Dítě přítele vyžaduje naši pozornost a nenechá nás o samotě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2249
11.2.21 14:56

A nemůže mít i strach, že ji opustíš i ty? Tak se prostě snaží, chce si tě užít.
Ono to není tak jednoduché, když tě opustí maminka, ty si můžeš říkat, že to zvládla dobře a vlastně nemá důvod být nějak deprimovaná, ale přece jen… opustí ji nejvíc nejbližší člověk na světě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
11.2.21 14:56

No tak jí nastavte hranice…domluvte jí…třeba má jen takový období. Neříkám, že jsi to myslela zle. Jen je zřejmý, že ti ta malá všudybylka leze na nervy. A já to chápu. Já chtěla mít večer klid i od vlastních dětí. Byly pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
11.2.21 14:57
@Anonymní píše:
@Uslava ale její matka od nich odešla za jiným, vidí ji tak 1× za 14 dní, nevychovává ji, a já snimi žiju, torchu mi to do života zasahuje, čili to beru tak, že je to i moje starost.. nechat ji to dělat, nenechat, i dkyž hezky poprosí?

musíš vymezit hranice, co ještě ano, co už ne…ale podle mě si je tebou spíš nejistá, proto na tobě visí, dost možná má strach, že o tebe přijde, jako o matku…až si bude tebou jistá a začne tě mít plný brejle, mělo by to polevit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
11.2.21 14:58
@Anonymní píše:
@JancaS84 a jak s tím začít? Jsem ráda, že se mi třeba snaží pomáhat sama od sebe, když vařím atd, a je mi „hloupé“ji poslat do pokoje, když neřeším nic životně důležitého

A proč jí chceš posílat do pokoje, když ti pomáhá? Už jen to, že jí říkáš Kazišuk, dost vypovídá o tvém vztahu k ní.
Naše dcera taky, když byla malá, nechtěla mít zavřené dveře do pokoje, spousta dětí se prostě tmy bojí, mají bujnou fantazii, takže jsme zavírali, když usnula. A děti i zkouší, co jim projde, chtějí být vzhůru s dospělými, není v tom nic divného. Prostě láskyplně trvat na tom, aby šla spát, protože už je čas, vysvětlit, proč děti musí jít spát dřív než dospělí. A obvykle to jednou fakt nestačí. O tom je výchova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
11.2.21 14:59

No, je dost náročná na pozornost.. já děti vedla k tomu, aby se uměly zahrát a zabavit i samy.. Já ti rozumím, de facto s ní žiješ, tak se tě to samozřejmě týká..
já bych určité hranice nastavila, ale zas citlivě, aby si nepřišla jako „na druhé koleji“.. každé dítě je jiné, tu nemá nikdo kouli aby ti řekl, jak to dopadne..
ale mantinely bych dala..
a na ten dotaz jak dlouho budu ještě volat bych řekla TAK DLOUHO, JAK BUDE POTŘEBA!
Asi bys měla být asertivnější.

A to máš ještě fajn věk, kdy s ní je řeč a dohoda.. v pubertě je to o dost horší a i dobrý vztah s nevlastním dítkem se bohužel může pokazit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.21 14:59
@Melodie91 píše:
To vypada, na milou a sikovnou holcicku…chce si hrat, chce s vami byt, ma te rada..je rozdil, kdyz s ni hrajete pexeso a zakecate se, ze vas prudi, nez kdybyste treba neco resili v kuchyni a ona vas tam prisla vypruzovat, kdyz si hrajete s ni, tak se ji venujte…kdyz se prijde zeptat, jestli budes s tetou mluvit jeste dlouho, tak reknu, ze jo, ze musim neco vyresit..ze si chce hrat v aute slovni fotbal je lepsi, nez kdyby chtela mobil a cumet na youtube…me moc neni jasne, co ti vadi, 6 let je to jeste fakt male dite :nevim:

@Melodie91 jo, to je. Když řeknu, že něco řeším tak odejde a za deset vteřin přijde a začně mě třeba hladit (jo, super, ale trošku mě to rozptyluje). Bojím se spíš do budoucna, že se na mě až moc upne, a nebudu si moct ani časem popovídat s kamarádkou (to zatím nehrozí, je hodně malá, ale když vidím nějaké desítileté dítě jak nenechá matku ani vypít čaj, tak se dost děsím..).
Když si povídáme v jiné místnosti, tak má furt žízen nebo tak. Opět to neříká, že by „mrčela“ ale prostě si přijde pro pusu každých pár vteřin, nebo donese ukázat co za tu minutu nakreslila.
Přitom pozornosti se jí dostává, furt s ní někam chodím nebo něco vyrábíme..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.21 15:02
@ZuzaM píše:
A proč jí chceš posílat do pokoje, když ti pomáhá? Už jen to, že jí říkáš Kazišuk, dost vypovídá o tvém vztahu k ní.
Naše dcera taky, když byla malá, nechtěla mít zavřené dveře do pokoje, spousta dětí se prostě tmy bojí, mají bujnou fantazii, takže jsme zavírali, když usnula. A děti i zkouší, co jim projde, chtějí být vzhůru s dospělými, není v tom nic divného. Prostě láskyplně trvat na tom, aby šla spát, protože už je čas, vysvětlit, proč děti musí jít spát dřív než dospělí. A obvykle to jednou fakt nestačí. O tom je výchova.

