Dítě kousl pes

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.8.19 12:01
@lucenka píše:
takže pes zubem škrábne, ale není to napadení? Někteří pejskaři jsou fakt mimo :zed:

To se zase musím zastat, kolikrát se při hře děti se zvířaty poškrábou, kozy prcky potrkaj a není to napadení… Jako já byla jako děcko poškrábaná tolikrát a rozhodně mě ti psi nenapadli… Jednou mě jako děcko cvaknul ovčák když si myslel, že mu beru rohlík a to napadení bylo a je v tom opravdu veliký rozdíl… Jinak mám dva velké psy a i děti a rozhodně psům nezakazuje se po dětech ohnat!!! Mají místo kam za nimi děcka nesmí a nemůžou a pokud děcks psy otravují přespříliš, tak psi sami odchází a když se jim děcka pověsí za ocas nebo dělají co je bolí tak se pes ožene, oštěkne je, seřve!!! já děcka taky okřiknu a je vše v pohodě… Mám vychovaný, flegmatický psy se kterými si hrají i batolata od kamarádek a prostě když je třeba tak ty děcka upozorní co je za hranou a co už ne… a fakt to není napadení. Ale jsou to moji psi, znám je a vím, že jsou v pohodě a na děcka zvyklý.

• Citovat
  • Upravit
106160
4.8.19 12:12
@lilith1 píše:
Jasne, tak ze pes kousne dite nastesti ne do obliceje a ty ho obhajujes? to snad ne, mel dostat poradne za vyucenou, ze toto fakt ne.
psa ve vetsine pripadu nekdo vyprovokuje , pokud to neni pes asocial
@j.a.n.i1 píše:
No, ono je otázkou zda ho fakt kousnul, že. Kolikrát je to spíš šrám od zubu, nikoliv kousnutí a ani to jako kousnutí nebylo tím psem myšleno a vznikne to spíš souhrou náhod.
presne tak
@lucenka píše:
VždyŤ je jedno, jestli to je kousnutí nebo škrábnití zubem. Ten čokl napadl malé dítě :pocitac: žádný obhajování si nezaslouží.

taky se mohl jen branit nebo davat najevo, ze se mu neco nelibi…to jeste neni utok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.8.19 12:23
@Venetia píše:
taky se mohl jen branit nebo davat najevo, ze se mu neco nelibi…to jeste neni utok

Dítě mu podle popisu nic nedělalo. A pokud se psu něco nelíbí, tak to snad dává najevo vrčením.

• Citovat
  • Upravit
106160
4.8.19 12:31
@lucenka píše:
vždyŤ zakladatelka psala, že šli. Dítě mu nic nedělalo, nic mu nedávalo. Ale rádoby pejskaři si vždycky najdou nějakou omluvu, proč čokl někoho napadne :pocitac:
a lidi vzdycky budou tvrdit ,ze to bylo uplne bezduvodne :D
@Alladina píše:
Víme, zakladatelka psala, že dítě šlo okolo psa, tedy si psa nijak nevšímalo a pes po něm vyjel.
v ten moment mozna opravdu jen slo …ale vime, jaka mezi nimi byla interakce predtim ,asi se nevideli poprve .
@Bubla Bůčková píše:
Já tomu jako budu věřit jo, nehoda… Ona vždycky je to nehoda, protože náš pes by nikdy… Ale probůh právě proto prostě psa zavřu! A tady mám problém já, protože při představě zavření nebo uvázani psa začne teprv ta pravá pejskařska hysterie :pocitac:
radeji nekomentuji :D snad je lepsi se domluvit tak , aby se tam nesesli a je vyreseno
@Bubla Bůčková píše:
A když je tohle těm pejskařum narozdíl od těch hloupejch hlupáků s dětma tak jasný, tak proč toho psa neuvazou, neodvedou, nezavřou??? To prostě absolutně nechápu. Kdo má mít možnost se proběhnout u babičky po zahradě dítě nebo pes?
jasne , ze pes ..pokud je treba bytovy ,tak aby si uzil zahradku ne ? proc by tam jinak jezdili , toho muzou rovnou nechat zavreneho doma .
@Paní Harringtonová píše:
A tys to viděla?
nikdo to nevidel …mohlo to byt klidne uplne jinak :nevim:
@tothova píše:
Tak pes nemá s dítětem o samotě co dělat. No a pak taky každý tvor má právo vyjádřit svůj nesouhlas - ať to umí jakkoliv. A ani dítě nemá co komandovat psa, naopak se k němu má chovat slušně - což mu mají vysvětlit dospělí.
Pak taky izolovat psa od návštěv a od dětí není nic dobrého. Naopak si má zvykat jak dítě, tak pes ovšem vždy pod dohledem.
Pes nikdy neublíží jen tak. Hlavně kousnutí není pokousání. No a když je nějaký chudák pes vystresovaný z bití - tak copak za to může ten pes? Nebo vy snad doma děti bijete, když se nechovají dle představ?
u deti se muzou zblaznit , aby se jich nikdo nedotkl ,facka je neskutecne tyrani ale zvirata by rezali na potkani ..opravdu skveli lidicky co meri kazdemu jinak
@Heivka píše:
@Bubla Bůčková Já jsem psala že bych k nevyzpytatelnému psu dítě už nevodila, pro dobrou obou. Já nemám problém svoje psy uvázat nebo zavřít když k nám přijde návštěva, co se psů bojí (mám dvě velká „telata“), například řemeslníci, lidi co odečítají teplo a podobní to oceňují. A taky je problém že spousta majitelů malých psů (bohužel i někteří majitelé velkých) kašle na výchovu a výcvik. Zase na druhou stranu by se nepejskaři mohli občas při setkání se psem mohli zamyslet hlavou. Například jdu venku se psy na vodítku, psy mám u mé levé nohy. Z pravé strany vedu syna (4roky) za ruku, na zádech v šátku roční dcerka. Potkáváme paní tak cca 40 letou. Zatlačím psy aby šli po trávě a paní měla kolem nás možnost bezpečného průchodu po chodníku a co udělá? Začne nás obcházet po trávě těsně kolem psů a ještě mi vynadá že obě moje feny otočí hlavu aby si mohly čuchnout kdo je to tak těsně míjí, přitom já udělala všechno aby měla paní většinu chodníku a mohla nás obejít bez kontaktu s mými psy. Nebo jiný případ, velmi čerstvý, usoudili jsme s manželem že naše mladší fena není vhodný materiál k dalšímu chovu, tak jsme jí nechali vykastrovat. Jdu s ní po narkóze na první procházku, ona se motá a sotva stojí protože je ještě dost dezorientovaná, má na sobě veterinární oblek a na něj jsem dala nášivku NEHLADIT a co se nestane? Přijde maminka s asi 5 letým dítětem a hned jé pejsek, běž si ho pohladit, a když se ohradím že psovi není dobře ať na něj nesahají tak se dozvím že jsem samice skotu co ani nedovolí dítěti pohladit psa. Přitom to bylo hlavně kvůli tomu aby na cizí dítě nevyjela i doma první dva dny ležela v ohrádce aby se k ní nepřipletly moje děti protože tu narkózu nesla dost špatně. Teď po týdnu je to zase ten veselý a milý pejsek, ale pár dní co jí bylo nejhůř tak bez bedlivého dohledu bych doma měla „agresivního psa co bez důvodu pokousal chudáka dítě, co se jenom chovalo jako dítě“ i když pravda by byla úplně jinde.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106160
4.8.19 12:33
@lucenka píše:
Dítě mu podle popisu nic nedělalo. A pokud se psu něco nelíbí, tak to snad dává najevo vrčením.

jak ktery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.8.19 12:37
@Lucie_Sx píše:
Pes má VŽDY důvod. Každý tvor má ke svému chování vždy nějaký důvod. Že ho zakladatelka neviděla, že nikdo psovi do hlavy nevidí, to je věc druhá. Ale opravdu nikdo nikoho nekousne BEZDŮVODNĚ. Kousnout do někoho je věc, kterou si každý pes pořádně rozmyslí, než to udělá. Takže ano, důvod tam nějaký byl.
(je to pro to dítě celkem jedno, proč to pes udělal, takže píšu jen proto, abych to uvedla na pravou míru)

Kde píšu o psovi?!?! Však říkám majitel… Pes se sám do kotce nezavre :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.8.19 12:38
@Venetia píše:
kde je to napsano?

Pes a dítě navolno oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106160
4.8.19 14:08
@Bubla Bůčková píše:
Pes a dítě navolno oba.

no jasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12591
4.8.19 18:16
@Venetia píše:
taky se mohl jen branit nebo davat najevo, ze se mu neco nelibi…to jeste neni utok

Jasne, psovi se dite nelibi, neco se mu na nem nelibi a tak ho kousne do krku..jo jsou takove pripady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
4.8.19 20:27

@lilith1 Pes dá v první řadě najevo že se mu něco nelíbí vrčením, idiotský majitel psa to bere jako hroznou věc tak to z něj „vymlátí“ že si tohle dovolovat nebude a když potom psa nějak zaženete do kouta, tak za vrčení vždycky dostal po tlamě, neví co má dělat. Má strach, od „vůdce smečky“ se pomoci nedočká a tak se brání. Pokud je to něco drobného tak se ožene a cvakne zuby, když je do kouta zahnán úplně tak půjde do plného útoku. A zase je to o tom, že pes není hlavní viník, ale o tom, že majitel o psech ví velké kulové a ostatní lidé kolem psů nedodržují základní pravidla styku se psem. Ano jsme národ pejskařů, ale díky tomu jsme taky na špičce v profesionální kynologii, máme jedny z nejlepších psů záchranářů, celý svět se k nám jezdí učit o výcviku asistenčních psů a takhle bych mohla pokračovat ještě dost dlouho. Druhá strana mince je, že je tu psů opravdu hodně a i lidé kteří psy nemají příliš v lásce by se měli naučit komunikovat s veškerým osazenstvem svého okolí. Protože člověk je, narozdíl od ostatních zvířat, tvor myslící tak by měl být schopen se nejlépe přizpůsobit prostředí v němž žije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
13.8.19 09:27

No ono je to o výchově… hodne chkapu stale uplatnuje tresty a drezuru. Kdyz nekomu reknu, ze cvicime pres pozitivku a neco na navadeni palskem tak jsem za blbce, ze pes vude reagovat na pamlsek vzdy…neni to pravda. Sama mam s tim velkou zkusenost..pak to mohlo vyvolat to, ze dite jde nemotornejsi chuzi a pes vybehne… Nas pes nereagoval na lidi, ale jakmile sel nekdo telesne postizeny, nebo i zdravi clovek zacal treba v lese delat kliky apod… pro nej to byl nezvykly pohyb a chtel vybihat. Spravne chovani oznacujeme klikrem a odnaucujeme… ale drezura to muze zhorsovat. Bohuzel chlapy si stale chteji dokazovat dost casto, ze oni jsou ram páni a pes pak s nim sice jde vychovane, ale hlavu svesenou a ocas mnohdy tez. :( Osobne bych zasla na nejake testy…i odcerveny pes muze po tablete jit a neco obliznout a zas neco chytit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
13.8.19 09:34

@Heivka presne..kolik lidi psa okrikne kdyz da prvni upozorneni vrcenim a pak pes jde rovnou bez jakehokoli naznaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
13.8.19 09:38

@lucenka tak o tomhle bych se hadala…je to tak jak pise @Heivka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
13.8.19 09:39

@lilith1 kdyz jde pes po krku tak chce vetsinou zabit..to uz je jiny pripad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.19 16:12

Často je chyba na straně páníčka :( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat