Dítě s rýmou do školy a korona

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
5.9.20 14:57

@ugluk to je mi jasný, že nikdo nwchce být ten první, kdo se ozve. U nás je manžel takovej kverulant, tak on by se toho jistě ujal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.9.20 15:30
@roba18 píše:
Hele chápu co chceš příspěvkem říct. Ale co najít tedy dělat rodiče dětí, které mají rýmu téměř pořád? Nemají tedy pracovat? A pobírat dávky? Nerypu, chci jen slyšet, jak bys to řešila.

Já také nerýpu! Jen jsem chtěla říci, že je jedno zda je tu covid/necovid… vše se odvíjí od osobní zodpovědnosti každého z nás. Naše dítě absolvovalo školku, kdy tam bylo v součtu za ty roky tak maximálně co by se vešlo do těch 10 měsíců standardního jednoho roku. Nikdy jsme nedali dítě nemocné, ani s rýmou, vracel se vždy fit. A prostě do týdne si zase donesl něco veselého od jednoho ze snoplivců. Prošli jsme si jako rodina vším, některé hrdinky dávají do školky i s neštovicemi, horečkou, zánětem spojivek atd. Nejvíce se bily v hruď matky na rodičovské, co byly prokazatelně s mladším doma a ráno přivedly starší dítě se skelným očima, nudlí u nosu a zcela vláčné. Prostě jen lenost, nic víc. Já bych tu tvou otázku otočila… jak k tomu příjde pak ten zbytek? Třeba i ti uvědomělí a zodpovědní? Jak jsme ty roky zvládli? No velmi těžce! Oba pracující, bez hlídacích babiček… bylo to neuvěřitelně náročné, ale zvládli jsme to. Letos jsme to zvládli i bez ošetřovného a to jsme měli dítě doma. A nemyslím si, že bych to hrotila! Kdyby se každý z rodičů držel zásad elementární slušnosti a osobní zodpovědnosti, bylo by všem lépe! A nemusela by být věčně vybílená školka, protože nějaká matka jaksi pozapoměla na tuhle rýmu a tamty spojivky atd. Upřímně někdy mi byla hanba za ty dospělé, v jakém stavu jsou ochotni tam šoupnout vlastní děti!!! Sami by takhle nevylezli z domu, zalezli si do peřin, ale toho mrňouse tam ráno pohodí a je. Víc zodpovědnosti, jinak se nikam nepohnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
5.9.20 15:34

Naše škola rýmu a kašel podpoří jeste tim, ze deti budou chodit plavat. Plavani je povinne a pokud dite nechceme posilat plavat, musime mit zpravu od lekare. Plavani mi nevadi, ale jine skoly alespon posunuly kurzy na jaro. U syna zacinaji pristi tyden a chodi do poloviny listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65364
5.9.20 15:42
@akisek píše:
Naše škola rýmu a kašel podpoří jeste tim, ze deti budou chodit plavat. Plavani je povinne a pokud dite nechceme posilat plavat, musime mit zpravu od lekare. Plavani mi nevadi, ale jine skoly alespon posunuly kurzy na jaro. U syna zacinaji pristi tyden a chodi do poloviny listopadu.

Když to všichni posunou na jaro, tak se tam nemůžou vlézt. U nás se střídají školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
5.9.20 15:51
@vokishka píše:
Když to všichni posunou na jaro, tak se tam nemůžou vlézt. U nás se střídají školy.

V pripade, ze dite nesmi do skoly s rymou a kaslem povinne plavani beru jako cilene odrovnani kolektivu. V cizine jsou bazeny zavrene a skola nic nenarizuje. Detska dr mi rikala, ze tohle se ji vazne nelibi, ale nikdo se jich neptal. Zbytecne zaplnene cekarny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6048
5.9.20 15:54

Zlaté individuální vzdělávání :) tam něco takového nehrozí. Dneska jsem mluvila s jednou maminkou na hřišti a ta z toho má osypky. Nejmladší potomek 3 roky a začal chodit do školky. Ta rýmu a občasný kašel toleruje, jak to bývalo. Prostřednímu potomkovi je 11 a škola má teď instrukce, že občasné zasmrkani ano, ale jakmile se k tomu přidá kašel, tak smůla…