@ZuzaM je to v uvozovkách, bylo to pro upoutání názvu diskuze, není to myšleno ve zlém, jen je hodně náročná na pozornost,
a náš partnerský život jde do kopru, jelikož jsem ráda, když si večer lehnu..právěže ji nechci zavírat, ale radši bych třeba 20 minut dodělala oběd a pak si šla hrát s ní, než takhle ten oběd s ní dělat hodinu a půl…

• Citovat
  • Upravit
6180
11.2.21 15:03

Takhle se chová i moje čtyřletá, citově nedeprivovaná dcera :mrgreen: připadá mi to normální, je součást smečky a vadí jí, když ji vynecháváme z konverzace. Většinou vyhovíme a zapojíme ji, pokud je to důležité tak řeknem že teď ne, protože řešíme něco co nepočká. Každej večer se ujišťuje, jestli se náhodou s taťkou nebudem dívat na televizi - no někdy budem, tak řeknu že budem a jí do toho nic není. Prostě v mezích vyhovět, a usměrnit pouze tam, kde je potřeba. Ono je to pro rodiče asi jiný, pro ty je přirozený že maj dítě furt někde kolem sebe. A dospělácký konverzace vedem večer když jde spát nebo je u babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.21 15:08
@Lucy75 píše:
No, je dost náročná na pozornost.. já děti vedla k tomu, aby se uměly zahrát a zabavit i samy.. Já ti rozumím, de facto s ní žiješ, tak se tě to samozřejmě týká..
já bych určité hranice nastavila, ale zas citlivě, aby si nepřišla jako „na druhé koleji“.. každé dítě je jiné, tu nemá nikdo kouli aby ti řekl, jak to dopadne..
ale mantinely bych dala..
a na ten dotaz jak dlouho budu ještě volat bych řekla TAK DLOUHO, JAK BUDE POTŘEBA!
Asi bys měla být asertivnější.A to máš ještě fajn věk, kdy s ní je řeč a dohoda.. v pubertě je to o dost horší a i dobrý vztah s nevlastním dítkem se bohužel může pokazit :(

@Lucy75 diky moc za pochopeni i rady..jo, to jsem řekla, že teď něco nutně vyřizuji a ona to brala jako výzvu k tomu, aby mě začala hladit :potlesk:
jo, právě doufám, že pro ni budu fungovat jako kamarádka…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.21 15:09
@Lily Evans píše:
Takhle se chová i moje čtyřletá, citově nedeprivovaná dcera :mrgreen: připadá mi to normální, je součást smečky a vadí jí, když ji vynecháváme z konverzace. Většinou vyhovíme a zapojíme ji, pokud je to důležité tak řeknem že teď ne, protože řešíme něco co nepočká. Každej večer se ujišťuje, jestli se náhodou s taťkou nebudem dívat na televizi - no někdy budem, tak řeknu že budem a jí do toho nic není. Prostě v mezích vyhovět, a usměrnit pouze tam, kde je potřeba. Ono je to pro rodiče asi jiný, pro ty je přirozený že maj dítě furt někde kolem sebe. A dospělácký konverzace vedem večer když jde spát nebo je u babičky.

@Lily Evans jo, s tou televizí je to přesný, určitě ji kvůli ní nezačnu vypínat.. „no někdy budem, tak řeknu že budem a jí do toho nic není.“ taky zkusím.
Jo, to jo, no já jsem večer kolikrát ráda, že se vydržím dívat na televizi do devíti ocenuji spánek víc než kdkyoli jindy

• Citovat
  • Upravit
72725
11.2.21 15:11

Je to celkem normální. Např v autě bych ji naučila, že dospělí sedí vepředu, dítko vzadu, slovní fotbal se dá hrát i tak. Stejně, že se venku na procházce může někoho z vás chytit za ruku, ale nejít uprostřed.. Jsou to detaily, ale naučí se to. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.21 15:12
@Keyllah píše:
musíš vymezit hranice, co ještě ano, co už ne…ale podle mě si je tebou spíš nejistá, proto na tobě visí, dost možná má strach, že o tebe přijde, jako o matku…až si bude tebou jistá a začne tě mít plný brejle, mělo by to polevit ;)

@Keyllah ahoj, díky, to by taky docela dávalo smysl..
když třeba jsme ji zabavili, aby navlíkala korálky, (potřebovala jsem vyřešit s Pavlem finanční záležitosti, na které je potřeba klid, propočítávali jsme rozpočet), tak si chodila každé 4 minuty pro pusinku
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.21 15:20
@martina.se píše:
Je to celkem normální. Např v autě bych ji naučila, že dospělí sedí vepředu, dítko vzadu, slovní fotbal se dá hrát i tak. Stejně, že se venku na procházce může někoho z vás chytit za ruku, ale nejít uprostřed.. Jsou to detaily, ale naučí se to. :palec:

@martina.se jo, odmítla bych jí to, když by si to vymrčovala, ale takto když hezky poprosí, tak nevím, ejstli by pochopila, proč odmítám

• Citovat
  • Upravit
72725
11.2.21 15:22
@Anonymní píše:
@martina.se jo, odmítla bych jí to, když by si to vymrčovala, ale takto když hezky poprosí, tak nevím, ejstli by pochopila, proč odmítám
Úplně normálně vysvětli. Že si dítě o něco hezky řekne neznamená, že to musí mít, víš.. I to je součást vychovy :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.21 15:22
@Rive píše:
A nemůže mít i strach, že ji opustíš i ty? Tak se prostě snaží, chce si tě užít.
Ono to není tak jednoduché, když tě opustí maminka, ty si můžeš říkat, že to zvládla dobře a vlastně nemá důvod být nějak deprimovaná, ale přece jen… opustí ji nejvíc nejbližší člověk na světě…

@Rive to je dosti možné, chápu, že se s tím bude vyrovnávat ještě dlouho…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML