Dezinfekce na rány / a na ruce

32
22.6.21 11:22

dezinfekce na rány / a na ruce

Prosím sháním dezinfekci na rány, odřeniny atd, doma mám klasický peroxid ale ten štípe, a ráda bych pro dceru nějaký, který neštípe, nešpiní…

Našla jsem tyto, ale nejsem si jistá, nebo doporučíte něco jiného:

alfasilver-sprej-50-ml/

octenisept-0-1g-100g-koz-sprej-drm-250ml/

A ještě poprosím dezinfekci na ruce, která nelepí, hlavně nevysušuje ruce a voní, do těch 100 ml za dobrou cenu?

Moc moc děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4975
22.6.21 11:29

Na rány Betadine. Na ruce mám líh z lékárny s tea tree olejem, dá se přidat glycerin a to by vysusovat nemělo. Jinak přehled nemám, téměř to nepoužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
22.6.21 11:33

Na rány dettol. Neštípe, nebarví. Máme porád při sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.6.21 11:38

Betadina, neměla by štípat ( ale štípe, ale to asi cokoli tekutího na čerstvou ránu). Na hlubší ten Peroxid. DOma desinfekci na ruce nepoužívám, máme mýdlo a teplou vodu. V práci máme Sterilium, já ho miluju čichat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
22.6.21 11:39

Na rány Dettol nebo Betadine - ta má výhodu, že může i do otevřených ran.
Na ruce mame dětskou od Manufaktury

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
22.6.21 11:58

Připojím se. Jedeme na dovcu a taky řeším co sebou kdyby se nedejbože něco stalo. Mladší syn je bohužel extrémní citlivka a bude řvát asi u všeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4924
22.6.21 12:03

Já používám jako desinfekci na rány už léta tea tree olejíček, nepálí vůbec ani děti. Na ruce neporadím, to nepoužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LD1
261
22.6.21 12:10

Na ruce nevím, dezinfekci používame Neocide sprej. Nebarví, nestipe a aplikace taky super, jak je to sprej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
21.1.25 00:12

Dovolím si obnovit diskusi :-) Potřebuji poradit nějakou dezinfekci pro miminka, máte s něčím dobrou zkušenost? Samozřejmě něco, co nepálí a u čeho nemusím mít obavu z nějakého podráždění nebo alergické reakce - jo, teď jsem zjistila, že existuje alergie na jód :-D :-/ Chci mít doma po ruce nějakou dezinfekci pro malého, kdyby bylo potřeba a teď i na ošetřování pupíku, než se zahojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
25.1.25 11:24

@Laskonka13 Já od té doby, co byly děti miminka, používám dezinfekci Octicide. Dá se to sehnat běžně v lékárnách (já nakupuju hlavně v dr. Max, takže tam ji mají stopro) a je to opravdu šetrná a účinná dezinfekce, pro ty děti ideálka. Je to docela věda ty dezinfekce, jak jsem zjistila a u těch dětí by se to fakt nemělo podceňovat a šplíchat na ně, kde co. Třeba u takové Betadine, kterou jsem dřív používala, jsem až po letech přišla na to, že se má před použitím ředit :-D Teď už zůstávám ale u té osvědčené Octicide a používáme ji doma všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.25 09:12

Mívala jsem Dettol sprej, ale byl docela velký, přešla jsem na Betadine. Jen tedy ta v malé zelené lahvičce, pokud nestojí, tak se mi párkrát stalo, že začala vytékat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák