Dítě samotné v noci v 11 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
26.9.20 12:11

@Zabza2 V čem není 11 ti leté dítě zralé? V tom, že prostě lehne do postele a spí? V tom není? Nebo v čem není 11 leté dítě zralé, aby prostě cca 1-2 x týdně dokázalo spát doma bez mámy, ovšem s event, kontrolou sousedky? Noční směny proboha začínají někdy ve 22-22:30 hod, to už má dítě dávno spát. Není tak?
Co dopolení směny? Ty jsou v pořádku? Tam by problém nebyl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
26.9.20 12:14

No a nemate moznost ty smeny s manzelem sladit? Tak, abyste nemeli nocni soucasne. Mate v tomto oporu i v zakoniku prace, kdy by mel zamestnavatel vyjit vstric s upravou pracovni doby rodicum deti do 15 let.

@Anonymní píše:
To fakt ne
Non stop znamená že třeba má 3 dny noční, dva dny volno,4 dny ranní
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
26.9.20 12:19
@Anonymní píše:
To fakt ne

Nejsi na to sama, manžel taky byva v noci doma, dítě tedy bude samo v noci třeba 1-2× týdne.. Bála bych se, ale pokud to jinak nejde, dítě je rozumné, k tomu sousedka která v případě nouze pomůže, tak bych tu práci vzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
26.9.20 12:27
@Anonymní píše:
@Lucy75
Kontrolovala by ho sousedka
Telefon brát můžu
Syn je pohodar
Furt mně ujišťuje že nemám stresovat :lol:

no vidíš
ježiš, nenechej se rozhodit úzkostnými reakcemi.. v tomto případě bych to prostě zkusila.. lepší jak si pak vyčítat, že jsi bez práce… v dnešní době se i dost propouští a peníze jsou prostě potřeba, zvláště, když jsi se synkem sama… Až bys tu napsala, že nemáš pro dítě na školní výlet, tak bys zas dostala přednášku, že máš chodit do práce :mrgreen: Tu si fakt nevybereš, přesně jak psala Fazulina ;)
Nejhorší smrt je z vyděšení.. buď v klidu, nepřenášej obavy na dítě a směle do toho… když to nepůjde, tak stačí jeden podpis a jdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
26.9.20 12:33
@berry4 píše:
Já bych osobně předně takový dotaz vůbec na mimino nepokládala :DV době, kdy rodiče ještě v 5 té třídě pomalu svým dětem utírají zadky a vozí je do i ze školy,

Ano ano… jsme to my, kdo vozí do/ze školy. Momentálně první stupeň, ale za stávajících podmínek budeme pokračovat i dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
26.9.20 12:36
@Anonymní píše:
To fakt ne

promiň ale co je nonstop na 2 dnech volna? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
26.9.20 12:39
@Anonymní píše:
To fakt ne

a víš co znamená non stop? Takže dělá v nepřetržitém provozu ;) o manžel dělá taky. Kluk se těší, ale ta noc je prostě náročná, bude sám a všude ticho :oops: Koukni na směny jak často by to ve výsledku bylo ;). Je to blbý no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
26.9.20 12:45

@Fazulina Na tu diskuzi jsem si přesně vzpomněla. Pěkně tam do zakladatelky sily, že se nemá co starat, že na OSPOD to není a ještě jak si mohla dovolit navštívit byt té rodiny.
A v této diskuzi je to najednou problém.
Zakladatelko, práci bych vzala, 11 leté dítě už by to mělo zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.9.20 12:52
@dedrichov píše:
promiň ale co je nonstop na 2 dnech volna? :mrgreen:

Co teprv moje non stop! 5 dní denní, 2 dny volna a zase 5 dní denní :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
26.9.20 13:02
@berry4 píše:
Ještě, že jsem své 3 děti k té samostatnosti dokázala vychovat, jinak bych asi s takovou nejspíš musela sedět doma na zadku a nehnout se od plotny, natožpak třeba nedejbože jít do práce 8o když tady čtu, co by 11 ti leté dítě vlastně mohlo všechno provést :roll: :lol:

To je celkem hloupost co píšeš. Úplně si to otočila. Já nikde neřekla, že není v 11 samostatné. Dojít na nákup nebo počkat sám chvíli doma než přijdou rodiče z práce, to taky nevidím jako problém. Nerikam, že musí být nonstop pod kontrolou. Mluvím o pravidelném nechavani dítěte doma přes noc. A to si myslím, že je fakt rozdíl. A pak ještě odpolední, kde bude doma celé odpoledne az do večera. Ne, podle mě to dítě na to není v 11 připravené. Ale každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.9.20 13:04

@Baruunečka máš děti v tomto věku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
26.9.20 13:19

Což o to, dítě to zvládne v tomhle věku, pokud nenastane nějaký problém…a to je právě kámen úrazu, protože pokud problém nastane, se vším, si to dítě samo poradit nezvládne :nevim: Je to sice malá pravděpodobnost, že se něco vážného stane, ale ta možnost tu je…dcera byla sama přes noc od 14 let, dřív bych se bála…moje mamina nám vyprávěla, že byla taky od 12 let sama přes noc, protože babi chodila na noční…a prý z toho nadšená nebyla a měla pokaždé strach. Já bych z toho dobrý pocit neměla. Sháněla bych něco jen na odpolední a ranní. Tohle fakt jen v nouzi nejvyšší.

• Citovat
  • Upravit
6429
26.9.20 13:32

Así bych se v tomhle případě řídila dítětem. Třeba moje dcera by v 11 letech sama v noci být nechtěla, ale pokud je tvůj syn samostatný, nebojí se a věříš mu, tak to riskni. Při nejhorším ve zkušební době odejdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
26.9.20 13:40

Jako pokdu se to dite neboji, tak proc ho nenechat doma? Obcas zkontrolovat pres telefon. Kdyz muze byt pres den, tak v noci snand tuplem ne? Mam stejne stareho synovce, ktery je desny straspytel a i on uz byl doma sam vecer a sel sam spat (vedle bydli sousedi, se kteryma se kamaradi, takze by mel kam ji).
Jako davat ho k sousednum, jak tu nekteri navrhuji, je asi dost mimo, pokud je to casteji nez 1× mesicne. Uz vidim, jak jsou odvareni z toho, ze tam maji 2× tydne dite, ktere se navic umi zabavit samo. Maximalne jim dejte klic od bytu, aby pripadne mohli nejak zasahnout.
S praci to ted bude horsi a horsi. Kdo zavaha nepracuje… Proste to zkusite a pokud to nepujde, tak das zas vypoved. Nic horsiho se nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.20 13:53

Mám stejně starého syna a asi bych ho doma přes noc nechala. Je na něj spolehnutí. Větší strach mám, když jezdí každý den MHD přes celé město do školy, tam mi riziko toho, že se něco přihodí přijde větší. Navíc, pokud máš možnost volat, tak večer před spaním brnkneš a zkontroluješ.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi