Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krasny večer,
Chtěla bych se zeptat jak řešíte Vánoce/ štedry den pokud; má partner dítě (6let) z předchozího vztahu jednou za 14dni na vikend (na stedry den jej nemáme nikdy) a mate jeste děti/ dítě společné?
Dáte tomu dítěti dárky později a řeknete, ze to tu nechal Ježíšek a stedry den mate 24.12 normálně a dárky si všichni předate?
Dekuju za zkušenosti
Edit.
Než se narodilo naše dítě byl stedry den u tchyně s tchánem vzdy dříve než 24.12. Všichni si předali dárky a pak žádný další vánoční oslavy nebyly.
Dva štědré večery bych si prave nepřála. Jak budeme jednou naši dceři vysvětlovat, ze k nám Ježíšek chodi 2× a jeste k tomu ne vzdy dva dny po sobě.
Tolik dárku mít nebudeme abychom všichni rozbalovali dva dny a čekat na později se vším a mit tak kompletní stedry den později… nevim
![]()
Příspěvek upraven 29.07.20 v 21:15
Pokud ho na štědrý den nikdy nemáte, tak bych oslavila 24. večer s ostatními (přítelem, případně se společnými dětmi či další rodinou - dle preference a zvyků) a tomu druhému bych dárky nechala pod stromečkem s tím, že je tam nechal Ježíšek.
Co třeba domluva, že by přijel alespoň 25. nebo 26.? Na oběd. Mohli byste si udělat svoji večeři společně ještě (místo oběda) Ten druhý den, nebo alespoň u nás, je ještě jídla dost. ![]()
My máme většinou kluka z 23 na 24, takže si dáme společný oběd a poté jede k mamce, poté ho máme většinou 25 nebo 26 a to si teprve rozbaluje dárky. je mu 7, ale stále pro nej existuje Ježíšek.. Předem mu dárky nikdy nedáváme. ![]()
Štědrý den oslavit s rodinou a malému nechat dárky pod stromečkem, rozbalí si je, až přijde - Ideálně se snažit se domluvit na 25. nebo 26.12.
My slavili Vanoce 24.12. vždycky doma s mámou a 25.12. jsme se už nemohli dočkat k tátovi na další dárky ![]()
Klidně bych udělala 2 štědré večery
. Jeden pravý spolu a druhý až děcko přijede, tak znovu se vším všudy. Vždyť je to dítě a Vánoce přeci děláme hlavně kvůli nim ne? ![]()
@Dobrejskobrej Dárky jsme dali později když u nás byl, s tím že je tu nechal Ježíšek dokud tedy na něj věřil. ![]()
@Bafonek píše:
Klidně bych udělala 2 štědré večery. Jeden pravý spolu a druhý až děcko přijede, tak znovu se vším všudy. Vždyť je to dítě a Vánoce přeci děláme hlavně kvůli nim ne?
A tomu prvnímu vysvětlíš jak, že u vás byl dvakrát? Blbost…
Bublo nebublej
. Ale dobrá otázka, to mě nenapadlo. Pořešilo by se za chodu.. ![]()
Já bych v této situaci nedala společném dítěti všechny dárky hned a pár bych schovala, až přijede sourozenec, ať mohou rozbalovat oba
@Bubla Bůčková píše:
Já bych toho 24 rekla, že tady byl Ježíšek, a že za 2 dny asi přijde ještě jednou, až tady bude Pepíček, když tady dnes nemůže být s námi.. A že třeba ještě něco přinese i pro nás ostatní
@Bafonek píše:
Klidně bych udělala 2 štědré večery. Jeden pravý spolu a druhý až děcko přijede, tak znovu se vším všudy. Vždyť je to dítě a Vánoce přeci děláme hlavně kvůli nim ne?
My jsme kompletni rodina, ale jedny svatky. Tri roky zpet to bylo. Ze muj muz byl v praci tehdy v Italii tusim nebo v Rumunsku. A vratil se domu 27. 12.
Ja a deti jsme si oslavili tradicne 24. 12., az se vratil tatka, tak znovu byla vecere a vse spolu. Byli v podobnem veku. Problem to nebyl. Vysvetlila jsem jim, ze Jezisek nechce, aby tatka prisel o Vanoce s nami, tak je vstricny a bude tolerovat, ze je udelame znovu a blabla. A nejstarsi do lonska do 10r. verila, mladsi 9r. a 7r. veri dal. Starsi uz nam pomaha, ze hraje dal zajete tradice, at jeste veri sourozenci. Dokud to jde. Nic jim nevyzradila.
@Dobrejskobrej píše:
Krasny večer,Chtěla bych se zeptat jak řešíte Vánoce/ štedry den pokud; má partner dítě (6let) z předchozího vztahu jednou za 14dni na vikend (na stedry den jej nemáme nikdy) a mate jeste děti/ dítě společné?
Dekuju za zkušenosti
Dáte tomu dítěti dárky později a řeknete, ze to tu nechal Ježíšek a stedry den mate 24.12 normálně a dárky si všichni předate?
Společné nemáme. Ale moje děti máme ob rok. Jeho nikdy. Ten rok, co máme mé děti slavíme Štědrý den normálně s mými dětmi, on s jeho dětmi jindy, já se obvykle přidám, mé děti obvykle ne.
Můj ex má dítě s nextkou, pokud tam nejsou mé děti, tak slaví normální vánoce 24. s malou holkou a s našima dětma pak ještě jednou 25. nebo 26. Většinou ještě třeba společně s babičkou nebo strejdou a bratrancem a sestřenicí. Takže tam má další dárky i ta malá.
@Bubla Bůčková píše:
U nás chodilo patero ježíšků už v době, kdy jsme byli společně, takže v tomto ohledu žádná změna nenastala.