Dítě a pohádky - jen některé, ne všechny jsou bezpečné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6661
12.12.14 14:11
@Black Cat píše:
To jsi hezky napsala… :palec: :potlesk:
A jak jim vysvetlujes upoutavky na filmy pro dospele? Myslim napriklad ruzne vrazdy, kosti, nechutne tlejici mrtvoly, strileni… a to klidne v reklamni prestavce v rodinnem filmu napr. typu Shrek apod.

Během týdne se večer na televizi dívají minimálně, ráno vstáváme, tak šup do postele mezi osmou a půl devátou. Jen v pondělí se dcera dívá na Fantastické dorty :roll: (které sama nejí :mrgreen: ), já se někdy pak kouknu na Sběratele kostí a to už děti u televize nejsou. Na rodinné filmy v TV moc nekoukáme. Ty oblíbené rodinné nebo dětské filmy máme stažené a děti si je pouští z flashky - to je pak bez reklam a krváků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
12.12.14 14:12
@ulice píše:
Ale to souvisi :mrgreen: Je to jedna cela konsp. teorie ;) Treba do ni patri, ze nektere celebrity typu Byonce jaou v tom. zapleteni a ve svych klipech siri antikris.,zlo, sex. nasili atd…a W. D. a jeho pohadky to je cire zlo :mrgreen:

Jo jo, o tomhle jsem četla taky už dost, je to úsměvný :) Ale budiž, každý věří něčemu jinému. Já taky nejsem oběť zpráv na Nově a na spoustu věcí ve světě mám svůj názor, který je odlišný od toho, co je nám předkládání v médiích. Ale nemám potřebu s tím lozit na diskuzní server, napsat náznaky, které nikdo nechápe a pak okázale ignorovat dotazy na konkrétní příklady. O důkazech nemluvě.

• Citovat
  • Upravit
17609
12.12.14 14:13
@Black Cat píše:
@Krakatice88 No tak například v Mickeyho klubíku jsou takové příklady… nástup toho s jedním okem… je tam často oko zobrazované s korunou, jako symbol nastupujícího nového krále… antikrista…

Ještě štěstí, že moje děti vůbec netuší, stejně jako já - vždyť jsem to psala, že krom slepá jsem i blbá :mrgreen:, co znamená symbol koruny (v oku??? - asi budu muset vygooglit, abych nebyla nevzdělanec, nebo že by to bylo tím, že za mě pohádky od WD nebyly a tak nejsem podprahově poučená??? :think: :mrgreen: :mrgreen: ) ;)
Stejně tak nikdy nebudeme přemýšlet nad tím, proč se tři Shrekovy děti jmenují od F - ledaže bysme to přisoudili tomu, že dali jména od F po mamince Fioně ;) A ani jiné nepřístojnosti v pohádkách hledat nebudeme, protože kdo hledá, ten najde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.12.14 14:14

@bartsch No jenze ty upoutavky jsou i behem dne, nejen vecer… A opravdu zarazazejici a na hlavu postavene je, kdyz to fakt daji do pohadky vysilane napr. v sobotu vecer… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.12.14 14:17

@Krakatice88 Jenže vy chcete vidět holky asi nějakého konkrétníno bubáka. Satana z rohama nebo co… A když máte pocit, že vám televize nezvrací do obyváku, je to vaše věc… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
12.12.14 14:20

@Black Cat No, u nás moc ty komerční stanice nejedou :nevim: Kromě ZOOM :think: A to že se taková upoutávka objeví večer v pohádce pro děti, mluví o debilitě oné TV stanice :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
12.12.14 14:27
@Krakatice88 píše:
Podprahová reklama tohoto typu je zakázaná a nejde se proti tomu postavit nějakým prohlášením nebo upozorněním v titulcích. Pokud pořád mluvíme o tom stejném - okem nepostřehnutelném a ne jen o dobře zakamuflovaném.

tak tak, tam je asi základní rozdíl mezi tím, co zakladatelka tvrdí a co si myslí, že tvrdí.

Ano, zakamuflované nápisy, optické klamy atd jsou někdy výtvorem autora, někdy náhody. Je spousta lidí, která tráví celé dny vyhledáváním podobných vtipností a jen málo z nich v tom vidí nějaká ďábelská znamení (aspoň doufám).
Nebo snad ta nahá prdka na naší dvoustovce má čechy štvát k větší promiskuitě?? Znovu opakuji, proč??

ALE Logicky, podprahová reklama by byla podprahová, tedy neviditelná, tedy vlastně nezjistitelná, né že bych ji odhalila po pár vteřinách koukání na nějakou nahrávku…

A ty dvojsmyslné narážky v animáčích? Ono jestli to právě není proto, že dítko kouká na pohádku a i dospělý se u toho baví, protože prostě chápe vtipy jinak, než dětský nepolíbený mozek. Prostě je to natočené tak, aby na to chodili děti i dospělí a tak se zvyšovaly zisky. Né, že někdo chce z dětí vychovat prostitutky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
12.12.14 14:27
@Black Cat píše:
@Krakatice88 Jenže vy chcete vidět holky asi nějakého konkrétníno bubáka. Satana z rohama nebo co… A když máte pocit, že vám televize nezvrací do obyváku, je to vaše věc… :nevim:

Já přece nijak neobhajuju televizi, tvůrce filmů, ani reklamy. Já se celou dobu snažím rozlišit podprahovou reklamu/sdělení a „zakamuflované“ sdělení. Psala jsem, že sama nevěřím všemu, co je v televizi, u nás ani televize moc nejede, cca hodinu denně… Nepatřím k lidem, kteří mají pocit, že jim televize nezvrací do obýváku ;) Ale s tím konkrétním bubákem máš pravdu, toho chci právě „vidět“. Podprahová reklama funguje tak, že ve filmu problikává nějaký obraz, nebo text, který je okem nepostřehnutelný. A to je to, co chci, aby mi zakladatelka vysvětlila, nebo dala odkaz, když viděla, že se toto dává do písniček v nahrávacím studiu. O náznacích (jak jsi psala o koruně a oku apod.) se nebavím, to jsem ti i psala, že mám na mysli něco jiného :)

