Dítě samotné v noci v 11 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5684
26.9.20 15:15
@lenkahav píše:
A horet muze i pres den a horecka se zvracenim taky. Nevidim proto rozdil mezi nechanim ditete samotneho ve dne a v noci.

Střevní chřipka se většinou rozjede v noci a představa, že dítě je bez pomoci, je docela strašidelná. Jako 11 let je fakt ještě málo. Nikdy bych tak malé dítě doma samotné přes noc nenechala. Syn má 12 a pořád se v noci občas bojí. Ve dne by někdo z rodičů měl být doma, takže v tom rozdíl vidím. Je sakra rozdíl být doma sám 2 hodiny a 8 hodin :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
26.9.20 15:24

@Bubla Bůčková to máš osmičky??
a dalších deset dní máš krátký týden a jdeš jen dva dny?
takhle ti podle mne nevychází fond pracovní doby, musíš mít šílené přesčasy - pracuješ ve zdravotnictví? jinde si tenhle sadmismus neumím představit :lol:

já jsem vyřízená po třech 12tkách, pak dva dny volno, pak dvě dvanáctky..
ale další týden jdu do práce jen st+čt (12tky) :-) akce COVID :-D

pro nás zvyklé léta na po-pá 7-15 je to mazec, hlavně tedy ten dlouhý týden, samozřejmě :mrgreen: ten krátký je boží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.9.20 15:39
@Veveří píše:
Střevní chřipka se většinou rozjede v noci a představa, že dítě je bez pomoci, je docela strašidelná. Jako 11 let je fakt ještě málo. Nikdy bych tak malé dítě doma samotné přes noc nenechala. Syn má 12 a pořád se v noci občas bojí. Ve dne by někdo z rodičů měl být doma, takže v tom rozdíl vidím. Je sakra rozdíl být doma sám 2 hodiny a 8 hodin :zed:

nemáme náhodou mobily v dnešní době? Paní to má 5 minut od práce, uvolnit se lze kdykoli a nebude na noční 24/7. Střevní chřipka je co týden a jedině v noci? Asi jinej oddíl, chřipky myslím :D Soudit podle svého syna? To je dogma? :lol: Kdy by měl být ve dne někdo z rodičů doma, když jsou povětšinou v práci? Co budou tyhle absolutně nesamostatné děti dělat, až dospějí? Mama hotel? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
26.9.20 15:50
@berry4 píše:
nemáme náhodou mobily v dnešní době? Paní to má 5 minut od práce, uvolnit se lze kdykoli a nebude na noční 24/7. Střevní chřipka je co týden a jedině v noci? Asi jinej oddíl, chřipky myslím :D Soudit podle svého syna? To je dogma? :lol: Kdy by měl být ve dne někdo z rodičů doma, když jsou povětšinou v práci? Co budou tyhle absolutně nesamostatné děti dělat, až dospějí? Mama hotel? :think:

Máma mě doma samotnou v noci v tomhle věku nenechával ani náhodou a světe div se, už 30 let překvapivě vedu svou vlastní domácnost a na nikom závislá nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5684
26.9.20 16:07
@berry4 píše:
nemáme náhodou mobily v dnešní době? Paní to má 5 minut od práce, uvolnit se lze kdykoli a nebude na noční 24/7. Střevní chřipka je co týden a jedině v noci? Asi jinej oddíl, chřipky myslím :D Soudit podle svého syna? To je dogma? :lol: Kdy by měl být ve dne někdo z rodičů doma, když jsou povětšinou v práci? Co budou tyhle absolutně nesamostatné děti dělat, až dospějí? Mama hotel? :think:

Ať si každý dělá se svým dítětem co chce, ostatně trestně právní odpovědnost za dítě nese každý rodič sám. Já bych svoje dítě samotné v 11 v noci nenechala. A myslím, že nejsem sama. Se samostatností to nemá společného nic, ani s mamahotelem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5684
26.9.20 16:17

@berry4 to jako že když se bude prcek v noci doma sám bát a bude mámě brečet do telefonu, tak se ve fabrice vypne pás a matka si odskočí domů dítě zklidit? To jako fakt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
26.9.20 16:58

Dcera je astmatička, neriskovala bych záchvat doma o samotě, proto by mě nenapadlo ji nechávat doma v noci samotnou, když byla dítě.
Jednou jsme zachraňovali dítě od vedle prolítlé skleněnými dveřmi. Taky byly děti samy doma.
Ano jsem také ovlivněna tímto. Proto bych nenechala.
Ale to jsem já. Je to na každém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.9.20 17:02