No a mládě ve školce všechno chytne a známe sourozence a kolečko rýmy… To se do práce hned tak nepodívá, nemá hlídací babi a jestli tu je nějaká hlídací agentura, to fakt netuším, ale pokud ano, nic levného to nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
5.9.20 15:55
@akisek píše:

plavani je povinne
https://www.msmt.cz/…terym-se-1-1

nekomu se nelibi matika, a skola ji presto uci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
5.9.20 15:56

@kacz já to spíš myslela tak, že doufám, že se nedočkám toho, aby mi ze školy zavolali, že mám dítě v izolaci :) Což vede k takovým absurditám, že tu dumám, zda poslat do školy dítě, kterému včera trochu teklo z nosu, ráno se vysmrkalo, od té doby nic, řádí tu jak černá ruka, ale na přímý dotaz odpoví, že se necítí zcela fit a má rýmu. Což je samozřejmě ochotno ve škole vykládat a pořádně to zveličit. Fakt divná doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.9.20 16:01

@akisek U nas je tez plavani, ale povinne neni. Vyplnovali jsme prihlasovaci papir a budeme platit neco za dopravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65364
5.9.20 16:06
@Svistice píše:
@akisek U nas je tez plavani, ale povinne neni. Vyplnovali jsme prihlasovaci papir a budeme platit neco za dopravu.

Ve které je třídě? Druhá a třetí třída by měla být povinná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21676
5.9.20 16:13

@ugluk hele syn přišel v pátek ze školy s tím, že paní učitelka říkala, že s kašlem nemají děti chodit do školy a on strašně kašle. No vytáhla jsem z něj, že mu ve škole zaskočilo a pak kašlal. Doma demonstrativně několikrát zakašlal, tahal to až z paty. No a dnes od rána ani ťuk. Tak přemýšlím, jestli psát mail třídní učitelce nebo to nechat plavat… Ten rarach fakt nemá školu rád a hledá jakoukoliv záminku, aby mohl zůstat doma. Naštěstí to zvládá doma i sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.9.20 16:16
@vokishka píše:
Ve které je třídě? Druhá a třetí třída by měla být povinná.

Ve druhe. Ale na konci roku po nas chteli vedet, zda o plavani mame zajem a minuly tyden jsem vyplnovala dalsi papir, ze dite prihlasuji.
Uprimne jsou rodice, co nezaplati diteti ani 10 korun na autobus a 50 na divadlo. Tak si nejsem jista, jak je nekdo donuti dat treba 100 na poleti na autobus, co vozi decka na plavani, a koupit plavky a treba koupaci cepici. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.9.20 16:29

@Svistice
Druha a treti trida ma opravdu povinne plavani. Oni u vas pravdepodobne zjistuji ucast, ze je treba predem zamluvit autobus. Kdo neplave, tak musi dolozit potvrzeni od detske. Moje dcera minuly sk. rok nestihla dokoncit ctyri lekce. Pokazil to covid. Autobus jsme neplatili. Vedeni skoly ziskalo dotace na cestovne na plavani. My uz od unora mame zamluveny stejny ternim dalsi rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
5.9.20 16:30
@akisek píše:

Syn 3. třída chodí taky povinně plavat a žádný problém s tím nemám. Náchylné děti to chytí kdekoli jinde a pohyb dětem jedině svědčí. Jsi si jistá, že na jaře bude líp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30982
5.9.20 16:37

Tak u nas skolka zatim zadna pravidla k nemocem nedala, ale uz na tridnich schuzkach v cervnu pani reditelka říkala, ze se jim moc osvedcilo deti s rymou neprijimat do vyucovani, ze se tam vubec nesirily nemoci jako obvykle. Pomyslela jsem si neco o šíření rymy v kvetnu a cervnu, ale mlcela jsem. Tak cekam nejaky podobny pristup i ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí