Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zavolala bych doktorovi řekla mu co a jak, může to vykadit, ale taky nemusí ostatně doktor by ti měl poradit.
Ja jsem spolkla piercing, co jsem mela v mladi v jazyku.. tu ostrou tycinku s kulickou na konci a kdyz me kolegove donutili jet do nemocnice, tak se tam na me divali jako na blazna, rekli mi at jdu domu, dam si zeli a jsem v klidu. Doted nevim, jestli ten piercing vysel nebo ne. ![]()
Zakladatelko hlavne klid, v nemocnici do nej taky hned rezat nebudou, taky by cekali jestli to nevyjde samo..
@monique1741 píše:
Dite mi spi![]()
![]()
![]()
![]()
Pojedem hned jak se vzbudi, zalozim tema a hned je ze me tyranka
To je tu normalni. Tak tam zavolej.
@monique1741 píše:
Uz jsem volala, mame cekat nez to vykadi sam
Pozde ![]()
Monique, náš tříletý syn spolkl pětikorunu, no neprošla, doktor říkal, že už je moc veliká, že nevstoupí do těch střev. Ten den jsme byli na pohotovosti, udělali rtg, byla vidět v žaludku, poslali nás domů, sledovat stolici, když i za týden nevyšla, rtg potvrdil, že je pořád v žaludku, šel ještě týž den na sál, uspali ho a minci krkem vytáhli ven. Tři hodiny po zákroku byl fit. Tak postupovali v ČR, s UK nemám zkušenost, asi to bude podobné. Držím palce.
Šmarjaa, co je to tu za paniku. Bych maximálně zavolla, ale neostré předměty do velikosti pětikoruny dítě vykadí bez problémů. Podle mě lze jen čekat. Řešilo by se to až kdyby mělo dítě nějaké klinické problémy nebo mince nevyšla do pár dní. Zahat endoskopicky minci z dítěte nikdo jen tak nebude.
Já bych pro jistotu šla, ale stejně budou čekat než vyjde přirozeně.
Nam na prvni pomoci lektorka rikala, ze mince by mela projit. Neni to ostry predmet, je pravidelny a kov se jen tak nerozlozi.
48 hodin bych sledovala stolici a pokud se mince neobjevi nebo diteti bude zle, jela bych na pohotovost
Moje dcera ve třech letech taky spolkla dvoukorunu a dostala jsem se s ní rychlou až do Prahy do Motola, neni to vůbec žádná sranda, může se všelijak „usadit“ a dítě se až udusit
.Na nic bych asi nečekala…a nebo bych nechala udělat aspoň rengen, kde mince je
@petru píše:
Moje dcera ve třech letech taky spolkla dvoukorunu a dostala jsem se s ní rychlou až do Prahy do Motola, neni to vůbec žádná sranda, může se všelijak „usadit“ a dítě se až udusit.Na nic bych asi nečekala…a nebo bych nechala udělat aspoň rengen, kde mince je
jak, udusit. možná zpočátku, kdyby jí vdechla, ale pokud usla, tak jí má těko v dýchacích cestách, to už by se dusila nebo minimáně kašlala. Z žaludku u se do dýchacích cest nedostane.
@monique1741 píše:
Uz jsem volala, mame cekat nez to vykadi sam
tak tak, nechápu tu zbytečnu hysterii některých přispěvatelek tady
![]()
@Lama Lama píše:
jak, udusit. možná zpočátku, kdyby jí vdechla, ale pokud usla, tak jí má těko v dýchacích cestách, to už by se dusila nebo minimáně kašlala. Z žaludku u se do dýchacích cest nedostane.
Jasně, ale jak můžeš vědět že jí prošla až do střev?? a nezůstala někde zaklíněná, proto píšu že bych šla aspoň na rengen. Naše holka jí měla taky někde v krku nedusila se vidět nebyla a přesto jí hned hnal po rengenu Dr. pod narkozu aby jí to ústy vyndal
Tak nevim no, samo že nechci hned panikařit, jen píšu svůj názor
![]()
Nas malej spolkl v lete dvoukorunu samozrejme jsme jeli k dr udelali mu rtg a za dva dny ho chteli delat znova to jsme nedovolili delali by mu ho pri kazde kontrole nakonec mi nase detska dr poradila hodne vlakniny tak jsme davali lusteniny a za 9 dnu vysla sama v tu dobu mu bylo 2.5roku