Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Black Cat píše:
To jsi hezky napsala…![]()
A jak jim vysvetlujes upoutavky na filmy pro dospele? Myslim napriklad ruzne vrazdy, kosti, nechutne tlejici mrtvoly, strileni… a to klidne v reklamni prestavce v rodinnem filmu napr. typu Shrek apod.
Během týdne se večer na televizi dívají minimálně, ráno vstáváme, tak šup do postele mezi osmou a půl devátou. Jen v pondělí se dcera dívá na Fantastické dorty
(které sama nejí
), já se někdy pak kouknu na Sběratele kostí a to už děti u televize nejsou. Na rodinné filmy v TV moc nekoukáme. Ty oblíbené rodinné nebo dětské filmy máme stažené a děti si je pouští z flashky - to je pak bez reklam a krváků ![]()
@ulice píše:
Ale to souvisiJe to jedna cela konsp. teorie
Treba do ni patri, ze nektere celebrity typu Byonce jaou v tom. zapleteni a ve svych klipech siri antikris.,zlo, sex. nasili atd…a W. D. a jeho pohadky to je cire zlo
Jo jo, o tomhle jsem četla taky už dost, je to úsměvný
Ale budiž, každý věří něčemu jinému. Já taky nejsem oběť zpráv na Nově a na spoustu věcí ve světě mám svůj názor, který je odlišný od toho, co je nám předkládání v médiích. Ale nemám potřebu s tím lozit na diskuzní server, napsat náznaky, které nikdo nechápe a pak okázale ignorovat dotazy na konkrétní příklady. O důkazech nemluvě.
@Black Cat píše:
@Krakatice88 No tak například v Mickeyho klubíku jsou takové příklady… nástup toho s jedním okem… je tam často oko zobrazované s korunou, jako symbol nastupujícího nového krále… antikrista…
Ještě štěstí, že moje děti vůbec netuší, stejně jako já - vždyť jsem to psala, že krom slepá jsem i blbá
, co znamená symbol koruny (v oku??? - asi budu muset vygooglit, abych nebyla nevzdělanec, nebo že by to bylo tím, že za mě pohádky od WD nebyly a tak nejsem podprahově poučená???
) ![]()
Stejně tak nikdy nebudeme přemýšlet nad tím, proč se tři Shrekovy děti jmenují od F - ledaže bysme to přisoudili tomu, že dali jména od F po mamince Fioně
A ani jiné nepřístojnosti v pohádkách hledat nebudeme, protože kdo hledá, ten najde ![]()
@bartsch No jenze ty upoutavky jsou i behem dne, nejen vecer… A opravdu zarazazejici a na hlavu postavene je, kdyz to fakt daji do pohadky vysilane napr. v sobotu vecer… ![]()
@Krakatice88 Jenže vy chcete vidět holky asi nějakého konkrétníno bubáka. Satana z rohama nebo co… A když máte pocit, že vám televize nezvrací do obyváku, je to vaše věc… ![]()
@Black Cat No, u nás moc ty komerční stanice nejedou
Kromě ZOOM
A to že se taková upoutávka objeví večer v pohádce pro děti, mluví o debilitě oné TV stanice
![]()
@Krakatice88 píše:
Podprahová reklama tohoto typu je zakázaná a nejde se proti tomu postavit nějakým prohlášením nebo upozorněním v titulcích. Pokud pořád mluvíme o tom stejném - okem nepostřehnutelném a ne jen o dobře zakamuflovaném.
tak tak, tam je asi základní rozdíl mezi tím, co zakladatelka tvrdí a co si myslí, že tvrdí.
Ano, zakamuflované nápisy, optické klamy atd jsou někdy výtvorem autora, někdy náhody. Je spousta lidí, která tráví celé dny vyhledáváním podobných vtipností a jen málo z nich v tom vidí nějaká ďábelská znamení (aspoň doufám).
Nebo snad ta nahá prdka na naší dvoustovce má čechy štvát k větší promiskuitě?? Znovu opakuji, proč??
ALE Logicky, podprahová reklama by byla podprahová, tedy neviditelná, tedy vlastně nezjistitelná, né že bych ji odhalila po pár vteřinách koukání na nějakou nahrávku…
A ty dvojsmyslné narážky v animáčích? Ono jestli to právě není proto, že dítko kouká na pohádku a i dospělý se u toho baví, protože prostě chápe vtipy jinak, než dětský nepolíbený mozek. Prostě je to natočené tak, aby na to chodili děti i dospělí a tak se zvyšovaly zisky. Né, že někdo chce z dětí vychovat prostitutky…
@Black Cat píše:
@Krakatice88 Jenže vy chcete vidět holky asi nějakého konkrétníno bubáka. Satana z rohama nebo co… A když máte pocit, že vám televize nezvrací do obyváku, je to vaše věc…
Já přece nijak neobhajuju televizi, tvůrce filmů, ani reklamy. Já se celou dobu snažím rozlišit podprahovou reklamu/sdělení a „zakamuflované“ sdělení. Psala jsem, že sama nevěřím všemu, co je v televizi, u nás ani televize moc nejede, cca hodinu denně… Nepatřím k lidem, kteří mají pocit, že jim televize nezvrací do obýváku
Ale s tím konkrétním bubákem máš pravdu, toho chci právě „vidět“. Podprahová reklama funguje tak, že ve filmu problikává nějaký obraz, nebo text, který je okem nepostřehnutelný. A to je to, co chci, aby mi zakladatelka vysvětlila, nebo dala odkaz, když viděla, že se toto dává do písniček v nahrávacím studiu. O náznacích (jak jsi psala o koruně a oku apod.) se nebavím, to jsem ti i psala, že mám na mysli něco jiného ![]()
@Black Cat píše:
@Krakatice88 Jenže vy chcete vidět holky asi nějakého konkrétníno bubáka. Satana z rohama nebo co… A když máte pocit, že vám televize nezvrací do obyváku, je to vaše věc…
O to nejde, ja ji skoro detem nepoustim, nejmladsi miluje jen hybanky, tancovani s honzou a joginky
A vim, ze je tam spoustu nasili-nechapu treba proc firt jedpu kriminalky, snad. celej den
Ja se divam.jen na Prostreno nebo romanticky komedie nebo treba Siedme.nebe,takze u nas horory, krimi atpod. neexiatuje, ja se pak. vnoci bojim
A reklamy vysvetluju uz detem od mala, stejne se jim. mevyhnou, podobne jako ruznym prodejcum, vybiracum na „charitu“ atd…Komerce je vsude kolem, ale. clovek si z ni muze vybrat jen to, co chce a nezit pro „veci a znacky“.Ale. myslim, ze to je spis vychovou nez TV…Ale konspirace typu podprahova rekalama nebo antikrist v Disney, jsou podle.me vymyslene teorie pro ty, kteri to radi ctou a veri tomu
Holt nekdo rad veri tomu, ze pres Mickyho klubik se siri sex. nasili, ale ja fakt ne ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
tak tak, tam je asi základní rozdíl mezi tím, co zakladatelka tvrdí a co si myslí, že tvrdí.Ano, zakamuflované nápisy, optické klamy atd jsou někdy výtvorem autora, někdy náhody. Je spousta lidí, která tráví celé dny vyhledáváním podobných vtipností a jen málo z nich v tom vidí nějaká ďábelská znamení (aspoň doufám).
Nebo snad ta nahá prdka na naší dvoustovce má čechy štvát k větší promiskuitě?? Znovu opakuji, proč??ALE Logicky, podprahová reklama by byla podprahová, tedy neviditelná, tedy vlastně nezjistitelná, né že bych ji odhalila po pár vteřinách koukání na nějakou nahrávku…
A ty dvojsmyslné narážky v animáčích? Ono jestli to právě není proto, že dítko kouká na pohádku a i dospělý se u toho baví, protože prostě chápe vtipy jinak, než dětský nepolíbený mozek. Prostě je to natočené tak, aby na to chodili děti i dospělí a tak se zvyšovaly zisky. Né, že někdo chce z dětí vychovat prostitutky…
Ano, to jsem právě chtěla, aby se rozlišovalo. S tím, že bych sama nepoznala v nějaké nahrávce, zda do ní bylo něco přidáno, souhlasím. Proto jsem ve svém prvním příspěvku, kde o tohle zakladatelku žádám, psala, ať sem hodí odkaz na tu písničku, u které viděla, že je do ní něco přidáno. Psala, že toho byla svědkem v nahrávacím studiu. Psala o mnoha střizích v jedné vteřině, o nenávisti, satanovi, promiskuitě. Jenže ona to okázale ignoruje celou dobu ![]()
@Black Cat píše:
Ano od zakladatelky chci vidět konkrétního bubáka, protože psala, že u toho byla, když to vkládali do klipů.
O televizi si myslím svoje, ale zase řešit jména od F a korunu v oku mi příjde těžký stihomam. Kdyby měl někdo čas a chuť pitvat, tak stoprocentně vypitvá něco i z českých animáčů ![]()
Tak zakladatelka se už nehlásí… úplně mě přestala bolet hlava.
@Špageta Myslím, že někde něco slyšela, podívala se na pár konspiračních videí iluminátů a potřebovala spasit svět, ale nevyšlo to. Nenacházím jediný důvod, proč nám nemohla hodit odkaz a vysvětlení či upřesnění toho, co přesně viděla v tom nahrávacím studiu. Psala, že nechce, aby to těm zlým lidem procházelo, chce na to upozornit a pak se stáhne a nekomunikuje. tak buď dělám něco pořádně, nebo se na to vyseju hned, když nemám co říct. Takových nicneříkajících výlevů je plný net ![]()
To je strašný, ale mě napadá jen to, kolik lidí tvoří filmy, kolik mužů ale i žen, otců a matek sedí za takovým filmem, jejich děti, vnoučata nato taky koukají… Že je někde něco co reklamuje Facebook nebo MC Donalda?
No a? nemáte svůj mozek aby Vám došlo, co je to zač? Já neprovozuji facebook nemám ho, nejezdíme do MC Donald, děti tam jsou max. 2× do roka výjmečně a Colu nepije u nás nikdo. Mám rozum, vím co je zdravé i kdyby dělali reklamu nato, že mám jíst hov.na tak mám svou hlavu a neskočím jim na to jako jiní
co dodat? Myslete hlavou ![]()
@Krakatice88 asi ano, vidím to taky tak. Nebo to byla ne moc zdařilá provokace. No kdo ví.
P. S. Jestli to bylo vážně, tak o Vánocích bude mít kolem těch pohádek dost honičku.