Dítě nebo láska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3230
23.1.12 11:23

Zakladatelko, já ti jen doplním informace, které jako bezdětná vědět nemůžeš.

Příchodem dítěte se hodně mění vztah rodičů - z bezstarostných milenců jsou tu rodiče, jejichž prvním úkolem je starost o dítě, kterou si nelze představit, tak ani nebudu popisovat. Břímě je vždy více na matce a občas se stane, že otec změnu neunese - nelíbí se mu, že už doma nemá klídek a pohodičku, místo „miláčku sem, miláčku tam“ slýchá častěji „dochází plenky, jsem unavená, dneska ne“ a je tak jednoduché zajít si užít klid někam jinam, nechat se vyslechnout, obskakovat, ten sex je už jen takový bonus…

Manželka zas až taková mrcha nebude, když pečuje o dítě, zatímco manžel si odskakuje jinam :think: . Pokud by byla špatná matka (bila dítě, pila,…), manžel by jistě sám žádal o svěření dítěte do péče, když je na něj tak upjatý. A pokud jde o jejich vztah - člověk nikdy! neví, co mezi dvěma lidmi je, jen oni dva to ví. Co řekl tobě… je to klišé, ale ženáči to opravdu říkají vždy, nad tím bych se aspoň zamyslela. A to, že je upřímný a nelže, s tím jistě donedávna počítala jeho životní láska a partnerka a hle, jak s důvěrou dopadla. A pokud ti o manželce řekl něco špatného :roll: , tak věz, že nikdo není dokonalý. Myslíš si, že jsi pro něj ta pravá (tedy lepší) a vidíš, co si dav myslí o tvém chování :think: .

No já bych ti poradila - zamysli se nad vaším vztahem s nadhledem… Když už ničíš život jiným lidem, zkus být trochu sobecká a nezničit život ještě i sama sobě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
23.1.12 15:08
kacakaca píše:

Příchodem dítěte se hodně mění vztah rodičů - z bezstarostných milenců jsou tu rodiče, jejichž prvním úkolem je starost o dítě, kterou si nelze představit, tak ani nebudu popisovat. Břímě je vždy více na matce a občas se stane, že otec změnu neunese - nelíbí se mu, že už doma nemá klídek a pohodičku, místo „miláčku sem, miláčku tam“ slýchá častěji „dochází plenky, jsem unavená, dneska ne“ a je tak jednoduché zajít si užít klid někam jinam, nechat se vyslechnout, obskakovat, ten sex je už jen takový bonus…

Manželka zas až taková mrcha nebude, když pečuje o dítě, zatímco manžel si odskakuje jinam :think: . Pokud by byla špatná matka (bila dítě, pila,…), manžel by jistě sám žádal o svěření dítěte do péče, když je na něj tak upjatý. A pokud jde o jejich vztah - člověk nikdy! neví, co mezi dvěma lidmi je, jen oni dva to ví. Co řekl tobě… je to klišé, ale ženáči to opravdu říkají vždy, nad tím bych se aspoň zamyslela. A to, že je upřímný a nelže, s tím jistě donedávna počítala jeho životní láska a partnerka a hle, jak s důvěrou dopadla. A pokud ti o manželce řekl něco špatného :roll: , tak věz, že nikdo není dokonalý. Myslíš si, že jsi pro něj ta pravá (tedy lepší) a vidíš, co si dav myslí o tvém chování :think: .

No já bych ti poradila - zamysli se nad vaším vztahem s nadhledem… Když už ničíš život jiným lidem, zkus být trochu sobecká a nezničit život ještě i sama sobě!

Pod to bych se podepsala :palec: Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
23.1.12 16:28
lumáťa píše:
kacakaca píše:

No já bych ti poradila - zamysli se nad vaším vztahem s nadhledem… Když už ničíš život jiným lidem, zkus být trochu sobecká a nezničit život ještě i sama sobě!
Pod to bych se podepsala :palec: Přesně tak.
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
23.1.12 17:16

Upřímně bych neřekla, že zakladatelka rozbijí manželství. Kdyby to u nich fungovala tak jak má, tak ten chlap z rodiny s malym děckem nebude utíkat za milenkou.
Doma mám dva malý prcky, pořád to vypadá jako kdyby jsme byli milenci. Necháváme si zamilovaný vzkazy, píšeme denně několik sms či mailu a několikrát za měsíc dělám pro nás romantickou večeři. Nehádáme se a oba se snažíme a staráme o náš vztah, aby ani jeden z nás neměl důvod utíkat za jiným/jinou.
Podotýkám, že jsem svého chlapa odloudila od rodiny - ženy a 2 nevlastními kluky - z rodiny, kde ti OPRAVDU nefungovalo.
A musim říct, že být v kůži podváděné manželky, tak nechám manžela jít, protože lepit vztah kvůli dětem mi přijde jako největší blbost a odnesou to nejvíc děti. A pak mám taky svojí hrdost :-)

• Citovat
  • Upravit
sophinka
23.1.12 17:19
alli_li píše:
Upřímně bych neřekla, že zakladatelka rozbijí manželství. Kdyby to u nich fungovala tak jak má, tak ten chlap z rodiny s malym děckem nebude utíkat za milenkou.
Doma mám dva malý prcky, pořád to vypadá jako kdyby jsme byli milenci. Necháváme si zamilovaný vzkazy, píšeme denně několik sms či mailu a několikrát za měsíc dělám pro nás romantickou večeři. Nehádáme se a oba se snažíme a staráme o náš vztah, aby ani jeden z nás neměl důvod utíkat za jiným/jinou.
Podotýkám, že jsem svého chlapa odloudila od rodiny - ženy a 2 nevlastními kluky - z rodiny, kde ti OPRAVDU nefungovalo.
A musim říct, že být v kůži podváděné manželky, tak nechám manžela jít, protože lepit vztah kvůli dětem mi přijde jako největší blbost a odnesou to nejvíc děti. A pak mám taky svojí hrdost :-)

gratuluji k tvému dobrému pocitu :lol: nicméně nesouhlasím

• Citovat
  • Upravit
alli_li
23.1.12 17:22

Mám dobrý pocit, protože jsem první se kterou má vlastní děti - je mu 47 let - a se kterou je konečně šťastný.
Ale každý má jiný názor :-) A každý to jinak vnímá :-)

• Citovat
  • Upravit
29
23.1.12 17:56

Myslím, že případ alli li není ani tak o dobrém pocitu.
Můj názor - proč má chlap žít v manželství, kde není šťastný, když může být šťastný někde jinde s někým jiným. A co si budeme povídat, není-li jeden z rodičů spokojený a ve vztahu/manželství se trápí, odráží se to i na partnerovi a nakonec vše odnáší děti. Myslím, že ty to vnímají nejvíc ze všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.12 18:02

Když jsou ti chlapi tak nešťastní s hroznýma manželkama..proč neodejdou do svého bytu, nežijou sami a nestarají se sami o sebe? Proč se s větší čí menší plynulostí stěhujou k novejm ženskejm??
Jistě..není to 100%…ale velká většina nemá „koule“ na to odejít do samoty.
INKO M

• Citovat
  • Upravit
23.1.12 18:03

Zabludeni zenaci by mali byt kazdou potencialnou milenkou nezne otoceni a nasmerovani domov. Pretoze ak si stastna nalezkyna takehoto tulaka necha, riskuje ze tulak zase zabludi a nebude vrateny domov.

A priznajme si, ze velakrat by sa dalo vratit z kratsej cesty, keby OBAJA akteri pouzivali mozog a keby sa (najcastejsie) slecny neobhajovali tym, ze oni su bez zavazkov a tak mozu dorazat aj na zenaca.

Alli, je odloudit a odloudit. Pokial si v zaciatku vasho vztahu povedala so mnou ti bude lepsie, ale vrat sa az budes volny, tak si ho neodloudila. Pokial si onho bojovala …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.12 18:06

Naštěstí pro ně existuje na každém rohu ochotná vrba, které se může svěřit a najít v ní tu pravou lásku..konečně. To jako myslí milenky vážně??
Je to o nabídce a poptávce..do ženatého nebo s dětmi jsem nikdy nešla, mohl se mi líbit jak chtěl, ale já jsem prostě nerada dvojka a asi jsem teda neměla sebevědomí na to myslet si, že někdy budu nad jeho dětma a taky exženou ..

• Citovat
  • Upravit
29
Anonymní píše:
Jistě..není to 100%…ale velká většina nemá „koule“ na to odejít do samoty.
INKO M

No tak to si myslím, že je trefné. Přeci jen, i když je to doma tak děsné, když už nic, tak mají alespoň veškerý servis v podobě teplé večeře a čistého prádla. Kdo by to dělal, kdyby byli sami??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
mischalka píše:
Myslím, že případ alli li není ani tak o dobrém pocitu.
Můj názor - proč má chlap žít v manželství, kde není šťastný, když může být šťastný někde jinde s někým jiným. A co si budeme povídat, není-li jeden z rodičů spokojený a ve vztahu/manželství se trápí, odráží se to i na partnerovi a nakonec vše odnáší děti. Myslím, že ty to vnímají nejvíc ze všech.

Souhlasím :-)

• Citovat
  • Upravit
alli_li
23.1.12 18:09
Bábi Zlopočasná píše:
Zabludeni zenaci by mali byt kazdou potencialnou milenkou nezne otoceni a nasmerovani domov. Pretoze ak si stastna nalezkyna takehoto tulaka necha, riskuje ze tulak zase zabludi a nebude vrateny domov.

A priznajme si, ze velakrat by sa dalo vratit z kratsej cesty, keby OBAJA akteri pouzivali mozog a keby sa (najcastejsie) slecny neobhajovali tym, ze oni su bez zavazkov a tak mozu dorazat aj na zenaca.

Alli, je odloudit a odloudit. Pokial si v zaciatku vasho vztahu povedala so mnou ti bude lepsie, ale vrat sa az budes volny, tak si ho neodloudila. Pokial si onho bojovala …

Ano, ja jsem na něj čekala - nedávala ultimátum - on se tak sám rozhodnul odejít a zkusit žít jinak.

• Citovat
  • Upravit
29
23.1.12 18:10

Možná kdyby spousta manželek nebralo ty svý chlapy jako jistotu (protože přeci spolu mají dítě a slibovali si věrnost) a aspoň trochu by se chovaly jako alli li

alli_li píše:
Necháváme si zamilovaný vzkazy, píšeme denně několik sms či mailu a několikrát za měsíc dělám pro nás romantickou večeři. Nehádáme se a oba se snažíme a staráme o náš vztah, aby ani jeden z nás neměl důvod utíkat za jiným/jinou.

tak by většinu chlapů ani nenapadlo nějakou milenku hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.12 18:11

Já ani tak nemyslím, že jde o večeře nebo čisté prádlo, ale o to |„teplo domova“. Než přijít do zhasnutého bytu a sedět tam sám u telky nebo compu…
Třeba můj by se o sebe dokázal s přehledem postarat, ale být sám…kamarádi nemají po večerech čas pořád…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky