Dítě kousl pes

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
4.8.19 09:38
@j.a.n.i1 píše:
Nemusi byt, nevis co se tam delo, mohlo mu ditko davat jidlo, mohli se postuchovat, tahat o hracku, takze ne, drobný šrám na ruce nemusi byt napadeni. Stejne jako kdyz jedno dite srazi na hristi druhe, tak to povetsinou taky neni napadeni.

vždyŤ zakladatelka psala, že šli. Dítě mu nic nedělalo, nic mu nedávalo. Ale rádoby pejskaři si vždycky najdou nějakou omluvu, proč čokl někoho napadne :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
12503
4.8.19 10:34
@j.a.n.i1 píše:
Nemusi byt, nevis co se tam delo, mohlo mu ditko davat jidlo, mohli se postuchovat, tahat o hracku, takze ne, drobný šrám na ruce nemusi byt napadeni. Stejne jako kdyz jedno dite srazi na hristi druhe, tak to povetsinou taky neni napadeni.

Víme, zakladatelka psala, že dítě šlo okolo psa, tedy si psa nijak nevšímalo a pes po něm vyjel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
4.8.19 10:53

@Alladina Ale co nevíme jakou „výchovu“ praktikuje majitel psa, už jsem zažila psy kteří byli díky pravidelnému bití tak vyschízovaní že útočili na ruce i když kolem nich jenom někdo prošel a víc mával rukama, což se u dítěte stává často. Z pohledu člověka: Ten pes mě kousnul aniž bych mu cokoli udělal. Z pohledu psa ho člověk ohrožoval a chystal se ho zmlátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.8.19 10:58
@lucenka píše:
vždyŤ zakladatelka psala, že šli. Dítě mu nic nedělalo, nic mu nedávalo. Ale rádoby pejskaři si vždycky najdou nějakou omluvu, proč čokl někoho napadne :pocitac:

Já tomu jako budu věřit jo, nehoda… Ona vždycky je to nehoda, protože náš pes by nikdy… Ale probůh právě proto prostě psa zavřu! A tady mám problém já, protože při představě zavření nebo uvázani psa začne teprv ta pravá pejskařska hysterie :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.8.19 11:01
@Heivka píše:
@Alladina Ale co nevíme jakou „výchovu“ praktikuje majitel psa, už jsem zažila psy kteří byli díky pravidelnému bití tak vyschízovaní že útočili na ruce i když kolem nich jenom někdo prošel a víc mával rukama, což se u dítěte stává často. Z pohledu člověka: Ten pes mě kousnul aniž bych mu cokoli udělal. Z pohledu psa ho člověk ohrožoval a chystal se ho zmlátit.

A když je tohle těm pejskařum narozdíl od těch hloupejch hlupáků s dětma tak jasný, tak proč toho psa neuvazou, neodvedou, nezavřou??? To prostě absolutně nechápu. Kdo má mít možnost se proběhnout u babičky po zahradě dítě nebo pes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.8.19 11:09
@Heivka píše:

Ale to je mi víš kde, jakou má pes výchovu. Prostě takový čokl nemá co být na zahradě na volno. Navíc tedy bych pak čekala, že se majitelé čokla minimálně omluví.

• Citovat
  • Upravit
4.8.19 11:17
@j.a.n.i1 píše:

Klasika. Zakladatelka popíše situaci, ale ono to určitě bylo jinak :roll: a taky by to mohl být ještě troll, že ;)

@j.a.n.i1 píše:
To prave jedno neni, vubec ho nemusel napadnout… Nebo tys to snad videla?