• Citovat
  • Upravit
4400
12.12.14 14:29
@Black Cat píše:
@Krakatice88 Jenže vy chcete vidět holky asi nějakého konkrétníno bubáka. Satana z rohama nebo co… A když máte pocit, že vám televize nezvrací do obyváku, je to vaše věc… :nevim:

O to nejde, ja ji skoro detem nepoustim, nejmladsi miluje jen hybanky, tancovani s honzou a joginky :mrgreen: A vim, ze je tam spoustu nasili-nechapu treba proc firt jedpu kriminalky, snad. celej den :-O Ja se divam.jen na Prostreno nebo romanticky komedie nebo treba Siedme.nebe,takze u nas horory, krimi atpod. neexiatuje, ja se pak. vnoci bojim :mrgreen: A reklamy vysvetluju uz detem od mala, stejne se jim. mevyhnou, podobne jako ruznym prodejcum, vybiracum na „charitu“ atd…Komerce je vsude kolem, ale. clovek si z ni muze vybrat jen to, co chce a nezit pro „veci a znacky“.Ale. myslim, ze to je spis vychovou nez TV…Ale konspirace typu podprahova rekalama nebo antikrist v Disney, jsou podle.me vymyslene teorie pro ty, kteri to radi ctou a veri tomu :mrgreen: Holt nekdo rad veri tomu, ze pres Mickyho klubik se siri sex. nasili, ale ja fakt ne :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
12.12.14 14:38
@Mar__tanka1983 píše:
tak tak, tam je asi základní rozdíl mezi tím, co zakladatelka tvrdí a co si myslí, že tvrdí.

Ano, zakamuflované nápisy, optické klamy atd jsou někdy výtvorem autora, někdy náhody. Je spousta lidí, která tráví celé dny vyhledáváním podobných vtipností a jen málo z nich v tom vidí nějaká ďábelská znamení (aspoň doufám).
Nebo snad ta nahá prdka na naší dvoustovce má čechy štvát k větší promiskuitě?? Znovu opakuji, proč??

ALE Logicky, podprahová reklama by byla podprahová, tedy neviditelná, tedy vlastně nezjistitelná, né že bych ji odhalila po pár vteřinách koukání na nějakou nahrávku…

A ty dvojsmyslné narážky v animáčích? Ono jestli to právě není proto, že dítko kouká na pohádku a i dospělý se u toho baví, protože prostě chápe vtipy jinak, než dětský nepolíbený mozek. Prostě je to natočené tak, aby na to chodili děti i dospělí a tak se zvyšovaly zisky. Né, že někdo chce z dětí vychovat prostitutky…

Ano, to jsem právě chtěla, aby se rozlišovalo. S tím, že bych sama nepoznala v nějaké nahrávce, zda do ní bylo něco přidáno, souhlasím. Proto jsem ve svém prvním příspěvku, kde o tohle zakladatelku žádám, psala, ať sem hodí odkaz na tu písničku, u které viděla, že je do ní něco přidáno. Psala, že toho byla svědkem v nahrávacím studiu. Psala o mnoha střizích v jedné vteřině, o nenávisti, satanovi, promiskuitě. Jenže ona to okázale ignoruje celou dobu :)

• Citovat
  • Upravit
17609
12.12.14 14:39
@Black Cat píše:

Ano od zakladatelky chci vidět konkrétního bubáka, protože psala, že u toho byla, když to vkládali do klipů.
O televizi si myslím svoje, ale zase řešit jména od F a korunu v oku mi příjde těžký stihomam. Kdyby měl někdo čas a chuť pitvat, tak stoprocentně vypitvá něco i z českých animáčů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
12.12.14 14:50

Tak zakladatelka se už nehlásí… úplně mě přestala bolet hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
12.12.14 14:55

@Špageta Myslím, že někde něco slyšela, podívala se na pár konspiračních videí iluminátů a potřebovala spasit svět, ale nevyšlo to. Nenacházím jediný důvod, proč nám nemohla hodit odkaz a vysvětlení či upřesnění toho, co přesně viděla v tom nahrávacím studiu. Psala, že nechce, aby to těm zlým lidem procházelo, chce na to upozornit a pak se stáhne a nekomunikuje. tak buď dělám něco pořádně, nebo se na to vyseju hned, když nemám co říct. Takových nicneříkajících výlevů je plný net ;)

• Citovat
  • Upravit
76
12.12.14 15:22

To je strašný, ale mě napadá jen to, kolik lidí tvoří filmy, kolik mužů ale i žen, otců a matek sedí za takovým filmem, jejich děti, vnoučata nato taky koukají… Že je někde něco co reklamuje Facebook nebo MC Donalda? :lol: No a? nemáte svůj mozek aby Vám došlo, co je to zač? Já neprovozuji facebook nemám ho, nejezdíme do MC Donald, děti tam jsou max. 2× do roka výjmečně a Colu nepije u nás nikdo. Mám rozum, vím co je zdravé i kdyby dělali reklamu nato, že mám jíst hov.na tak mám svou hlavu a neskočím jim na to jako jiní :nevim: co dodat? Myslete hlavou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
12.12.14 15:25

@Krakatice88 asi ano, vidím to taky tak. Nebo to byla ne moc zdařilá provokace. No kdo ví.

P. S. Jestli to bylo vážně, tak o Vánocích bude mít kolem těch pohádek dost honičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí