Dítě samotné v noci v 11 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.9.20 09:40
@terien píše:
Jestli chlap maká non stop, tak musíte být za vodou

To fakt ne
Non stop znamená že třeba má 3 dny noční, dva dny volno,4 dny ranní

• Citovat
  • Upravit
5684
26.9.20 09:44

Kdyby byl syn doma ještě se starším sourozencem, tak možná. Samotný nikdy. U nás na a sídlišti začalo v noci hořet v bytě, děti byly doma samy a nedopadlo to dobře. Nechci tedy strašit požárem, ale může to být jen horečka, střevní chřipka se zvracením. Prostě samo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
26.9.20 09:47
@Anonymní píše:
To fakt ne
Non stop znamená že třeba má 3 dny noční, dva dny volno,4 dny ranní

Tak na emiminu má každý zřejmě stotisícové výplaty no…taky jsem kdysi dělala jeden čas noční a doma v tu dobu pětiletá dcera, ale byl s ní manžel.
Jak píšu, nenechala bych samotné ani to jedenáctileté. Ale jestli máš tu kontrolu a vychází to na pár nocí měsíčně :nevim:
Osobně bych se bála. Na druhou stranu chápu, že do práce musíš, z něčeho se žít musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.9.20 09:51

No ony budou na 3 směny i odpolední :D Nejen noční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
26.9.20 09:59

Já se sama doma bojím ještě občas i teď jako dospělá. Takže ne, určitě bych dítě doma nenechávala samotné. Jednou možná, ale ne pravidelně, to vůbec ne. Nehledě na to, že se může cokoliv stát. Od pozaru přes vytopení sousedy, únik plynu a jiné radosti. Myslím, že v 11 je sice už to dítě samostatné, ale nedokáže odhadnout rizika, nebezpečí a situaci celkově…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.9.20 10:06
@Baruunečka píše:
Já se sama doma bojím ještě občas i teď jako dospělá. Takže ne, určitě bych dítě doma nenechávala samotné. Jednou možná, ale ne pravidelně, to vůbec ne. Nehledě na to, že se může cokoliv stát. Od pozaru přes vytopení sousedy, únik plynu a jiné radosti. Myslím, že v 11 je sice už to dítě samostatné, ale nedokáže odhadnout rizika, nebezpečí a situaci celkově…

Ještě, že jsem své 3 děti k té samostatnosti dokázala vychovat, jinak bych asi s takovou nejspíš musela sedět doma na zadku a nehnout se od plotny, natožpak třeba nedejbože jít do práce 8o když tady čtu, co by 11 ti leté dítě vlastně mohlo všechno provést :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.9.20 10:39
@Anonymní píše:
Děkuji holky
Když tu práci nevezmu, tak rodinný příjem klesne o 20 000.
A sami víte jak to v dnešní době je těžký
Budu se bát ale asi to budu muset risknout
Sousedka bydlí naproti kdyby něco, je i zdravotní sestra a syn mi může kdykoliv zavolat
Z práce bych to měla taxíkem cca 5 minut kdyby něco.
Prostě sehnat práci na stabilní ranní je skoro nemožné.
Ve fabrikách se dělá trismenny bohužel.
Chlap dělá non stop takže ta noční vyjde třeba jen dvakrát v týdnu
Někdy vůbec

Zkusila bych to. Když to bude občas, tak by to nemusel být problém. Můžete pořídit chůvičku co bude u sousedky.
Když to nebude fungovat, tak dáš výpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
26.9.20 10:49
@Veveří píše:
Kdyby byl syn doma ještě se starším sourozencem, tak možná. Samotný nikdy. U nás na a sídlišti začalo v noci hořet v bytě, děti byly doma samy a nedopadlo to dobře. Nechci tedy strašit požárem, ale může to být jen horečka, střevní chřipka se zvracením. Prostě samo ne.