A tys to viděla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
4.8.19 11:25

Tak pes nemá s dítětem o samotě co dělat. No a pak taky každý tvor má právo vyjádřit svůj nesouhlas - ať to umí jakkoliv. A ani dítě nemá co komandovat psa, naopak se k němu má chovat slušně - což mu mají vysvětlit dospělí.
Pak taky izolovat psa od návštěv a od dětí není nic dobrého. Naopak si má zvykat jak dítě, tak pes ovšem vždy pod dohledem.
Pes nikdy neublíží jen tak. Hlavně kousnutí není pokousání. No a když je nějaký chudák pes vystresovaný z bití - tak copak za to může ten pes? Nebo vy snad doma děti bijete, když se nechovají dle představ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
4.8.19 11:27

@Bubla Bůčková Já jsem psala že bych k nevyzpytatelnému psu dítě už nevodila, pro dobrou obou. Já nemám problém svoje psy uvázat nebo zavřít když k nám přijde návštěva, co se psů bojí (mám dvě velká „telata“), například řemeslníci, lidi co odečítají teplo a podobní to oceňují. A taky je problém že spousta majitelů malých psů (bohužel i někteří majitelé velkých) kašle na výchovu a výcvik. Zase na druhou stranu by se nepejskaři mohli občas při setkání se psem mohli zamyslet hlavou. Například jdu venku se psy na vodítku, psy mám u mé levé nohy. Z pravé strany vedu syna (4roky) za ruku, na zádech v šátku roční dcerka. Potkáváme paní tak cca 40 letou. Zatlačím psy aby šli po trávě a paní měla kolem nás možnost bezpečného průchodu po chodníku a co udělá? Začne nás obcházet po trávě těsně kolem psů a ještě mi vynadá že obě moje feny otočí hlavu aby si mohly čuchnout kdo je to tak těsně míjí, přitom já udělala všechno aby měla paní většinu chodníku a mohla nás obejít bez kontaktu s mými psy. Nebo jiný případ, velmi čerstvý, usoudili jsme s manželem že naše mladší fena není vhodný materiál k dalšímu chovu, tak jsme jí nechali vykastrovat. Jdu s ní po narkóze na první procházku, ona se motá a sotva stojí protože je ještě dost dezorientovaná, má na sobě veterinární oblek a na něj jsem dala nášivku NEHLADIT a co se nestane? Přijde maminka s asi 5 letým dítětem a hned jé pejsek, běž si ho pohladit, a když se ohradím že psovi není dobře ať na něj nesahají tak se dozvím že jsem samice skotu co ani nedovolí dítěti pohladit psa. Přitom to bylo hlavně kvůli tomu aby na cizí dítě nevyjela i doma první dva dny ležela v ohrádce aby se k ní nepřipletly moje děti protože tu narkózu nesla dost špatně. Teď po týdnu je to zase ten veselý a milý pejsek, ale pár dní co jí bylo nejhůř tak bez bedlivého dohledu bych doma měla „agresivního psa co bez důvodu pokousal chudáka dítě, co se jenom chovalo jako dítě“ i když pravda by byla úplně jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59372
4.8.19 11:27

@Heivka no právě, kdo ví jak se ke psu chovají, navíc když se pak šel schovat tak bude zvyklý na tresty. Měli psa oddělit aby pes měl klid a ostatní také ;) Jestli byli v uzavřeném prostoru moc lidí a ještě pes co na to není zvyklý tak to měli vyřešit :? To mohlo dopadnout mnohem hůř. Sám tchán má jezevčíky a říká že s dětmi by je nenechal. venku asi ano, tam by mohli kdykoliv zmizet ale v uzavřené místnosti. Navíc na děti zvyklé nejsou. Dřív nám říkal proč nechceme jezevčíka a ted sám říká že ty naše a jeho je úplně něco jiného. Pes dává signály ale málokterý člověk zasáhne včas :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59372
4.8.19 11:35

@Heivka 8o ty lidi jsou nenormální :?. Dcera je velký milovník psů ale neustále opakuji že na cizí nesmí šahat, mohl by jí kousnout když jí nezná :? Lidi se neptají a rovnou šahají, u našich je to v klidu. Hlazení vyžadují :lol:,ale mne by to nenapadlo se vrhnout na cizího psa a ted malé štěně to je jak magnet :jazyk: Chlap vyleze z posilovny a jde do kleku a čeká pak ženská s dítětem a to taky a ještě mu máma řekne at si jde štěně pohladit. Malá se nenechá a skáče a je nechytitelná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.8.19 11:40
@lilith1 píše:
Jasne, tak ze pes kousne dite nastesti ne do obliceje a ty ho obhajujes? to snad ne, mel dostat poradne za vyucenou, ze toto fakt ne.

Pořádně za vyučenou? Kousnutí dětí bývá dost často strachová agrese a jakékoliv bití by situaci jen poměrně dost razantně zhoršilo. Takto po netu se nedá radit, jak měl majitel reagovat. Když pes kousne dítě, je to vždy problém - buď špatná výchova nebo pes, který s dětmi fungovat neumí/nechce a vůbec neměli být spolu. Nelze šmahem říct, že toho psa bylo potřeba zmastit, takto to nefunguje.

@lucenka píše:
VždyŤ je jedno, jestli to je kousnutí nebo škrábnití zubem. Ten čokl napadl malé dítě :pocitac: žádný obhajování si nezaslouží.

Blbí čokli a blbí majitelé tu jsou a budou. Nemá cenu nadávat, ale je potřeba si z toho vzít poučení do příště. Co dál dělat jinak - majitel psa, tchyně, rodiče, to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.8.19 11:44
@Bubla Bůčková píše:
A když je tohle těm pejskařum narozdíl od těch hloupejch hlupáků s dětma tak jasný, tak proč toho psa neuvazou, neodvedou, nezavřou??? To prostě absolutně nechápu. Kdo má mít možnost se proběhnout u babičky po zahradě dítě nebo pes?
@lucenka píše:
Ale to je mi víš kde, jakou má pes výchovu. Prostě takový čokl nemá co být na zahradě na volno. Navíc tedy bych pak čekala, že se majitelé čokla minimálně omluví.

Jestli jste si dámy nevšimly, tak s tím, co píšete, vůbec nemá co dělat ten pes. Ale lidé okolo něj. Na ně by měla pršet zloba, ne na psa. Ten je jen zvíře.

@Paní Harringtonová píše:
A tys to viděla?

Pes má VŽDY důvod. Každý tvor má ke svému chování vždy nějaký důvod. Že ho zakladatelka neviděla, že nikdo psovi do hlavy nevidí, to je věc druhá. Ale opravdu nikdo nikoho nekousne BEZDŮVODNĚ. Kousnout do někoho je věc, kterou si každý pes pořádně rozmyslí, než to udělá. Takže ano, důvod tam nějaký byl.
(je to pro to dítě celkem jedno, proč to pes udělal, takže píšu jen proto, abych to uvedla na pravou míru)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
4.8.19 11:54
@j.a.n.i1 píše:

Souhlas, někdy stačí, že pes třeba viděl, že dítě předtím v ruce mělo jídlo/balonek/klacík a chce si to vzít ( samozřejmě že výchova v takovém případě pokulhává), neodhadne a škrábne zubem, protože v ruce už nic není. Je to blbá dituace, ale není to úmysl. Kousnutí psem, když pes kousnout chce bývá znatelné i od pidi psa. Prostě díra od špičáku + treba tržná rána. Psa je samozřejmě třeba hlídat a zabezpečit. Ať už kousnul úmyslně, nebo jen neobratně neodhadl. Kde je pes je třeba být vždy ve střehu. Pro dobro všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105786
4.8.19 12:00
@Bubla Bůčková píše:
Zase dostal přednost pejsek no, chudáčka nebudeme zavírat :roll: zavolala bych doktorce v pondělí. Ségra dostala jednu nějakou injekci, ale je to tak 30 let :nevim:

kde je to napsano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+