Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No vzhledem k tomu, že byly snahy o seškrtání Kocoura Mikeše, neboť Nácíček má naprosto nevhodné jméno a ještě i dost blbou barvu a Mikeše ukradli kočovní cikáni, tak se Křemílkovi a Vochomůrkovi ani nedivím.
@kate02 píše:
Bratri Grimmove?Ne, tam vlastne osleplyho prince shodi carodejnice z veze a necha ho osudu…
Lepsi?
To už beru - Grommové jsou značka
![]()
Ne, přesně tenhle výsek v té věži jsem viděla, v herním kouktu restaurace, kam jsme přišli na oběd a do sedačky jsem nedosedla, páč jsem se zhroutila šokem.
@Pipet píše:
On není princ a ta čarodějnice není její matka
On ufikne princezně kouzelné vlasy, díky kterým si udržovala čarodějnice věčné mládí. Proto taky čarodějnice tu princeznu jako malé miminko unesla.
A protože bez kouzelných vlasů macechu dožene její věk, rozprskne se na prach sama od sebe. Z okna asi skákat nemusela, to je fakt
Jo a ta zapíchla ho taky ta čarodějnice, protože ji prokouknul a chtěl princeznu osvobodit. Princezna ho chtěla kouzelnými vlasy zachránit, slíbila, že pak odejde s čarodějnicí. On jí ty vlasy ufiknul, aby ji osvobodil, i když proto sám umřel.
Sakra, matky, vy to máte zmáklý
Já zatím pouze zpaměti odrecituji Cars a odzpívám Bořka stavitele a Červený traktůrek ![]()
@Sluka Tak to jsme na tom podobně
tedy kdybych uměla zpívat…
Teda, Křemílek s Vochomůrkou mně nenapadli, ale že Pat a Mat nejsou čtyřprocentní mi nikdo nevymluví ![]()
Setkali se u Kolína vůbec nekomentuji, to mi přišlo zlé a ošklivé a fuj už jako dítěti - ten ha.zl medvěd, co toho malého furt zneužívá a všechno mu sebere ![]()
Jinak vážně - dětem radši pouštím britské pohádky než české, přijdou mi takové reálnější, poučnější, výchovnější a děti je milují.
@j.a.n.i1 píše:
@Sluka Tak to jsme na tom podobnětedy kdybych uměla zpívat…
Čili jsme na tom stejně
![]()
@Sluka A koukám, že i v názoru na Potkali se u Kolína, taky se mi to jako dítěti vůbec nelíbilo.
@Sluka Zrovna Na vlásku je Majdina asi nejoblíbenější pohádka. Viděla jsem ji asi… stokrát ![]()
Ježíšek donese Lego s tou věží a princeznou a Evženem, už se těším ![]()
Zase Cars jsem neviděla ani jednou ![]()
Svět se mění
Cestou do města jsem vzpomínala, co mi dělalo radost - já milovala Rumcajse z desky (myslím, že ho mluvil Höger), a pak sady pohádek a písniček, taky z desek - gramofon u nás drnčel od rána do večera. Televizi měla jen babička, černobílou, my ji měli tak někdy.. No, možná kolem čtyř let a určitě do půlky základky jsem vystačila s večerníčky a nedělním Studiem Kamarád, ale Hurvínek z gramce, a pak Zagorka a David a Kroky.. To u nás jelo asi stejně často jako dnes u dětí televize, takže ono jim ve finále není co vyčítat ![]()
@Sluka Já teď z internetu vyšťourala mluvený příběh o ježcích, namluvili to Kaiser, Lábus a ještě někdo… Poslouchala jsem to z kazety, když jsem spala u babičky jako malá. Majdě se taky moc líbí… Mě to dojímá
Čteme Mikeše, Dášeňku, Ferdu atd.
Škoda, že to všechno přijde vniveč, když se občas dívá i na Mickeyho klubík, no
![]()
Hele Ferda je taky závadnej - chuligáni pobili šneka a rozbili tribunu, navíc Beruška jako příklad taky nic moc
Jak jsem už psala, kdo hledá, ten najde ![]()
Mě baví, že si dá někdo tu práci rozpitvávat pohádku, že na to vůbec má někdo čas řešit, co se objevuje v oku, co je v záhybu pod peřinou, jak se jmenují děti. Hlavně, že někdo věří, že by to dětem mohlo uškodit, když ony vůbec netuší o co go
Ledaže by ty lidi najímala konkurence k diskreditaci
Zas tu někdo zmínil, že podprahové záběry se používají. Pochybuju, že by je nikdo nenašel, když někdo rozpitvá Asterixe, aby našel pindíka ![]()
@Black Cat píše:
Takže vy si asi všichni myslíte, že vaše děti neporostou a ovladač budete vlastnit výhradně a jedině vy. A ješte v deseti se budou dívat na Krtečka a Rákosníčka…
To si nemyslím. Ale stejně tak si nemyslím, že je cestou televizi a počítač nevlastnit nebo kompletně zakazovat. Pochybuji, že tohle dítě v pubertě pochopí. Navíc jsem zažila děti, kterým rodiče zakazují sladké nebo brambůrky, ty jsou jak utržené z řetězu, když se k zakázané pochutině dostanou. Proč by to mělo být s televizí jiné?
@Pipet Zase, kdyby znal jen „kvalitní“ pohádky a nevěděl, co momentálně frčí, byl by ve školce za exota ![]()