat nejde, to je asi nejtěžší. Ve škole to vidí jinak, asistentka v mš říkala že by si ho tam klidně nechala že je strašně hodnej a on jak jí vidí hned k ní letí :mrgreen:. Já si pamatuju jak na lince nesmělo být vůbec nic, vše si vzal a většinou zničil, ted pohoda jen teda kolem 12h nesmím vyndavat z myčky talíř to hned běží a sedá ke stolu že bude oběd :mrgreen: I psychiatrička mě řekla že počítala že ve školce to nezvládne a cestu tramvají taky nikdy už nedá no a taky ze dne na den a naopak si sedne k okýnku a spokojenost, usmívá se :mrgreen:. Ona s ním skoro pořád jezdí jen tchýně, prý si to spolu užívají :mrgreen:, zítra pro něj jedu tak to spojíme i s nákupem, to bude koukat kdo pro něj přijde :mrgreen: a dneska bylo vidět jak má srandu že psovi bere míček :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.12.17 21:34
@Markéta80 píše:
@Bábrdl no kolem 3 let to bylo něco šíleného ale v SPC říkali at vydržím že kolem 5 roku se to zlepší a fakt jo. Řeknu vyhod to do koše a nevím co je na tom k smíchu ale směje se a vyhodí :mrgreen: S Vali to srovnávat nejde, to je asi nejtěžší. Ve škole to vidí jinak, asistentka v mš říkala že by si ho tam klidně nechala že je strašně hodnej a on jak jí vidí hned k ní letí :mrgreen:. Já si pamatuju jak na lince nesmělo být vůbec nic, vše si vzal a většinou zničil, ted pohoda jen teda kolem 12h nesmím vyndavat z myčky talíř to hned běží a sedá ke stolu že bude oběd :mrgreen: I psychiatrička mě řekla že počítala že ve školce to nezvládne a cestu tramvají taky nikdy už nedá no a taky ze dne na den a naopak si sedne k okýnku a spokojenost, usmívá se :mrgreen:. Ona s ním skoro pořád jezdí jen tchýně, prý si to spolu užívají :mrgreen:, zítra pro něj jedu tak to spojíme i s nákupem, to bude koukat kdo pro něj přijde :mrgreen: a dneska bylo vidět jak má srandu že psovi bere míček :mrgreen:

Vzhůru do tramvaje! :mrgreen: Tenhle skok mezi 3 a 5 rokem je super! Když přijde. :kytka: Dřív prostě řekli, je postižený - ústav. A tam neměl autík šanci. Dneska, když se s nimi správně pracuje a ten potenciál v kebuličce je, dokážou ledacos.

Na netu je dokonce blog Zita Autism story a maminka autistky Zity na otázku, jestli myslela na to, že si její dcera jednou přečte, co o ní psala (i dost osobní věci), odpověděla, že si byla téměř na 100% jistá, že její dcera nejenže nebude nikdy číst, ale ani mluvit. A teď chodí s asistentkou do normální školy.

Pochopitelně jsou i ty děti s hlubokou MR a ty pak končí jako v tom dokumentu Děti úplňku. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
13.12.17 22:51

@Bábrdl no to jsem viděla :? Malej agresivní není, spíš když se mu něco nelíbí začne brečet. Skoro v 8 letech konečně vzal do pusy želatinové bonbony :mrgreen:, ale neni jako Vali, ta tam vždy hrábne a má plnou hrst, Tom vezme jeden tak mu vždy řeknu at si vezme ještě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.17 17:03

Anonymní co pokládala dotaz

Děkuji všem za příspěvky. Ve školce jsem to řekla hlavní paní učitelce, která chudák byla překvapená proč ho to ta maminka učí, když se to dělalo hlavně pro takovéto případy. Takže se bude muset znova investovat do dalšího zabezpečení. Vážím si všeho co jste napsaly a držím palce všem maminkám, které to mají jistě o dost složitější než když je dítko normálně zdravé. Četla jsem všechno, ikdyž jsem nereagovala, protože tady na miminu je už celkem běžné se začít navážet do někoho kdo se chce jen o něčem informovat a přitom se nehádat. Tímto chci i poděkovat těm co se mě zastaly při těch takzvaných nežádoucích nárážkách.
Přeji všem klidné a krásné svátky. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.17 20:00

