Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj zakladatelko. Řekla bych to asi tak, že když člověk bydlí v paneláku, tak musí počítat s tím, že se tam vše rozléhá.
Nastěhovali jsme se s manželem do bytu, když jsem byla v 8 měsíci těhotenství.
Máme pejska trochu většího Jorkšírka a už po týdnu co jsme tam bydleli na nás vlítla sousedka co bydlí pod námi a hrozně si stěžovala, že nám doma dupou děti a že to je k nevydržení, že se nemůže ani dívat na televizi.
Byla dost překvapená a nevěděla co říct, když jsem jí oznámila, že dítě ještě není na světě, a jediný kdo tu občas proběhne je náš pes.
Odešla a pak už si nestěžovala nám, ale majitelce bytu která nám ho pronajímala.
takhle to pokračovalo docela dlouho a pokračovalo až do nedávna, než se rozhodla odstěhovat se s dcerou do jiného bytu. Jenže pod námi zůstal její otec a tak to vše pokračovalo akorát s horším průběhem.
jeden večer bylo cca 7 hodin, syn už měl 3 roky, hrál si s autíčkem a najednou rány jak sviňa. Pan soused mlátil na dveře div nám je nevymlátil, otevřela jsem syn byl u mě protože byl fakt vyděšený a on začal na syna křičet, že je to dementní debil, a že už toho má plný zuby, že si byl i stěžovat na policajtech a tam ho poslali do háje.
To už i na mě bylo moc, tak jsme se tam začali na chodbě docela dost hádat a skončilo to tím, že jsem mu řekla že jestli okamžitě nevypadne tak na něj zavolám policajty. Cca do měsíce se odstěhoval i on
Jednou mě to nedalo a při jedné z návštěv jsem se zeptala, jestli měli děti. A víte co? měl a tuším že říkal 4, a když jsem se ho zeptala jestli je naučil lítat aby nedupali, tak na to mě řekl, že nedělali žadnej kraval, že furt seděli na prdeli.
Zůstala jsem koukat a jen jsem řekla že jeho děti fakt lituju.
Je to prostě tak, kdo chce bydlet v paneláku musí se s hlukem smířit s tím se nedá nic dělat.
Až zase ta babizna na vás přilítne, zeptejte se jí, jestli ona má děti a jestli byli furt ticho a uvidíte co vám na to řekne.
A ještě dodám, že opravdu někdy děcka lítaj jak pominutí a dupou, ale není to každý den.
Svým dědem rozhodně nebudu vytýkat, že si občas chtějí se svou sestřičkou akčněji hrát.
![]()
@Šmoulice píše:
Zátěžová podložka?
Dík za inspiraci. Tu si asi pořídím. Koupila jsem si trampolínu, tak to hodím pod ni. Bude to super hlavně na to, abych tu podlahu nezničila. Máme ji chvilku.
A to jsem uvažovala, že bych pod ni dala kousek nějakého koberce. Ale podložka bude lepší
Kupovala jsem tady, jak je na odkazu. Kdyz to prokliknes, tak maji i tvar puzzle, ze se to do sebe slozi.
https://www.sportago.cz/…tago-protect
Příspěvek upraven 22.01.21 v 19:49
@prokr píše:
Fakt? To je drsný…nemáš odkaz?
Není to tak dlouho, ale na název si teď nevzpomenu… Zkusím to později najít
@Šmoulice píše:
To by se mi hodilo i pro 4letouTa se po zemi válí taky furt
To je asi díra na trhu. Ale návod by se dal okopčit ![]()
@Kelsey píše:
Kupovala jsem tady, jak je na odlazu. Kdyz to prokliknes, tak maji i tvar puzzle, ze se to do sebe slozi.
https://www.sportago.cz/…tago-protect
Paráda
děkuji ![]()
@Šmoulice píše:
Parádaděkuji
Prosim. Ted se divam, ze tu nasi nemaji skladem. Ale jinak je to rychly, solidni e-shop. V nedeli 13. 12. jsem vsechno i podlozku objednavala. V pondeli jsem jim posilala penize a ve stredu byla cela zasilka doma. Je fakt, ze to vezl top trans, byla to tezka zasilka na palete. Ale celkove rychla komunikace byla u nich.
@lucenka píše:
Zakladatelka má ohrádkua dítě má nejspíš i svou postýlku. Z té žáky nespadne, když se mu nemůže věnovat.
Dost casto chce dite videt na mamu. Ze si bude hrat samo v postylce nejakou delsi dobu mi prijde taky jako sci-fi. Teda krome tvyho ditete, samozrejme. To je disciplinivany uz od kojence. ![]()
@Venetia píše:
Není to tak dlouho, ale na název si teď nevzpomenu… Zkusím to později najít
Mám ![]()
https://www.emimino.cz/…ankovani/30/
Taky mazec, ale pamatna je pro mě diskuse o tchyni a mance s rakovinou, tam se mi udělalo regulérně špatně…
@Meredit píše:
Mám
https://www.emimino.cz/…ankovani/30/Taky mazec, ale pamatna je pro mě diskuse o tchyni a mance s rakovinou, tam se mi udělalo regulérně špatně…
Jj, díky
Vůbec jí neřeš. Ta si vždycky něco najde. Vím, co dělá náš malý a přijít někdo si stěžovat, tak ho pošlu do p*dele, už jen proto, že to dělá od 8-19:30. Což bude počítám cca i váš případ. Prostě si musí uvědomit, že máte malé dítě a nevěřím, že dělá takovej vyrval, že by se to nedalo vydržet. Nad námi mají dvě děti malé, taky dupou, taky řvou a nikdy mě nenapadlo si tam jít stěžovat, protože prostě to jsou děti. Kašli na ni. Pokud je sama a bez dětí, tak ji to asi vlezlo na mozek.
@lucenka píše:
Tak ono stačí zapojit trochu mozek, aby člověku došlo, že když dítě kope do podlahy, že to bude obtěžovat sousedy. Takže to nenechám dítě dělat. A uvařit, najíst se, se dá i bez toho, aby dítě obtěžovalo okolí. Ale to musí mít matka něco v hlavě a nemyslet si, že si všichni z jejího dítěte sednou na zadek.
Provokace ![]()
Co se pak dela s detmi, kdyz lezou? To matky taky nepouzivaji mozek a diteti dostatecne nevysvetli, ze tim lezenim po ctyrech hluci a rusi sousedy? v ![]()
@lucenka píše:
Tak.moje dítě v i měsících už stálo a začínalo obcházet nábytek. Ale i když chtělo kopat, tak jsem ho to nenechávala dělat v paneláku na zemi. A to jsme neměli naprosto příšernou plovoucí podlahu jako vy. Ale jsem naučená se chovat ohleduplně k sousedům.
Nečetla jsem úplně celou diskuzi, ale dost se tu objevuje názor, že má zakladatelka poslat sousedku do háje, víc neřešit a odkázat jí na majitele bytu. Já bych to teda tak snadné neviděla. Pokud nechce majitel řešit odhlučnění podlahy, tak s tím nic neudělá. Příp. by mohl i přijít na to, že bude jednodušší najít si radši bezdětné nájemníky. Spíš bych paní navrhla, že si k ní půjdu poslechnout, co konkrétně ji ruší. Ono to fakt může být i hodně velký hluk při špatně udělané podlaze. A napadá mě např. navrhnout majiteli, že se postarám o odhlučnění a on mě pak ty náklady nechá odbydlet, tedy dá mi odpovídající slevu na nájmu.