A horet muze i pres den a horecka se zvracenim taky. Nevidim proto rozdil mezi nechanim ditete samotneho ve dne a v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
26.9.20 10:51

Zkuste to. Kdyz to bude blby, tak odejdes a najdes praci jinou. Na tech par noci bych zaplatila chuvu, kamaradku, sousedku a problem bude vyresen uplne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
26.9.20 11:00

Hele, na to není mustr.. Může to zvládat dobře a dnes už jsou mobily..
naše holky bývají pár hodin samy tak od 8/9 let.. ale na mobilu, pod kontrolou,
přes noc tedy zatím nikdy (je jim 12)…
Do té práce bych nastoupila a pak uvidíš… budeš mít zkušební dobu, takže není problém odejít, když to nepůjde.. ale vzdávat to předem?
záleží, zda je kluk úzkostný, zda v práci můžeš brát mobil a volat, zda by případně nedohlédla nějaká sousedka/kámoška/příbuzná… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.20 11:27

@Lucy75
Kontrolovala by ho sousedka
Telefon brát můžu
Syn je pohodar
Furt mně ujišťuje že nemám stresovat :lol:

• Citovat
  • Upravit
11226
26.9.20 11:30

Hele, je to na Tobě, já osobně bych nenechala, ale zase práce je potřeba, nedá se nic dělat. I když bych se snažila na ty noci někoho obstarat, třeba babičku. A je to fakt jen občas (i když 2× týdně mě přijde hodně). Já bych se asi bála a byla nervózní…

Nicméně baví mě tato diskuse, většina by děti doma nenechala…

V jiné diskusi je 6 dětí od věku 2 do 17 let denně doma samo přes noc, i o víkendech od pátku do pondělního rána nepřetržitě, a dle většiny přispěvatelek je to v pořádku, protože chudák máma musí uživit 6 dětí, tak má asi denně noční a o víkendu nejezdí domů vůbec (nevíme, co dělá). Jo, je tam to 17 leté dítě (kluk) a dětí je 6, ale věkově jsou 2,4,7 a ještě dvě na ZŠ. Tam je to ale OK… :think:

Takže tady ať se zeptáš na cokoliv, musíš čekat, že odpověď bude vždy opačná, útočná, vyčítající… Až na výjimky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
26.9.20 11:42
@Anonymní píše:
On říkal že v klidu
Já třeba svého bráchu v 10 letech vodila do školky a pak do školy a i v noci jsme byly sami

Já bych nenechala, ale nejsem v tvé situaci, takže jsem to vlastně nemusela promýšlet.

Rozhodně ale pokud dítě se nebojí, tak zajistit nějakou pojistku. Soused, příbuzný poblíž kam se dá dovolat (dítě doufám ovládá telefon).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
26.9.20 11:43

Tak není to často, sousedku máte, jsi v dosahu, dítě se na to cítí, tak to zkuste. Máš zkušebku, když to nebude klapat, tak skončíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
26.9.20 11:52
@Anonymní píše:
@Lucy75
Kontrolovala by ho sousedka
Telefon brát můžu
Syn je pohodar
Furt mně ujišťuje že nemám stresovat :lol:

Tvůj syn je asi dost rozumný, ale jedenáctileté dítě ještě není zralé na to, aby ses s ním o takových věcech radila. Nelze na něj přenášet odpovědnost. On taky jen může cítit, je sitauce komplikovaná a cítit se tou komplikací, tak ti to chce ulehčit.

Z kontextu tedy chápu, že jsi samoživitelka, takže to není jednoduché. Tři směny pro samoživitelku budou dost náročná věc, i ty odpoledne to dítě bude samo, dlouhodobě nic moc. Ale my nevíme, jaké máš možnosti. Můžeš si dovolit jinou práci? Píšeš, že kamarádky vypomůžou, ale jak moc? To si budeš muset zvážit a rozhodnout sama.

Pokud vám jde o chleba, tak ono to to dítě nějak zvládne. Ale pokud je i jiná cesta, tohle určitě není nejlepší volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí