Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V každém vztahu jsou problémy - jsme jenom lidi - ale všechno je to o komunikaci. Kdybych zjistila, že můj muž má milenku, v první řadě bych chtěla vědět, co ho k tomu vůbec vedlo, co mu chybělo. Chtěla bych to vědět. A pak je otázka, jestli to můžu změnit a ovlivnit a jestli o to on vůbec stojí.
Jestli ne, tak přeju šťastný život s novou ženou, držet ho nebudu. Ani kvůli dětem. Nedovedu si představit, jak bych dětem vysvětlovala, proč tatínek spává vedle v pokoji, proč nespává doma, kam jel na týden,....... ne, na to bych opravdu neměla.
A kdyby chlapi doma delali aspon neco a nenechavali domacnost a deti na starost jen manzelce, dockali by se i te lasky a sexu…
U nas to nejvic skripalo, kdyz se nam financne nedostavalo, ja sla do prace, ale manzel nejak neprevzal cast odpovednosti za chod rodiny… pak ale nemuze ocekavat, ze ja se rozktajim, aby deti a on byli stastni a ja padnu vycerpanim…Podotykam, ze mladsi dceri byl rok a ctvrt…kdyby on mel dve zamestnani, taky by doma urcite sexu ubylo… ![]()
A o nevěrách si vůbec z velké většiny nemyslím, že jsou z enspokojenosti.
Všude ve svém okolí vidím, že jsou v rozcapeností a pálí je dobré bydlo. Týká se to jak mužů,tak žen.
Dneska se mám pocit hrozně rychle od potíží utíká, místo toho se k nim postavit čelem. Hodně pravdy má Alli, že o vztah je třeba pečovat…ale oboustraně…a muži jsou v tomto línější…bohužel.
INKO M
Se omlouvám, že jsem to tak zahltila, ale většina argumentů od holek co chodily se ženáčem mne teda rozpaluje…
Anonymní píše:
A o nevěrách si vůbec z velké většiny nemyslím, že jsou z enspokojenosti.
Všude ve svém okolí vidím, že jsou v rozcapeností a pálí je dobré bydlo. Týká se to jak mužů,tak žen.
Dneska se mám pocit hrozně rychle od potíží utíká, místo toho se k nim postavit čelem. Hodně pravdy má Alli, že o vztah je třeba pečovat…ale oboustraně…a muži jsou v tomto línější…bohužel.
INKO MSe omlouvám, že jsem to tak zahltila, ale většina argumentů od holek co chodily se ženáčem mne teda rozpaluje…
S timhle se ztotoznuju i ja.
Jo, už taky to, že na nevěru žena PŘIJDE..že se málokdy nevěrník svěří, že je nespokojen a chce odejít. Nevěra bývá odhalena, nechtěla být tudíž do poslední chvíle přiznána…milé milenky…
Mám takový dojem, že za všechno vlastně můžou ty strašné milenky, které jako svůj životní cíl považují rozbít manželství a oni ti vaši manželé jsou vlastně nevinní chudáci ![]()
Anonymní píše:
Jo, už taky to, že na nevěru žena PŘIJDE..že se málokdy nevěrník svěří, že je nespokojen a chce odejít. Nevěra bývá odhalena, nechtěla být tudíž do poslední chvíle přiznána…milé milenky…
Naprostou pravdu díš ![]()
Já bych to brala jako maželovo selhání, nemusí podlehnout každé víle, která je svolná…nejsme zvěř, jsme lidi, co se mohou ovládat.
Ale moje reakce byla spíš na to, že konečně potkali tu pravou lásku, že jsou doma nespokojení a nedoceněni a další kydy.
Za sebe bych do ženatého nešla, jsem dost majetnická ![]()
Já si třeba nemyslím, že je to o tom, že by konečně potkali tu pravou lásku. Jen třeba někoho, s kým si víc rozumí v zásadních věcech. A to se přeci může stát. Mužům i ženám.
Mischalko…máš určitě pravdu a rozhodně se to může stát. Ale popravdě si myslím, že tolik případů nevěry to taky nebude. Ale já tu nechci řešit o čem je manželství..já jen docela cháp tu manželku z úvodního příspěvku, protože je ublížená, ukřivděná , zraněná…
Inko M
mischalka píše:
Já si třeba nemyslím, že je to o tom, že by konečně potkali tu pravou lásku. Jen třeba někoho, s kým si víc rozumí v zásadních věcech. A to se přeci může stát. Mužům i ženám.
Ano, ale nemeli by u toho zapominat, ze uz maji nejake zavazky vuci svoji manzelce(manzelovi) a detem… a vuci detem hlavne, protoze ty uz jsou jejich nadosmrti…
mroe píše:
Ano, ale nemeli by u toho zapominat, ze uz maji nejake zavazky vuci svoji manzelce(manzelovi) a detem… a vuci detem hlavne, protoze ty uz jsou jejich nadosmrti…
Tak to stoprocentně, já s tím souhlasím a nevěru rozhodně neuznávám. Jen to prostě v určitých situacích dokážu „pochopit“.
A jak už jsem psala, je to také o komunikaci, jestli jsou Ti dva schopní to vůbec nějaký způsobem všechno vyřešit. A tak, aby tím ty děti netrpěli.
Sandence kdesi na čtvrté stránce píše, jak by nikdy nelhal a jak je až nepříjemně upřímný…ale on přece manželku obelhával celý rok… jenže kdo nechce vidět nevidí… a tak nějak já koukám na ty pravdy sdělované milenkám..
INKO M
INKO M
Tak upřimný může být, ale v naprosto nezásadních věcech. Pokud rok lže manželce, tak pochybuju o tom, že k ní byl a je celou dobu upřimný.
Tomu nevěřím.
Anonymní píše:
Mám takový dojem, že za všechno vlastně můžou ty strašné milenky, které jako svůj životní cíl považují rozbít manželství a oni ti vaši manželé jsou vlastně nevinní chudáci
podívej pokud by šlo o velkou lásku ze strany muže,nedělalo by mu problém říct to manželce ,rozejít se s ní a pak začít vztah se svojí životní láskou. Milenka které toleruje něco jiného je jen ...... domysly co je ti libo.
A to,že muži myslí především přirozením,je přece známý fakt od Adama
Proč by se nevracel k milence -neotravuje domácími pracemi,sex má kdy je mu libo,a maximálně jí zaplatí večeři. V bordelu by ho ta hodina vykecávání a 10 minut sexu přišla podstatně víc peněz