@Veveří kdo tu píše, že dítě bude doma brečet? Zakladatelka sama píše, že jí syn říká, že to zvládne. Tady byla řeč o střevních chřipkách, které přicházejí zásadně v noci :D Na to reaguji. @ivašot. Tvoje máma nebyla evidentně v kůži zakladatelky. Nechápu, proč z toho děláte většina z vás megaproblém. Vše je o domluvě s dítětem a o možnostech.
Já znám maminky, co jsou dokonce samy, bez manžela, nic jiného jim nezbývá, aby uživily sebe a děti, kupodivu jejich děti jsou někde mnohem dál, než tady mnohé z vás popisujete. Chápou situaci, dokáží se vzhledem k věku přizpůsobit a zárověn´přebrat tu samostatnost. Když to neznáte, nevíte, nezažily jste, nechápu názory, že to nejde a k nim katastrofické scénáře.
Dříve to bylo zcela běžné, i tenkrát byla právní zodpovědnost za dítě, na tom se nic nemění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5684
26.9.20 17:13

@berry4 Zlato, já jsem taky samoživitelka ;) A dříve není dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.9.20 17:19

@Veveří a co to znamená vzhledem k této diskusi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
26.9.20 17:22
@berry4 píše:
@Veveří kdo tu píše, že dítě bude doma brečet? Zakladatelka sama píše, že jí syn říká, že to zvládne. Tady byla řeč o střevních chřipkách, které přicházejí zásadně v noci :D Na to reaguji. @ivašot. Tvoje máma nebyla evidentně v kůži zakladatelky. Nechápu, proč z toho děláte většina z vás megaproblém. Vše je o domluvě s dítětem a o možnostech.
Já znám maminky, co jsou dokonce samy, bez manžela, nic jiného jim nezbývá, aby uživily sebe a děti, kupodivu jejich děti jsou někde mnohem dál, než tady mnohé z vás popisujete. Chápou situaci, dokáží se vzhledem k věku přizpůsobit a zárověn´přebrat tu samostatnost. Když to neznáte, nevíte, nezažily jste, nechápu názory, že to nejde a k nim katastrofické scénáře.
Dříve to bylo zcela běžné, i tenkrát byla právní zodpovědnost za dítě, na tom se nic nemění.

A hlavně moje máma si pamatovala, jak se ona jako dítě doma sama v noci bála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.9.20 17:32

@ivašot. já si pamatuju, že jsem se nebála. A co ted´?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5684
26.9.20 17:36
@berry4 píše:
@Veveří a co to znamená vzhledem k této diskusi?

No ty se tu oháníš samoživitelkami přece :roll: že jim nic jiného nezbývá atd. Já jsem sama na 2 děti a na noc bych je doma neodběhla. Hledala bych si jinou práci, aby to šlo skloubit s péčí o děti a aby nebyly v noci doma samy. Jestli ty jsi je nechávala přes noc samy, tvoje věc a obhajuj si to tady jak chceš. Každý tu píše sám za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
26.9.20 18:02
@berry4 píše:
@ivašot. já si pamatuju, že jsem se nebála. A co ted´?

Je ti to přáno :palec:. Já se občas bojím v noci sama v baráku i teď :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.9.20 18:14

@Veveří holky. Já nějak nevím, jestli některé z vás vůbec rozumíte psanému slovu? Tím teda ted´myslím slova zakladatelky. K volbě práce, důvody,…
dovolila bych si také neopomenout, že mi z mnohých komentářů přijde, že sem píší maminky, co nemají s toto, nebo podobnou situací vůbec žádné zkušenosti, prostě napíší ne, protože to tak vidí.
Děláme z dětí poslední roky nesamostatné jedince, ze svých vlastních strachů. Aniž bychom vůbec přemýšleli nad tím, zda naše děti vůbec o to stojí? Přemýšlíme vůbec nad tím, že ty děti dospívají a dokážou už mít i vlastní názor, zodpovědnost?
Beru to hodně obecně, ovšem napsat mámě, která potřebuje podpořit, má podporu i syna, že ne, tohle bych neudělala, napsat katastrofické scénáře vytažené z rukávu a nepodložené ničím je pod pás.
Nebude na to sama. Chce to skloubit s manželovými směnami, má sousedku, kluk se nebojí, nejde o dennodenní opouštění. Proč z toho dělat problém? Proč jej hledat tam, kde není? Copak kluk si bude v noci ohřívat dejme tomu párky na sporáku, nebo kouřit v posteli, aby něco podpálil, nebo se popálil? Nebo CO vede k tomu tady psát takové šílenosti? Jestli má být nemocný, se neprojeví v 23:30, ale mnohem dříve. Když se bude nakonec bát, je tu 3 měsíční zk. doba. Proč tu sem píšete teda takové bláboly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí