Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky potřebuji poradit,
rozhodila jsem si dietou žaludek a potřebuji shodit přebytečná kila. Nevíte některá jakou dietu bych mohla držet a zároveň hubnout?
Díky za odpověďi
Já ti neporadím - sama bych se ráda zbavila pár kilíček - ale koukám, že máš dvouměsíční mimčo. Jestli kojíš, tak bys měla s dietama opatrně - spíš cvičit, než držet diety.
Baghira
Ibu, me pomahalo cvicit kalanetiku a nejist moc vecer, ale zacala jsem s tim tak 6 mesicu po porodu, a ted mi zbyvaji naky 2 kila navrch. S dvoumesicnim prckem bych to asi neresila, dulezitejsi je byt v pohode.
Ahojky,tak pokud ještě kojíš,tak to na žádné drstické diety není a popravdě,já neuznávám skoro žádné diety,každá má svoje „špatné“ stránky a taky už jsem jich vyzkoušela mnoho a vždy se kila vrátila zpět.mi pomáhá jedině pohyb a zdravé stravování,5× denně jíst,ohledně výživy mi poradil trenér ve fitku,kam jsem se rozhodla chodit…potřebuji zhodit kolem 20 kilo a už vím, že to není otázka měsíce,ale určitě tak jednoho roku,aby to mělo ten správný efekt a nevrátilo se mi to zpět..takže já doporučuji omezit tuky,teď v těch vedrech by to stejně neměl být problém a jíst hodně ovoce a zeleniny…dopoledne jíst jídla bohatší na sacharidy a odpoledne zase kvalitnější bílkoviny a jíst nejpozději v 6 odpoledne…ale cvičení je důležité,bez pohybu to nejde…když držíš drastické diety,tak hubneš svalovou hmotu,ale tuky ti zůstávají,no ale to jsem taky dříve nevěděla,teď už jsem chytřejší o něco a fakt to funguje,člověk se cítí skvěle a nemá hlad..ještě musím napsat, že jím opravdu všechno,ale ta „nezdravá tuční jídla“,tak ta jen v malém množství,to je že si nedám plný talíř koprovky dvě vajíčka a hromadu brambor,ale jen malou porci..a ještě něco,jedla jsem vždycky velké porce a byla zbytečně „přežraná“, teď vím, že když si dám poloviční porci a vydržím 30 minut do sebe nic neládovat,ikdyž by chuť byla,tak po těch 30 minutách se dostaví pocit nasycení,to mi taky pomohlo…ale pořád ještě bojuju,začla jsem teprv před dvěma měsíci ![]()
Já se teda nějak omezovat nemusím a na cvičení jsem líná, ale miluji zelený čaj a to je prý spalovač tuků a mno pak když připočítám chození do 4patra (půdní vestavba) tak pohybu mám asi dost.
![]()
Ale ty ještě kojíš, tak to určitě nehroť ať se z hubnutí nedostávájí do mlíčka nějaké špatné látky. Budeš hubnout právě z toho že kojíš, alespoň u mě to tak bylo.
Ahojky Ibu, Marinka má naprostou pravdu, diety jako takové jsou opravdu nic moc
Pomáhají krátkodobě, výsledek je JOJO efekt. Hubnutí je běh na dlouhou trať, a nejlíp pomáhá zkvalitnit potravu, bílé cukry nahradit přírodními, zařadit hodně ovoce, zeleniny, sacharidy ráno, na večeři už nejlépe jen bílkoviny, zpočátku je to těžké, nakonec, ale zjistíš, že Ti to vyhovuje mnohem líp, budeš se i lépe cítit. Nemusíš udělat radikální řez okamžitě, to by mohl být šok, klidně začni pomaličku, ubírej klasické tučné porce a přidávej tu zeleninku ap. Nevím z čeho se skládá tvůj jídelníček,takže obecně se radí docela těžko. Každopádně držím palečky, a hlavně buď se sebou spokojená, protože, mimi potřebuje spokojenou usměvavou maminku ![]()