Jdu se k vám zeptat a poradit. Mám kluka, kterému je 3,5 roku. Nejspíš není autista a ani nic podobného, ale máme s ním problémy s agresí a občas i autoagresí. Už víc jak 2 roky nás kouše a nejde nám to odnaučit. Proto by mě zajímalo, jestli máte nějaký tip, co pomohlo u vašich dětí.
Ptám se tady, protože kolem jeho 1,5 roku mě varovali, že působí jako těžký autista a dodnes se všech autistických rysů nezbavil. Zároveň ale podle psycholožky autista nebude.

• Citovat
  • Upravit
Twitter
18.12.17 20:23

Dala bych na klinického psychologa, popřípadě navštívila nějaké odborné centrum jako je Nautis nebo Apla. My to z příspěvku nepoznáme, jestli autista je nebo není. Doma máme autíka taky 3,5 roku, ale obráceně. To je milující, mazlivý človíček.

• Citovat
  • Upravit
Twitter
18.12.17 20:24

Holky, není na emiminu nějaká uzamčená diskuze maminek s autíky?

• Citovat
  • Upravit
59374
18.12.17 20:28
@Anonymní píše:
Jdu se k vám zeptat a poradit. Mám kluka, kterému je 3,5 roku. Nejspíš není autista a ani nic podobného, ale máme s ním problémy s agresí a občas i autoagresí. Už víc jak 2 roky nás kouše a nejde nám to odnaučit. Proto by mě zajímalo, jestli máte nějaký tip, co pomohlo u vašich dětí.
Ptám se tady, protože kolem jeho 1,5 roku mě varovali, že působí jako těžký autista a dodnes se všech autistických rysů nezbavil. Zároveň ale podle psycholožky autista nebude.

tak to bude chtít nějaké vyšetření, kousat bych se teda neenchala :? Asi psychiatra, doporučení by měl vystavit pediatr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.17 20:28

@Twitter mně je jedno, jestli je autista nebo není. Podle psycholožky není. Potřebuju jen výchovný tip, protože na něj zatím nezabírá nic.

Anonymní 20:00

• Citovat
  • Upravit
Twitter
18.12.17 20:43
@Anonymní píše:
@Twitter mně je jedno, jestli je autista nebo není. Podle psycholožky není. Potřebuju jen výchovný tip, protože na něj zatím nezabírá nic.Anonymní 20:00

Vám to jedno být může. Ale pokud by byl autista, rozhodně na něj musíte jít jinak, než na zdravé " jen vzteklé" dítě. V tom je určitě rozdíl. Pokud autík není a asi není když to prohlásil psycholog, tak bych byla ostřejší. Za kousání facan nebo po prdeli. Zdravé dítě to pochopí.

• Citovat
  • Upravit
Twitter
18.12.17 20:47

Vím, že je plno odpůrců fyzických trestů. Ale ne nadarmo se říká, ohýbej proutek, dokud je mladý! Něco na tom určitě je. Já jsem občas taky jednu chytala a nijak mě to nepoznamenalo, naopak :) nevyjadřuji se ale k autistickým dětem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.17 21:14
@Twitter píše:
Vám to jedno být může. Ale pokud by byl autista, rozhodně na něj musíte jít jinak, než na zdravé " jen vzteklé" dítě. V tom je určitě rozdíl. Pokud autík není a asi není když to prohlásil psycholog, tak bych byla ostřejší. Za kousání facan nebo po prdeli. Zdravé dítě to pochopí.

Nepochopil a bojujeme s tím od jeho roka věku. Dostal facku, na zadek, kousla jsem taky. Kouše dál a kromě toho nás začal i placat přes zadek, když si myslí, že jsme udělali něco, za co zasloužíme trest. Když jsem ho kousla, tak jsme se dostali do fáze, že on kousl a dal mi ruku, abych ho taky kousla.
Proto hledám tip od rodičů autiku, jestli mi neporadí něco, co jsme ještě nezkoušeli, když na něj nezabírají metody na zdravé ale vztekle děti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová